شرط سنی عجیب برای دریافت وام ودیعه مسکن

شرط سنی عجیب برای دریافت وام ودیعه مسکن

وام ودیعه مسکن؛ فقط برای متاهل‌ها!


بعد از این همه تبلیغاتی که در راستای وام ودیعه مسکن صورت گرفت، حالا مشخص شده که این وام برای همه مستاجران نیست. در عین تعجب و شگفتی، زنان مجرد زیر ۳۵ و مردان مجرد زیر ۴۵ سال، نمی توانند این وام را دریافت کنند. این در حالیست که بخش زیادی از متقاضیان خانه استیجاری، همین دو قشر از جامعه هستند و نمی توان آن ها را به همین سادگی نادیده گرفت.

به گزارش پرشین سازه ، در طی سال های گذشته دولت به منظور حمایت از اقشار مستاجر کم درآمد، تسهیلاتی به نام ودیعه مسکن در نظر گرفته است. مبلغ این وام در طی چهار سالی که از تصویب آن می گذرد، سالانه تغییر کرده است و حالا برای ساکنین تهرانی به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است.

البته نباید فراموش کرد که به هرحال، مثل تمام تسهیلات بخش مسکن، بانک های کشور استقبال چندانی از این وام نکرده اند اما واقعیت اینجاست که حتی خود دولت نیز پیش شرط های زیادی برای دریافت وام مزبور گذاشته که یکی از آن ها، شرط سنی برای زنان و مردان مجرد است.

مدیرکل دفتر طرح های نهضت ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی در ابتدای امسال اعلام کرده بود که تا به آن روز، ۱ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۶ نفر در سامانه مربوطه ثبت نام کرده اند و از این میان، ۱ میلیون و ۴۶۹ هزار و ۸۷۵ نفر حائز شرایط دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شده اند.

احمد خادمیان می گوید که از میان این حجم از متقاضیان، ۱ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۵ نفر برای دریافت وام مزبور به بانک ها معرفی شده و فقط ۴۴۵ هزار و ۶۸ نفر موفق به دریافت این وام شده اند. به عبارت دیگر، فقط ۳۰ درصد کل واجدین شرایط وام ودیعه مسکن توانسته اند موانع سخت دولت و بانک ها را پشت سر گذاشته و وام مزبور را دریافت کنند.

صرف نظر از بانک ها که معمولآً به سختی حاضر به پرداخت وام قرض الحسنه می شوند، دولت نیز برای تسهیلات ودیعه مسکن شروط سفت و سختی گذاشته است. اولین شرط ثبت نام، این است که متقاضی، باید متاهل یا سرپرست خانواده باشد. به این ترتیب، تمام بانوانی که بالای ۳۵ سال سن دارند و در کنار خانواده زندگی نمی کنند و به عبارت دیگر، خودسرپرست هستند، می توانند وام مزبور را دریافت کنند.

به این ترتیب خیلی از بانوانی که ممکن است به دلیل دانشجو بودن یا هر دلیل دیگری از خانواده جدا شده اند و زیر ۳۵ سال می باشند، از این فهرست خط می خورند و نمی توانند وام مزبور را دریافت نمایند.

وضعیت آقایان نیز دست کمی از بانوان مجرد ندارد. اول از هر چیزی باید بدانید که شرط سنی دریافت وام ودیعه مسکن برای آقایان مجرد، بالای ۴۵ سال است. به این ترتیب مردانی که طلاق گرفته اند یا مجرد می باشند و یا در گذشته، سرپرست خانواده بوده اند اما حالا به دلیل طلاق یا فوت همسر، مجرد می باشند نیز، می توانند برای دریافت تسهیلات مزبور ثبت نام کنند.

دومین شرط مهم دولت برای مشمول قرار دادن متقاضیان وام مزبور، داشتن اجاره نامه رسمی است. این اجاره نامه باید در سامانه معاملات و املاک کشور ثبت شده باشد و کد رهگیری آن نیز اخذ شود. قرارداد اجاره متقاضی وام هم باید دست کم تا پایان زمان ثبت نام وام ودیعه مسکن معین شده باشد.

گرچه پیشنهاد ارائه وام به مستاجران، گام مثبتی بود اما واقعیت اینجاست که بعد از طی شدن هفت خان رستم دولت و بانک ها، دیگر نمی توان آن را یک وام موثر و همه شمول دانست. در حقیقت بخش زیادی از جامعه مستاجران از دریافت وام مزبور محروم هستند. مثلاً مجردهای زیر ۳۵ سال به هیچ وجه نمی توانند وام ودیعه مسکن را دریافت کنند. این در حالیست که بخش بزرگی از مستاجران شهرهای بزرگ را همین قشر تشکیل می دهند.

واقعیت اینجاست که بخش عظیمی از امکانات آموزشی، شغلی، رفاهی و…در تهران واقع شده و به همین دلیل است که مجردهای سراسر کشور برای تحصیل یا یافتن شغل به آن مهاجرت می کنند. تا زمانی که دولت آن ها را به رسمیت نشناسد و وام ودیعه را برای آنان نیز در نظر نگیرد، مشکلات اجاره نشینی آن ها پابرجا خواهد ماند.

بر هیچکس پوشیده نیست که دست و پنجه نرم کردن با غول تورم اجاره، فقط مختص خانواده ها نیست و بسیاری از مجردهای کشور نیز که به هر دلیلی ناچار به زندگی تنهایی شده اند، به مصاف این غول رفته اند.

همین موضوع باعث شده که خیلی از آن ها، واحدهای استیجاری خود را به اشتراک گذاشته و به دنبال یافتن همخانه باشند تا هزینه های اجاره نشینی را با آن ها تقسیم کنند.

دیدگاه ها غیرفعال است