لزوم اجرای مالیات بر خانه‌های خالی برای کنترل قیمت مسکن

لزوم اجرای مالیات بر خانه‌های خالی برای کنترل قیمت مسکن

هشدار مجلس: مالیات خانه‌های خالی برای تنظیم بازار مسکن


سخنگوی کمیسیون عمران مجلس به خانه دارها در خصوص قانون مالیات بر خانه های خالی هشدار داد و تأکید نمود که عرضه شدن این گروه از واحدهای خالی در بازار می تواند نقش مهمی در به تعادل کشیدن قیمت ها و خروج از رکود داشته باشد.

به گزارش پرشین سازه ، عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به بیانات رئیس مجلس شورای اسلامی، دکتر محمدباقر قالیباف در رابطه با اهمیت اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی، بر لزوم اجرای این قانون تأکید کرد و گفت که وجود بیش از ۲ میلیون خانه خالی در کشور نشان واضحی از احتکار مسکن و سوداگری شدید در این بازار است که خود به تنهایی عاملی مهم برای افزایش قیمت و کاهش میزان عرضه بوده است.

ایری ضمن تأکید بر اینکه قانون مالیات بر خانه های خالی صرفا با هدف درآمدزایی تعریف نشده، بیان داشت که غایت نهایی این قانون تنظیم بازار مسکن بوده و برای اجرایی شدن آن باید همکاری جدی بین وزارت راه و شهرسازی، شهرداری و سایر نهادهای مربوطه صورت بگیرد. خانه های خالی الزاماً باید هرچه سریع تر وارد بازار عرضه شوند که رخ دادن این اتفاق نیازمند همکاری گسترده مسئولان در زمینه تشکیل پرونده های جدید و رسیدگی به پرونده های موجود است.

چالش های ساخت مسکن

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ادامه بیانات خود همچنین به چالش های موجود بر سر راه ساخت مسکن های جدید نیز اشاره کرد و اعلام نمود که اجرای کامل قانون جهش تولید مسکن، بدون همکاری بانک ها در راستای تأمین تسهیلات مالی مورد نیاز امکان پذیر نبوده و نمی تواند به موفقیت برسد.

وی تأکید کرد که البته واگذاری زمین به مردم و اعطای تسهیلات حمایتی امری است که در برخی از استان ها نتایج مثبتی داشته اما دیگر مدل های پیشنهادی برای حل بحران تولید و اجرای قانون جهش تولید مسکن، تاکنون جوابگو نبوده اند و به بازنگری جدی نیاز دارند.

لزوم جذب سرمایه های بخش خصوصی

عبدالجلال ایری در ادامه صحبت های خود به مشکل تأمین منابع مالی پروژه های مسکن در کشور نیز اشاره کرد و بیان نمود که نمی توان تنها با تکیه بر دولت و منابع دولتی، اعتبارات مورد نیاز برای احداث مسکن های حمایتی را تأمین کرد. لذا ضروری است که از ظرفیت های بخش خصوصی هم استفاده شود.

وی تصریح کرد که در برنامه هفتم توسعه نیز پیش بینی های خوبی در خصوص سرمایه گذاری های مستقیم، مشارکت عمومی-خصوصی، انتشار اوراق مالی اسلامی و حتی ایجاد صندوق های زمین و ساختمان جهت تأمین منابع مالی پروژه ها صورت گرفته است.

لزوم بهره گیری از فناوری های نوین در ساخت و ساز

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در انتهای بیانات خود بهره گیری از فناوری های نوین در صنعت ساخت و ساز مسکن را یک ضرورت اعلام کرد و بیان نمود که امروزه همچنان سهم زیادی از ساخت و سازها در داخل کشور به روش سنتی انجام می شود که نه تنها هزینه بالاتری دارند بلکه به زمان بیشتری نیز برای اجرا نیازمند هستند. این در حالی است که با استفاده از تکنولوژی های جدیدی که در این صنعت وجود دارد، مانند ساختمان های پیش ساخته، بتن های نوین، چاپ سه بعدی، اسکلت های فلزی سبک و غیره، نه تنها می توان سرعت اجرای پروژه های عمرانی را بالا برد، بلکه می توان کیفیت را نیز افزایش داد و همزمان هزینه ها را نیز پایین آورد.

ایری در نهایت تنها راه خروج بازار مسکن از بحران رکود و تورم را همکاری و همبستگی میان دولت و بخش خصوصی خواند و تأکید نمود که اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی، جذب سرمایه های بخش خصوصی و استفاده هرچه بیشتر از فناوری های نوین ساخت و ساز، از جمله راهکارهایی هستند که می توانند به خروج از این وضعیت کمک کنند و قیمت های سرسام آور امروزی را به تعادل بکشانند.

دیدگاه ها غیرفعال است