مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در رابطه با قیمت هر کیسه سیمان چنین گفت: هر کیسه سیمان در حال حاضر بین ۴۵ الی ۵۰ هزار تومان قیمت دارد و هرکسی که با قیمتی بالاتر از این ، سیمان بفروشد ، مرتکب عملی غیرقانونی شده است.
به گزارش پرشین سازه ، مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت ، در مورد آخرین وضعیت تولید و عرضه سیمان گفت که بر اساس برنامه ، هفته ای ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیمان در بورس کالا عرضه می شود. این هفته نیز همین مقدار سیمان عرضه شده است که کاملا با میزان تقاضا متناسب می باشد و به همین دلیل ، مشکلی در تامین سیمان مورد نیاز وجود ندارد.
سیف الله امیری در رابطه با قطع برق تولید کنندگان سیمان نیز چنین گفت: حدود سه هفته پیش ، شایعاتی که پیرامون قطع برق تولیدکنندگان سیمان وجود داشت ، باعث شد که بازار سیمان تا حدودی متشنج شده و به هم بریزد. اما در حال حاضر با عرضه و تقاضای متناسب ، این معضل برطرف شده و هیچ کمبودی از این بابت نداریم. به طور کلی ، متوسط درخواست سیمان در هر هفته ، حدود ۹۰۰ هزار تن است. اما با وجود شایعاتی که در مورد قطع برق وجود داشت ، ناگهان میزان تقاضا برای سیمان بسیار بالا رفت و اشخاصی متقاضی خرید سیمان بودند که تا قبل از این ، حتی یک کیسه سیمان هم خریداری نکرده بودند.
مدیر کل صنایع معدنی وزارت صمت ادامه داد: برای این که فرد بتواند هفته ی بعد نیز امکان خرید سیمان از بورس کالا را داشته باشد ، باید تعهد بدهد که ۷۰ درصد از سیمان خریداری شده را به فروش برساند و فاکتورهای آن را در سامانه جامع تجارت بارگزاری نماید. به این ترتیب ، دلال ها از بازار کنار رفتند و با توجه به شرایط پیش آمده ، میزان تقاضا برای سیمان به اندازه ی واقعی خود در هفته که همان ۹۰۰ هزار تن بوده است، رسیده!
سیف الله امیری در مورد اوضاع تولید سیمان نیز چنین گفت: تمام کارخانه های تولیدکننده ی سیمان به طور دائم در حال تولید سیمان هستند. البته با توجه به مشکلات ناشی از تامین برق ، روزها به تولید کلینکر مشغول هستند که برق کمتری مصرف می کند و شب تا صبح هم ، سیمان تولید می کنند. به همین دلیل مشکلی در تامین برق ندارند.
وی در مورد قیمت سیمان در بورس کالا سخنانی ایراد کرد و گفت: در هفته ای که گذشت ، هر تن سیمان به قیمت ۴۹۵ هزار تومان و هر کیسه ی ۵۰ کیلویی به قیمت ۳۶ هزار تومان عرضه شد.
امیری به این موضوع اشاره کرد که برخی ها می گویند قیمت سیمان در بازار حدود ۸۰ الی ۱۰۰ هزار تومان است و چنین ادامه داد: در هفته های گذشته ، همان طور که اشاره کردیم ، دلالان خریدهایی انجام داده بودند تا در فرصت مناسب ، سیمان را گران تر بفروشند. اما با تولید و عرضه ی مداوم سیمان ، فرصت گران فروشی نخواهند داشت. به طور کلی سیمان را می توان تا سه ماه نگه داشت و بعد از آن خراب می شود. اکنون هم عرضه ی سیمان به طور دائم انجام می شود.
مدیرکل دفتر صنایع وزارت صمت، در پاسخ به این سوال که قیمت عرضه سیمان باید چقدر باشد ، چنین گفت: شخصی که در هفته ی گذشته ، هر کیسه سیمان ۵۰ کیلویی را به قیمت ۳۶ هزار تومان خریده ، حالا حداکثر می توان آن را به قیمت ۵۰ هزار تومان عرضه کند. سازمان های نظارتی و بازرسان به طور مداوم در حال کنترل و نظارت بر بازار هستند و هرگونه گران فروشی را متوقف ساخته و با آن برخورد می کنند.
امیری گفت: فروش سیمان با قیمت ۸۰ هزار تومان و یا بیشتر از آن ، غیرقانونی است و با کسانی که این تخلف را انجام داده اند برخورد خواهد شد. قیمت هر کیسه سیمان برای مصرف کننده نهایی باید حدود ۴۵ الی ۵۰ هزار تومان باشد و هرگونه فروش با قیمتی بالاتر از این ، غیرقانونی محسوب می شود.
وی در مورد کسانی که سه هفته ی پیش، سیمان را با قیمت بالاتری خریداری کرده اند نیز گفت: این افراد نباید سیمان را گران می خریدند ، ضمن اینکه حتی اگر ، الان با قیمت ۴۵ هزار تومان نیز آن را به فروش برسانند هم ضرر نمی کنند.
سیف الله امیری بیان کرد: البته در روزهای گذشته ، بورس کالا جهت عرضه ی سیمان ، یک نوع ساز و کار مهندسی عرضه کرد که بر اساس آن ، ۷۰ درصد سیمان موجود در بازار را عرضه کرده و در صورت نیاز ، الباقی آن را نیز عرضه کند. همین موضوع منجر به افزایش ۱۰۰۰ تومانی سیمان در بازار بورس گردید. به همین دلیل وزارت صمت با این اقدام مخالفت کرد و از هفته ی آینده ، عرضه باید به صورت کامل صورت بگیرد.
هیچگونه مشکلی در راستای تامین سیمان وجود ندارد. سه الی چهار میلیون تن سیمان در انبارهای عاملان فروش و همچنین به همین مقدار ، سیمان در بازار هم موجود است و مدام نیز تولید می گردد . بنابراین ، هیچگونه مشکلی برای تامین تقاضا وجود ندارد.
امیری ضمن اشاره به اینکه عرضه سیمان در بورس کالا ، کاملا بر اساس قیمت پایه است ، چنین بیان کرد: این قیمت ۵۰ هزار تومانی هر کیسه سیمان ، با توجه به ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده ، ۱۰ درصد هزینه ی حمل و نقل و ۱۵ درصد نرخ سود محسابه شده است.
وی در مورد صادرات سیمان نیز چنین بیان کرد: تولیدکنندگان به شرط نگه داشتن کف عرضه در بورس ، می توانند اقدام به صادرات این محصول نیز بکنند.