شرایط تولید برای صنایع مختلف ساختمانی در سال ۱۴۰۳ چندان جالب توجه نبوده است. تولیدکنندگان در و پنجره ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده اند. با این وجود، دبیر این انجمن می گوید که در راستای بهبود شرایط تولید و استانداردسازی این صنعت تلاش زیادی کرده اند.
به گزارش پرشین سازه ، وحید جلالی پور در مصاحبه خود با خبرنگاران به شرح عملکرد سال گذشته انجمن تولیدکنندگان درب و پنجره ایران پرداخت و خاطرنشان ساخت که چالش های زیادی در سال ۱۴۰۳ بر سر راه این صنعت بوده اما دستاوردهای آن را نیز نباید نادیده انگاشت.
وی در ادامه به شرح برنامه های سال جاری این صنعت نیز پرداخت.
در سال ۱۴۰۳ یکی از مهمترین اقداماتی که این انجمن داشته، برگزاری جلسات مختلف و حضور در نمایشگاهها بوده است. به طور کلی ۲۸ جلسه کاری در انجمن برگزار شده که از این میان، ۲۶ جلسه به هیئت مدیره اختصاص داشته است.
در طی این جلسات، به مشکلات رایج صنعت در و پنجره پرداخت شد و علاوه بر این، به اعضایی که نیازمند مشاوره بوده اند، مشاوره های لازم داده شد و تلاش گردید که شرایط تولید، بهبود پیدا کند.
وحید جلالی پور، رئیس انجمن تولیدکنندگان در و پنجره اعلام کرد که در کنار تمام این جلسات راهگشا، شرکت در نمایشگاه ها و سمینارهای مختلف نیز بخشی از عملکرد این انجمن بوده! به طور کلی، این انجمن در بیش از هشت نمایشگاه بین المللی و شش سمینار تخصصی مرتبط با صنعت در و پنجره شرکت کرده است.
یکی از مهمترین مزیت های حضور در چنین نمایشگاه ها و سمینارهایی، فرصت آشنایی با آخرین تکنولوژی های جهان و تبادل تجربیات است. علاوه بر این، ارتباطات خوبی میان تولیدکنندگان نیز شکل می گیرد.
استانداردسازی در صنعت در و پنجره!
یکی دیگر از اقدامات مهم این انجمن، تدوین آیین نامه برچسب انرژی بود که گامی موثر و مهم در راستای استانداردسازی به حساب می آمد. حالا تولید شیشه ها و پنجره های دوجداره استانداردسازی شده اند و به این ترتیب، میزان هدررفت انرژی ساختمان ها کمتر می شود.
این موضوع به خصوص برای ساختمان هایی که در آب و هوای خاصی قرار دارند، بسیار حائز اهمیت است و تاثیر غیرقابل انکاری روی مصرف انرژی آنها می گذارد. در نهایت، بهترین مزیت این اقدام، کاهش هزینه مصرف کننده و حفظ منابع طبیعی کشور است.
در کنار تمام اقدامات مثبتی که برای صنعت در و پنجره صورت گرفت، هنوز هم چالش های زیادی در این صنعت وجود دارد. مثلاً نوسانات ارزی سال ۱۴۰۳، ضرر و زیان زیادی به کسب و کارهای این صنعت وارد کرد. قیمت مواد اولیه ای مثل شیشه بالا رفت و همین باعث شد که هزینه های تولید به طرز سرسام آوری بالا برود و حاشیه سود کارخانه ها پایین بیاید.
دبیر انجمن صنعت در و پنجره ایران به ناترازی انرژی هم به عنوان یکی از اصلی ترین چالش های این صنعت اشاره کرد. وی از دولت درخواست کرد که حمایت بیشتری از تولیدکنندگان داشته باشد و حداقل انرژی موردنیاز آنها را تامین نماید. هرچقدر این مشکل تداوم پیدا کند، تولید هم کاهش می یابد و به این ترتیب، کارخانه ها به شکل موقت یا دائم تعطیل خواهند شد.
دولت در حاضر حاضر، سیاست های حمایتی موثری ندارد و تولیدکنندگان داخلی را در جنگ با مشکلات و چالش ها، به حال خود رها کرده است که چنین اقدامی می توان عواقب کوتاه مدت و بلندمدت داشته باشد.
جلالی پور خاطرنشان ساخت که به دلیل همین مشکلات است که صنعت در و پنجره نمی تواند به پتانسیل کامل خود در تولید دست پیدا کند. ظرفیت اسمی صنعت در و پنجره دوجداره، ۴۰۰ هزار تن است اما فقط ۱۲ درصد از این حجم تولید، به کار می رود.
وی تاکید کرد: وقتی این اعداد و ارقام را می شنویم، متوجه می شویم که مشکلات جدی در تامین مواد اولیه وجود دارد و مشکلات ارزی و ناترازی انرژی جلوی تولید را گرفته است.
در نتیجه به وضوح می توان گفت که این صنعت قادر به استفاده حداکثری از ظرفیت تولید خود نبوده و تولیدات موجود از نیاز بازار خیلی کمتر است. چنین مسائلی است که در نهایت به گرانی محصولات و تولیدات می انجامد.
برای سال ۱۴۰۴ نیز برنامه هایی در دست اقدام است و انجمن تولیدکنندگان در و پنجره، تصمیم دارند که سهم این صنعت از بودجه بهینه سازی مصرف انرژی را پیگیری کنند. همچنین به دنبال تثبیت قیمت مواد اولیه و توسعه آموزش نیروهای متخصص هم هستند.
علاوه بر این، تصمیم انجمن تولیدکنندگان در و پنجره بر این شده که برنامه های حمایتی برای تولیدکنندگان این صنعت داشته باشد و همچنین سختگیری بیشتری بر استانداردسازی محصولات اعمال کند. رتبه بندی واحدهای تولیدی به منظور شفافیت بازار و ارتقاء کیفیت محصولات نیز، یکی دیگر از برنامه های سال جاری این انجمن است.