معرفی مهم ترین کلیدهای برق صنعتی ساختمان

مهم ترین کلیدهای برق صنعتی ساختمان

در دنیای مدرن امروزی، تجهیزات برق صنعتی ساختمان نقش حیاتی در عملکرد صحیح و ایمنی ساختمان‌ها ایفا می‌کنند.
از کارخانجات بزرگ گرفته تا ساختمان‌های مسکونی، اداری یا تجاری استفاده از لوازم برق صنعتی با کیفیت و استاندارد، ضامن امنیت کاربران و بهره‌وری مطلوب بوده است.
در این میان مهمترین تجهیزات برق ساختمان همچون انواع کلید برق صنعتی ساختمان، وظیفه حفاظت از مدارهای الکتریکی و جلوگیری از خطرات احتمالی را بر عهده دارند.
در ادامه قصد داریم به معرفی پرکاربردترین نمونه‌های کلید برق صنعتی در ساختمان‌ها بپردازیم و نکات مهمی را در خصوص انتخاب، نصب و نگهداری آن‌ها ارائه دهیم.
لطفا تا پایان این محتوای ۳ دقیقه‌ای همراه ما باشید.

انواع تجهیزات و کلید برق صنعتی در ساختمان

تجهیزات برق صنعتی ساختمان شامل طیف گسترده‌ای از قطعات، دستگاه‌ها است و مهمترین آن‌ها انواع کلید برق صنعتی است که هر کدام وظیفه خاصی را بر عهده دارند. از جمله پرکاربردترین این تجهیزات برق صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کلید مینیاتوری (MCB): این نوع کلید برق صنعتی جزو پرکاربردترین کلیدهای حفاظتی در مدارهای روشنایی و پریزها بوده که در ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

نقش مهم آن‌ها این است که در صورت بروز اضافه بار یا اتصال کوتاه، به سرعت مدار را قطع کرده و از آسیب رسیدن به تجهیزات جلوگیری می‌کنند.

  • کلید اتوماتیک (MCCB): این کلیدها با ظرفیت جریان بالاتر نسبت به کلیدهای مینیاتوری، برای حفاظت از مدارهای اصلی و تابلوهای برق مورد استفاده قرار می‌گیرند. کلید اتوماتیک قابلیت تنظیم جریان قطع را دارد و می‌تواند در شرایط مختلف، عملکرد حفاظتی مناسبی را ارائه دهد.
  • کلیدهای قدرت (ACB): این کلیدها با بالاترین ظرفیت جریان و ولتاژ، برای حفاظت از مدارهای ورودی اصلی و ژنراتورها در ساختمان‌های بزرگ و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کلید قدرت جزو پیچیده‌ترین انواع کلیدهای حفاظتی بوده که دارای قابلیت‌های کنترلی و حفاظتی پیشرفته‌ای است.

  • کنتاکتورها: کنتاکتور یک کلید الکترومغناطیسی است که برای کنترل از راه دور مدارهای قدرت استفاده می‌شود. معمولاً برای روشن و خاموش کردن موتورها، روشنایی و سایر تجهیزات الکتریکی با جریان بالا از آن‌ها بهره می‌برند.
  • رله: رله‌ها نوعی کلید الکترومغناطیسی کوچک هستند که برای کنترل مدارهای الکتریکی با جریان پایین استفاده می‌شوند. معمولاً در مدارهای کنترلی و حفاظتی کاربرد دارند.
  • کلیدهای هوایی: این کلیدها برای قطع و وصل جریان برق در مدارهای فشار قوی استفاده می‌شوند و در انواع مختلفی با جریان‌های مختلف تولید و ارائه می‌شوند.

کلید برق و تجهیزات برق صنعتی ساختمان

استانداردهای لازم تجهیزات برق صنعتی

از موارد مهم صنعت ساختمان سازی، رعایت استفاده از لوازم برق صنعتی استاندارد، است. زیرا تجهیزات غیراستاندارد می‌توانند خطرات جدی برای ایمنی ساختمان و ساکنین آن ایجاد کنند.
لذا برخی از مهمترین استانداردهای مربوط به تجهیزات برق صنعتی عبارت است از:

  1. استاندارد IECاین استاندارد بین‌المللی، الزامات مربوط به طراحی، ساخت و آزمایش تجهیزات برق صنعتی ساختمان را تعیین می‌کند.
  2. استاندارد ISIRI: این استاندارد ملی ایران، بر اساس استاندارد IEC تدوین شده و الزامات خاص مربوط به شرایط آب و هوایی و شبکه‌های برق ایران را در نظر می‌گیرد.
  3. استاندارد VDE: این استاندارد آلمانی، یکی از معتبرترین استانداردهای مربوط به تجهیزات برق صنعتی چون انواع کلید برق صنعتی در جهان است.
  4. استاندارد NEMA: این استاندارد توسط انجمن تولیدکنندگان تجهیزات الکتریکی ملی تدوین شده است و در آمریکا استفاده می‌شود.
  5. استاندارد IP: به معنای درجه حفاظت نفوذ که یک سیستم طبقه‌بندی بین‌المللی است و میزان مقاومت محفظه‌های تجهیزات الکتریکی چون انواع کلید برق صنعتی ساختمان در برابر نفوذ اجسام خارجی مانند: گرد و غبار و مایعات (به ویژه آب) را نشان می‌دهد.

 

تجهیزات صنعتی در تابلو برق ساختمان

افزایش ایمنی ساختمان‌ها با تجهیزات پیشرفته برق صنعتی

مطمئنا استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات برق صنعتی ساختمان می‌تواند کمکی برای افزایش ایمنی ساختمان‌ها باشد که برخی از این تجهیزات شامل موارد زیر می‌شود:

  • کلیدهای محافظ جان: همانطور که از نامشان پیدا است، این کلیدها برای حفاظت از افراد در برابر برق‌گرفتگی به کار می‌روند و در صورت بروز نشتی جریان، مدار را قطع می‌کنند.
  • کلیدهای قطع خودکار: این کلیدها نیز در صورت بروز خطا در مدار، به طور خودکار مدار را قطع کرده و از بروز حوادثی چون برق گرفتگی و … جلوگیری می‌کنند.
  • سیستم‌های ارتینگ: از این سیستم‌ها برای انتقال جریان‌های نشتی به زمین استفاده می‌شود تا از بروز حوادث جلوگیری ‌کنند.
  • سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق: وجود این سیستم‌ها برای ساختمان‌ها مهم است! زیرا با تشخیص سریع حریق، به ساکنین ساختمان هشدار داده و عملیات اطفاء حریق را آغاز می‌کنند.

نکته:
نصب و نگهداری صحیح از تجهیزات برق ساختمان مهم است! بنابراین نصب این تجهیزات باید توسط افراد متخصص و با رعایت استانداردهای ایمنی انجام شود.
همچنین، بازرسی دوره‌ای و انجام تعمیرات لازم، از بروز مشکلات جدی و خطرات احتمالی جلوگیری می‌کند.

ایمنی ساختمان با انتخاب هوشمندانه تجهیزات برق صنعتی

هر کلید برق صنعتی چون: کلید مینیاتوری، کلید قدرت، کلید اتوماتیک و … که در اینجا نام برده شد؛ در رده مهمترین تجهیزات برق صنعتی ساختمان قرار دارد.
از این کلیدها برای کنترل و قطع و وصل جریان برق در مدارهای مختلف استفاده می‌شود که در انواع مختلفی نیز تولید و ارائه می‌شوند.
این لوازم برق صنعتی باید مطابق با استانداردهای ملی و بین‌المللی تولید و نصب شوند. همچنین استفاده از تجهیزات پیشرفته برق صنعتی نظیر: کلید محافظ جان، کلید قطع خودکار و … نیز می‌تواند به افزایش ایمنی هر ساختمان و ساکنین آن کمک کند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و پرشین سازه در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

دیدگاه ها غیرفعال است