قوانین شهرداری در سقف وافل [شرح کامل نکات،قوانین و آیین نامه]

سقف وافل یکی از سقف‌های بتنی مدرن است. این دال دو طرفه به دلیل مزایای فنی و سرعت اجرا همواره مورد استقبال کارفرمایان قرار گرفته است. سقف وافل، قوانین و مقررات خاصی دارد که باید حتما رعایت شود. اجرای این ضوابط، کیفیت سقف را به شدت بالا می‌برد و ساختمان را مستحکم و ایمن می‌کند. در صورتی که این قوانین رعایت نشود، مجوزهای لازم صادر نمی‌ شود و شهرداری با متخلفان برخورد می ‌کند. اجرای سقف وافل بدون توجه به قوانین شهرداری پیامدهای منفی جبران ناپذیری دارد. متاسفانه ممکن است سقف غیر استاندارد وافل ریزش کند و به جان و مال ساکنان صدمه بزند. برای اجرای اصولی و صحیح سقف وافل و دیگر سقف‌های مدرن می‌توانید از خدمات تخصصی شرکت ساختمانی عالی سازان استفاده کنید. این شرکت با رعایت تمام مقررات نظام مهندسی و قواین شهرداری، بهترین نتیجه را رقم می‌زند.

قوانین شهرداری در سقف وافل

قوانین شهرداری سقف وافل

منظور از قوانین شهرداری و نظام مهندسی سقف وافل، مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها است که برای حفظ کیفیت سازه ساختمانی و ایمنی ساختمان لازم الجرا است. مهندس ناظر ساختمان برای صدور مجوزهای ساخت و پایان کار ساختمان، اجرای این قوانین را بررسی می‌کند. در آیین نامه اجرای سقف وافل قید شده است؛ سقف وظیفه انتقال نیرو را برعهده دارد. مبحث ۹‌ مقررات ملی ساختمان در بند ۹-۵-۴-۱ به پخش بار توسط سیستم وافل اینگونه اشاره کرده است.

« سیستم‌ های سازه‌ای باید طوری تنظیم و طراحی شوند که بارهای ضریب ‌دار بدون تجاوز از مقاومت طراحی مربوطه، از طریق یک یا چند مسیر پیوسته تا تکیه‌گاه ‌ها هدایت کنند. سیستم وافل بسته به ابعاد قالب وافل، قابلیت پخش بار را به صورت یک طرفه و دو طرفه دارد.»

 مقررات سقف وافل

مهندسان ناظر، بر اساس مقررات مواردی را جهت اطمینان از ایمنی و استحکام سقف کنترل می‌کنند.

  • کنترل ضخامت سقف وافل: یکی از این موارد کنترل ضخامت سقف وافل است، ضخامت سقف ها باید استاندارد باشد تا از آسیب به سازه جلوگیری شود. ضخامت سقف نباید کمتر یا بیشتر از اندازه تعیین شده در مقررات آیین نامه باشد.
  • کنترل تناسب بندی سقف وافل : تناسب سقف وافل با سایر اجزای سازه به طور دقیق باید رعایت شده باشد. فاصله تدریجی تیرچه‌ها باید به دقت بالایی انجام گیرد. این تناسب در ایمنی سازه اهمیت زیادی دارد و استحکام سازه به آن بستگی دارد.
  • کنترل میزان خمش سقف وافل: میزان خمش سقف وافل نیز اهمیت زیادی دارد. در این زمینه باید سقف متناسب با لنگرهای خمشی ساخته شود و در زمینه آرماتوربندی نیز حداقل میزان طولی رعایت شود.
  • کنترل میزان ارتعاش سقف وافل: ارتعاش سقف وافل باید در کمترین اندازه ممکن باشد. قوانین مهمی در این زمینه وجود دارد و برای استحکام و پیشگیری از حوادث ضروری است ضوابط به طور دقیق اجرا گردد. آرامش ساکنین ساختمان بسیار مهم است و در صورتی که ارتعاش سقف وافل زیاد باشد، باعث سلب آرامش آنها خواهد شد.
  • کنترل برش یک طرفه و دو طرفه: از موارد مهمی است که مهندس ناظر به طور دقیق بررسی می‌کند. عملیات برش سقف های یک طرفه و دو طرفه وافل، باید مطابق استانداردها انجام گیرد. سر ستون ها در این مورد اهمیت دارند و در سقف های دو طرفه بر آنها کنترل صورت می‌گیرد. توجه داشته باشید که سقف یک طرفه وافل و سقف دو طرفه وافل، هرکدام قوانین و ضوابط مجزایی در این زمینه دارد.
  • کالکتور و کورد در سقف وافل: برای تحمل بار، کالکتور و کورد سقف وافل، باید به صورت قائم و عمود طراحی شوند. این مورد برای جلوگیری از آسیب زلزله به سازه و ایمنی سقف ضروری است. در صورتی که این مورد رعایت نشود، در مسیر و بار وارده بر سازه انحراف به وجود می آید. توجه کنید که ایراد در این بخش ایراد در کل نقشه سازه خواهد بود.

کنترل دیلتینگ : دیلتینگ سقف وافل نیز باید به طور کامل مطابق با آیین نامه باشد، تا شکل‌پذیری به نحو عالی انجام شود.

 <عالی سازان عرش کارمانیا، با توجه به تمامی مقررات و ضوابط نظام مهندسی، سقف وافل را به صورت ایمن، محکم و استاندارد اجرا می‌کند. از خدمات این شرکت مهندسی استفاده کنید و بهترین نتیجه را بگیرید.>

آیین نامه اجرای سقف وافل

آیین نامه اجرای سقف وافل

الف) بتن دال کف در محدوده ستون و اطراف آن تا فاصله ۶۰۰ میلی‌متر باید با مقاومت فشاری مشخصه ستون ریخته شود. این بتن باید در تمام ضخامت دال و تیر ادامه یافته و پیمانکار اطمینان حاصل کند که با بتن کف در سایر قسمت‌ های مجاور یکپارچه شود

ب) مقاومت فشاری بتن ستون درمحدوده ضخامت دال یا تیرها با استفاده از کمترین مقدار مقاومت فشاری بتن محاسبه شده و مقاومت مورد نیاز در این محدوده به کمک آرماتورهای دوخت قائم و دورپیچ‌های لازم تامین شود.

پ) ناحیه اتصال تیر به ستون یا دال به ستون که به ترتیب مطابق بندهای ۹-۱۶-۲-۴ یا ۵-۲-۱۶-۹ مقید شده، مقاومت فشاری ستون در ناحیه اتصال را می‌ توان با فرض مقاومت فشاری بتن برابر با ۷۵ درصد مقاومت فشاری بتن ستون به علاوه ۳۵ درصد مقاومت فشاری بتن کف محاسبه نمود. مشروط بر آن که مقاومت فشاری بتن ستون از ۲.۵ برابر مقاومت فشاری بتن کف بیشتر نباشد.

ضوابط ساخت و نگهداری قالب وافل

سقف وافل باید مطابق با مقررات ساخته شود؛ همچنین در یک انبار با شرایط استاندارد نگهداری شود تا کیفیت و استحکام آن افت نکند و هیچ آسیبی نبیند. به ضوابط زیر توجه کنید.

  • چینش قالب ها: قالب‌ها باید حداکثر ۱۰ ردیف چیده شوند و کاملا تراز باشد. از چینش قالب‌ ها به‌ صورت نامنظم و غیر تراز خودداری کنید.
  • پیچ و مهره نمره ۶: برای اتصال قالب‌ مدولار از پیچ‌ و مهره گالوانیزه نمره ۶ با طول ۳ سانتی‌متر استفاده شود و با دو واشر فنری متصل گردد. پیچ ها نباید بیش از حد سفت شود.
  • استفاده از روغن مخصوص قالب وافل: یکی از مقررات شهرداری در ساخت سقف وافل استفاده از روغن مخصوص برای چرب کردن قالب‌‌های وافل است. این مورد به دوام قالب‌های وافل و تمیزی سقف کمک می‌کند. پس از آنکه سه بار از این روغن در مقدار کم استفاده کردید، قالب‌ها را تمیز کنید.
  • سیستم گرمایشی: یکی از مقررات درباره سیستم گرمایشی است. در فصل سرد باید از سیستم گرمایشی در زیر قالب ‌ها استفاده کرد.
  • ریسمان کشی: پیش از نصب قالب های وافل، برای محکم کردن قالب ها به یکدیگر لازم است از ریسمان کشی استفاده شود. این مورد به تنظیم فاصله کمک می‌کند.
  • نگهداری قالبهای وافل در انبار: قالب ها باید در دمایی مناسب نگهداری شوند و از بارندگی ایمن باشند.

بهترین مجری سقف وافل

امروزه استفاده از سقف وافل در سازه‌ها بسیار رایج شده است. همانطور که گفته شد، مقررات مهمی در زمینه طراحی و اجرای سقف وافل وجود دارد. سقف وافل باید کاملا مطابق با ضوابط و مقررات باشد. ایمنی سازه و حفظ جان ساکنان به اجرای این قوانین وابسته است.

شرکت عالی سازان عرش کارمانیا، بهترین مجری سقف وافل است. این شرکت مهندسی تجربه زیادی در این زمینه دارد و با رعایت تمامی مقررات و ضوابط، اجرای سقف وافل سازه‌ ساختمانی را به عهده می‌گیرد و به نحو عالی به اتمام می‌رساند.

شرکت مهندسی عالی سازان عرش کارمانیا ( contunnslab.com ) ، آماده طراحی و اجرای سقف وافل سازه شما است؛ با تماس با شماره اطلاعات بیشتری کسب کنید و از مشاوره رایگان استفاده کنید. استفاده از خدمات تخصصی، برگ برنده پروژه شما خواهد بود و ساختمانی بدون نقص خواهید داشت.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و پرشین سازه در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

دیدگاه ها غیرفعال است