تخصیص ۲.۵ همت به مسکن مهر و طرح‌های حمایتی

تخصیص ۲.۵ همت به مسکن مهر و طرح‌های حمایتی

تزریق ۲۵۰۰ میلیارد تومان به مسکن مهر در شش ماه


رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن از برنامه های این صندوق برای تامین مالی خدمات زیربنایی و روبنایی طرح های مسکن حمایتی در سال جاری خبر داد و اعلام کرد که ظرف ۶ ماه گذشته از آغاز به کار دولت چهاردهم، ۲.۵ همت از منابع صندوق برای تکمیل واحدهای مسکن مهر باقی مانده اختصاص یافته است.

به گزارش پرشین سازه ، اصغر نوراله زاده، رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن، ضمن اعلام اینکه ظرف ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۳، مبلغ ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از منابع صندوق ملی مسکن، به تکمیل واحدهای باقی مانده از طرح مسکن مهر و دیگر طرح های مسکن حمایتی اختصاص داده شده است، به توضیح جزئیات هزینه های صورت گرفته پرداخت و همچنین بخشی از برنامه های جدید صندوق ملی مسکن در راستای “سرمایه گذاری برای تولید” برای سال ۱۴۰۴ را تشریح نمود.

در خصوص تامین مالی پروژه های مسکن محرومان، اعم از مسکن مهر و نهضت ملی، رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن اعلام کرد که ظرف ۶ ماه گذشته، پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم، اغلب هزینه های انجام شده توسط صندوق ملی مسکن مربوط به تکمیل واحدهای باقی مانده از طرح مسکن مهر بوده که مجموع هزینه ها و پرداختی های صورت گرفته به مبلغ ۲.۵ همت می رسد. از این میزان، ۱.۲ همت به تکمیل واحدهای مسکن مهر در شهرهای جدید اختصاص داشته و حدود ۷۰۰ میلیارد تومان نیز به سازمان ملی زمین و مسکن، جهت تکمیل خدمات روبنایی واحدهای مسکن مهر پرداخت شده است.

وی در ادامه با تشریح بیشتر جزئیات پرداخت های صورت گرفته بیان کرد که از ۱.۲ همتی که برای تکمیل واحدهای مسکن مهر در شهرهای جدید پرداخت شده، نزدیک به ۸۰۰ میلیارد تومان آن طی یک مرحله و حدود ۳۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز مجددا به شهر پردیس پرداخت شده است. همچنین ۵۰ میلیارد تومان به پروژه های مسکن مهر شهر جدید هشتگرد (مهستان) و حدود ۵۰ میلیارد تومان نیز با هدف تکمیل واحدهای باقی مانده مسکن مهر در شهر پرند پرداخت شده است.

نوراله زاده همچنین بیان کرد که از طرف صندوق ملی مسکن، نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان نیز بابت تکمیل واحدهای مسکن مهر و تامین خدمات روبنایی سایت های مهر در سایر استان ها پرداخت شده است.

وی در ادامه تصریح کرد که برنامه ها و اهداف صندوق ملی مسکن در سال ۱۴۰۴ بر شعار “سرمایه گذاری برای تولید” تاکید دارد. در این راستا هدف این خواهد بود که در سال جدید سهم بیشتر منابع صندوق و برنامه های اجرایی، به سمت توسعه زیرساخت های نهضت ملی مسکن حرکت کند و عمده هزینه ها در این بخش خرج شود.

نوراله زاده همچنین تاکید کرد که صندوق ملی مسکن تلاش دارد تا واحدهای مسکن حمایتی که آماده تحویل می شوند با تمامی خدمات زیربنایی و روبنایی و به صورت کامل در دسترس متقاضیان قرار بگیرند که از جمله این خدمات، آب و برق است. علاوه بر این، بخشی از هزینه های سال جاری نیز به تامین خدمات روبنایی مانند مدرسه، درمانگاه، مسجد، کلانتری و غیره اختصاص خواهد یافت.

رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن همچنین به وضعیت مدرسه سازی در شهرهای مختلف اشاره کرد و توضیح داد که در سال جاری، همزمان با تکمیل واحدهای مسکونی، بنا بر این است که خدمات روبنایی از جمله مدارس نیز تکمیل شده و به صورت همزمان آماده بهره برداری شوند.

حال باید دید که آیا دولت می تواند در سال جاری با پیگیری برنامه ها و وعده هایی که ارائه آن ها در ابتدای هر سال شایع است، به واقع به اهداف خود عمل کند و تغییری در روند اجرای پروژه های مسکن حمایتی ایجاد نماید یا خیر!

از آنجایی که یکی از اصلی ترین مشکلات پروژه های مسکن حمایتی برای اقشار کم درآمد جامعه، عدم تامین مالی به موقع و کافی است، عملکرد دقیق و مناسب صندوق ملی مسکن در این زمینه نقشی کلیدی را ایفا خواهد کرد. در صورتی که تامین منابع مالی سریع تر از سرعت رشد تورم صورت بگیرد، می توانیم انتظار بهبود شرایط و رونق مجدد بازار مسکن را داشته باشیم. در غیر این صورت در سال جدید نیز شاهد تداوم رکود تورمی بازار مسکن خواهیم بود.

دیدگاه ها غیرفعال است