الزام نصب پنل خورشیدی در ساختمان‌های جدید

الزام نصب پنل خورشیدی در ساختمان‌های جدید

پنل خورشیدی شرط صدور مجوز در پروژه‌های بزرگ


در شرایطی که مصرف انرژی ساختمان ها خیلی بالا رفته و ناترازی زیادی در موضوع انرژی حاکم است، حالا قانون جدیدی برای ساختمان سازان وضع شده است. بر اساس گفته های معاون هماهنگی توزیع شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق تمام ساختمان سازانی که سازه های بیش از چهار طبقه می سازند، ملزم به استفاده از پنل های خورشیدی هستند.

به گزارش پرشین سازه ، مدت هاست که مسئولین ذی‌ربط، ساختمان سازان را به استفاده از پنل های خورشیدی دعوت می کنند و مشوق های زیادی هم در رابطه با این موضوع برای سازندگان در نظر گرفته شده است.

محسن ذبیحی در خصوص این مشوق ها توضیحاتی ارائه کرده و خاطرنشان ساخت که تمام سازندگان و مالکانی که ساختمان بیش از ۴ طبقه می سازند یا مجموع مساحت طبقات آنها بیش از هزار متر مربع می شود، ملزم به استفاده از پنل های خورشیدی هستند.

در مرداد ماه امسال، سازمان نظام مهندسی ساختمان و شرکت توانیر، تفاهنامه ای امضاء کردند که بر اساس آن، سازندگان ساختمان های نوساز باید از پنل خورشیدی استفاده کنند. در واقع، چنانچه سازندگان اقدام به ساخت پنل خورشیدی برای ساختمان خود نکنند، مجوز ساخت دریافت نمی نمایند.

این مقام مسئول در ادامه به جنبه های مختلف این تفاهمنامه پرداخت و خاطرنشان ساخت که این موضوع بیشتر با هدف فرهنگ سازی پیگیری می شود. در صورتی که ساختمان سازان به استفاده از انرژی های تجدید پذیر و دوستدار محیط زیست روی بیاورند، بخش زیادی از مشکلات ناترازی انرژی حل خواهد شد.

ذبیحی تاکید کرد که موضوع تفاهمنامه ای که با سازمان نظام مهندسی ساختمان امضاء شده، به همه شرکت های توزیع ابلاغ گردیده است.

بخش های مختلفی در تفاهمنامه مزبور پیش بینی شده است. مثلاً قرار شده که سازمان نظام مهندسی ساختمان برای اجرای این موضوع، یک نظام نامه ای تدوین کند. البته سازمان مدت هاست که این کار را انجام داده و آن را به سازمان های نظام مهندسی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، تصریح کرد که هر یک از ساختمان ها با توجه به فضای پشت بام خود از ظرفیت سامانه های خورشیدی بهره می برند. البته تنها جایی که میتوان این پنل های خورشیدی را نصب کرد، پشت بام ها نخواهد بود، بلکه می توان آنها را در محوطه های حیاط یا پارکینگ ساختمان نیز نصب کرد.

این مقام مسئول خاطرنشان ساخت که محدودیت هایی برای کسانی که این موضوع را جدی نمی گیرند، اعمال خواهد شد. مثلاً تمام کسانی که متقاضی دریافت پروانه ساختمانی هستند، باید پنل خورشیدی را در ساختمان خود لحاظ کنند. در صورت عدم انجام این کار، سازمان نظام مهندسی، تاییدیه های لازم را صادر نخواهد کرد.

علاوه بر تمام این موارد، شرکت توزیع نیز، انشعاب برق را به چنین ساختمان هایی واگذار نمی کند. به همین دلیل، بهتر است این موضوع جدی گرفته شود و سازندگان، خود را با شرایط جدید تطبیق دهند.

در صورتی که مالکان ساختمان ها، نیروگاه خورشیدی در ساختمان خود احداث کنند، شرکت های توزیع حمایت کافی از آنها خواهند داشت. شرکت های توزیع به نمایندگی از سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران، بر اساس ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف، به مدت ۲۰ سال، برق تولید شده توسط این نیروگاه های خورشیدی را به شکل تضمینی خریداری خواهد کرد.

ذبیحی در ادامه تاکید کرد: تمام نیروگاه های خورشیدی پشت بامی به شبکه سراسری برق وصل خواهند شد و مشترکان ساختمان نیز به شکل جداگانه از شبکه، برق دریافت خواهند کرد و نگرانی خاصی از بابت این موضوع نیست.

یکی از مسائل و مشکلاتی که بسیاری از سازندگان را در رابطه با این نیروگاه های خورشیدی نگران کرده است، بحث ایمنی نیروگاه ها با قطع برق شبکه سراسری می باشد. بر اساس گفته های معاون هماهنگی توزیع توانیر، در شرایط فعلی اگر شبکه سراسری برق قطع شود، برای حفظ ایمنی شبکه، نیروگاه ها از شبکه منفک خواهند شد.

یکی دیگر از نقاط قابل توجه در خصوص این نیروگاه ها، این است که با استفاده از اینورتورهای هیبریدی، می توان از مشکلات رایج قطع برق جلوگیری کرد. این اینورتورها که به تازگی وارد بازار شده اند، می توانند به هنگام قطع برق، مصارف اضطراری ساختمان از جمله آسانسور و روشنایی بخش عمومی را فراهم کنند.

یکی از الگوهایی که کشور در حوزه مصرف انرژی باید دنبال کند، افزایش ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر است. در حال حاضر ظرفیت این انرژی ها به ۱۵۲۰ مگاوات رسیده و قرار است تا پایان امسال به ۱۸۰۰ مگاوات برسد.

با توجه به شرایط کنونی انرژی در کشور و قطعی برق مکرری که در تابستان و پاییز امسال دیدیدم، به نظر می آید که چاره دیگری جز روی آوردن به انرژی های تجدیدپذیر نباشد. بیش از این نمی توان کوره تولید صنایع را خاموش نگه داشت و شهروندان را به خاطر بی برقی به دردسر انداخت. استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، شاید بهترین راهکار کنونی باشد.

دیدگاه ها غیرفعال است