اولویت ساخت مسکن ملی با دهک‌های یک تا چهار جامعه

گرچه از همان ابتدای طرح نهضت ملی مسکن، تاکید شد که اولویت ساخت و ساز با دهک های پایین جامعه است، اما وزیر راه و شهرسازی در دیداری که روزهای گذشته با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس داشت، دوباره این موضوع را یادآور شد و خاطرنشان ساخت که در موضوع مسکن و حمل و نقل، همواره اولویت با دهک های یک تا چهار است.

به گزارش پرشین سازه ، در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی، جلسه ای با حضور نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون کشاورزی برگزار شد و در این جلسه، وزیر راه و شهرسازی به برخی از دغدغه های نمایندگان پاسخ داد. بر اساس گفته های ایشان، در حال حاضر، حوزه مسکن از دو مشکل رنج می برد.

اولین مطالبه بزرگی که وجود دارد، این است که الباقی متقاضیان مسکن بتوانند از بانک ها، تسهیلات دریافت کنند. از ۸۰۰ هزار نفری که در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده اند، حدود ۳۷۰ هزار نفر توانسته اند به شبکه بانکی متصل شوند و وام دریافت کنند. الباقی متقاضیان هنوز در صف انتظار دریافت تسهیلات هستند و نتوانسته اند به شبکه بانکی وصل شوند.

جلسه 14 بهمن

فرزانه صادق مالواجرد اعلام کرد که دومین مطالبه ای که در حوزه مسکن وجود دارد، صورت وضعیت های پرداخت نشده پیمانکاران است. وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی اصلی حوزه مسکن، تلاش کرده تا با برگزاری جلسات متعدد، بانک مرکزی را نسبت به تامین نیازهای بخش مسکن متقاعد کند.

خوشبختانه در این مدت، همکاری بانک ها بهبود پیدا کرده و در همین هفته، بخش قابل توجهی از منابع بانکی برای پرداخت صورت وضعیت های پیمانکاران تزریق شده است. وزیر راه و شهرسازی این وعده را داد که این اتفاق تا قبل از اتمام سال جاری تکرار خواهد شد و دوباره منابع مورد نیاز تامین می گردد.

ایشان در بخش دیگری از صحبت های خود به ابلاغیه ای که رئیس بانک مرکزی برای مشخص شدن سهمیه بانک ها ارسال کرده بود، اشاره کرد و از نمایندگان مجلس درخواست کرد تا در حوزه های انتخابیه خود به تسریع این اتفاق کمک کنند و وزارت راه و شهرسازی را در این مسیر همراهی نمایند.

خانم صادق در ادامه عنوان کرد که تمام الحاقاتی که در پنج ماه گذشته صورت گرفته، بدون تبصره ماده ۱ انجام نشده است. وی در توضیح این مسئله چنین گفت:

از آنجایی که زمین های استفاده شده برای ساخت مسکن حمایتی، انفال هستند و منابع بانکی هم برای پرداخت وام محدود هستند، لازم است که واحدهای مسکونی مزبور با رعایت عدالت به جامعه هدف خود برسند.

وی تاکید کرد که این موضوع در اصل ۳۱ قانون اساسی نیز آمده و باید واحدهای مسکونی برای دهک های پایین و آسیب پذیر جامعه ساخته شود. خانم صادق یادآور شد که وزارت راه و شهرسازی به وظایف و تعهداتی که در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت دارد، قطعاً عمل خواهد کرد.

یکی از موضوعاتی که وزیر راه و شهرسازی به آن اشاره کرد، بحث تامین زمین برای ساخت مسکن بود. به دلیل امنیت غذایی، ساخت و ساز در زمین هایی با درجه کیفی ۱ و ۲ ممنوع است. از سوی دیگر، بیش از ۷۰ درصد گندم ایران در زمین هایی کشت می شود که درجه ۳ هستند. بنابراین زمین زیادی برای ساخت مسکن و علی‌الخصوص پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن وجود ندارد.

در حال حاضر، بیشترین نیاز به مسکن در شهرهایی وجود دارد که در اطراف آنها، زمین کشاورزی زیاد است. همین عامل بود که در نهایت، مسئولین وزارت راه و شهرسازی را به رویکرد شهرک سازی کشاند. مانند همان کاری که در مناطقی مثل مرودشت انجام دادند. وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد که متولیان وزارتخانه در بررسی های خود، زمین های کشاورزی را مدنظر قرار می دهند.

این مقام مسئول اعلام کرد که به همت نمایندگان مجلس، بودجه وزارت راه و شهرسازی برای سال آتی حدود ۳۸ درصد افزایش داشته است. در ادامه به موضوعات دیگری از جمله توسعه زیرساخت های شهری، زیربناهای حمل و نقل و دیگر مسائل مربوط به راه پرداخته شد.

ایشان توضیح دادند که با توجه به محدودیت بودجه، باید پروژه های مزبور را اولویت بندی کرد و در این مسیر، قطعاً به کمک و راهنمایی نمایندگان مجلس احتیاج خواهند داشت. تاکید وزارتخانه بر ایجاد عدالت در حمل و نقل های مختلف است. از آنجایی که کمبود منابع وجود دارد، یک کارگروه ویژه اقتصادی تشکیل شده تا با تنظیم بسته های سرمایه گذاری جذاب و هماهنگی با بخش خصوصی بتوان اقدامات مثبتی برای این بخش انجام داد.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد که با مطالبه گری نمایندگان مجلس است که هدفگذاری وزارتخانه، تعدیل می شود و اولویت ها مشخص می گردند. نقدهای نمایندگان، باعث بهبود عملکرد می شود و در نهایت به اقدامات مثبت می انجامد.

وی اعلام کرد که انتظار وزارتخانه از نمایندگان مجلس این است که ردیف های اعتباری خوبی در اختیار وزارتخانه قرار بدهند تا بر اساس اولویت بندی پروژه ها، اتفاق خوبی رقم بخورد.

دیدگاه ها غیرفعال است