واکنش متفاوت بازارها؛ ارز و طلا کاهشی، مسکن منتظر

واکنش متفاوت بازارها؛ ارز و طلا کاهشی، مسکن منتظر

بازار مسکن در رکود؛ منتظر تحولات سیاسی


گرچه نرخ ارز طی هفته های گذشته افت کرده و خبرهای امیدوارکننده ای از روند مذاکرات سیاسی به گوش می رسد، با این وجود بازار مسکن برخلاف طلا و ارز هیچ واکنش سریعی نشان نداده و به نظر می رسد در انتظار فرو رفته است.

به گزارش پرشین سازه ، با وجود کاهشی بودن روند قیمت ارزهای خارجی و اخبار مثبتی که در حوزه سیاست خارجی منتشر می شود، بازار مسکن تهران همچنان در رکود و انتظار به سر می برد. تحقیقات میدانی به عمل آمده نشان می دهد که با وجود اثرگذاری کاهش قیمت دلار بر بازار دارایی ها، فعالان بازار ملک همچنان منتظر نتایج روشن تر و البته باثبات تری هستند.

آمارها نشان می دهد که بازار مسکن هنوز هیچ تأثیری از کاهش قیمت ۲۲ هزار تومانی دلار نپذیرفته و فعالان اعلام می کنند که همچنان خرید و فروش زیادی صورت نمی گیرد.

واسطه های ملکی بر این باورند که در شرایط فعلی، بازار ملک و مسکن دچار نوعی سردرگمی و بلاتکلیفی شده است. از طرفی قیمت بالای مصالح در کنار وجود تقاضای انباشته، باعث افزایش قیمت ها شده است و از طرف دیگر فضای سیاسی و امنیتی کشور، خرید و فروش را به حالت تعلیق درآورده است.

بعضی از مشاوران املاک اعتقاد دارند که چنانچه مذاکرات به نتیجه برسد، احتمال دارد در کوتاه مدت بخشی از سرمایه هایی که در بازار طلا و دلار خرج شده به سمت بازار مسکن بازگردد. با این وجود در این سناریو احتمال دارد شاهد رشد قیمت ها در بازار ملک باشیم. البته از آنجایی که این رشد قیمت تورمی نبوده و در نتیجه افزایش سرمایه گذاری و تقاضا است، روندی به شدت ملایم تر از جهش های سنگین قیمتی بین سال های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ خواهد داشت.

در حال حاضر هم خریداران و هم فروشندگان در وضعیت صبر و نظاره به سر می برند. بنابراین نه فایل های فروش رشد زیادی داشته است و نه تحرک خاصی در معاملات دیده شده است. تنها گروهی که ممکن است با دیدن احتمال جهش قیمت ها اقدام به خرید کنند، خریداران دارای نقدینگی هستند. اکثر مالکان یا سرمایه گذارانی که دارایی آن ها به صورت ارز یا طلاست به واسطه کاهش قدرت خرید، فعلاً وارد معاملات ملکی نمی شوند.

از سویی دیگر، برخی از کارشناسان بر این باورند که کاهش نرخ ارز به تنهایی نمی تواند موجب پایین آمدن قیمت مسکن شود، زیرا هزینه های ساخت همچنان بالا بوده و سازندگان امکان فروش دارایی های ملکی خود، زیر قیمت را ندارند. از این رو حتی در صورت مشاهده نشانه هایی از افت قیمت، همچنان احتمال دارد عمق رکود بازار مسکن بیشتر شود.

در مجموع باید گفت که چشم انداز بازار مسکن نیز مانند دیگر بازارهای دارایی، در چند ماه پیش رو شدیداً وابسته به تحولات سیاسی خواهد بود. با وجود هزینه های بالای ساخت، در صورت نبودن تقاضای موثر، بازار همچنان در وضعیت رکود باقی خواهد ماند. چنانچه در شرایط کلان اقتصادی تحولی رخ ندهد، بعید است در کوتاه مدت شاهد رونق معاملات یا کاهش قیمت در بازار مسکن باشیم.

جدول زیر میانگین قیمت روز واحدهای آپارتمانی در مناطق مختلف تهران را در تاریخ ۶ اردیبهشت ماه نشان می دهد:

محدوده متراژ عمر بنا قیمت کل
صادقیه ۱۰۰ نوساز ۱۴ میلیارد تومان
طرشت ۹۰ ۷ ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان
آرژانتین ۶۴ ۲۳ ۹ میلیارد تومان
شمس آباد ۱۷۰ ۲۰ ۲۲ میلیارد تومان
سعادت آباد ۱۰۰ ۱۰ ۲۷ میلیارد تومان
اوین ۱۳۵ نوساز ۳۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان
زعفرانیه ۳۳۰ ۱۸ ۶۹ میلیارد تومان
بلوار مرزداران ۱۲۰ ۱ ۲۵ میلیارد تومان
قلهک ۴۸ ۱۶ ۶ میلیارد تومان
هروی ۱۵۰ نوساز ۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان
پیروزی ۷۳ ۳۰ سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان
خواجه نظام ۶۴ ۱۹ پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان
بنی هاشم ۴۷ ۱۲ هفت میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان

دیدگاه ها غیرفعال است