چند روزی هست که صحبت قیمت های نجومی آگهی های مسکن در پلتفرم دیوار، حسابی داغ شده است. قیمت هایی که به هیچ وجه منطقی نبوده و با عرف آن منطقه سازگار نیست.
اما حالا بعد از گذشت چند روز و پیگیری هایی که برخی از خبرگزاری ها داشته اند، قیمت های مزبور اصلاح شده و پلتفرم دیوار از قیمت های قبلی خود عقب نشینی کرده است.
به گزارش پرشین سازه ، همین چند روز گذشته بود که یک آگهی عجیب و غریب در این پلتفرم منتشر شد که تعجب و خشم خیلی از فعالان بازار مسکن را برانگیخت. یک واحد مسکونی در منطقه ۱۰ تهران با قیمت هر متر مربع، ۳۲۳ میلیون و ۱۷۰ هزار تومان عرضه شده بود.
در نگاه اول به نظر می رسید که قیمت این آگهی به اشتباه درج شده است اما بعد از گزارش های مکرر کاربران دیوار، هنوز هم سر جای خود باقی مانده بود و به نظر نمی آمد که این قیمت گذاری اتفاقی بوده باشد.
این آپارتمان کلا ۴۱ متر بود و در منطقه جیحون قرار داشت. مجهز به آسانسور و پارکینگ بود اما انباری نداشت. قیمت کلی این واحد ۹.۵ میلیارد تومان بود. یعنی چند برابر یک خانه با همین ویژگی ها در منطقه ی جیحون!
بررسی ها نشان می دهد که واحدهای مسکونی نوساز واقع در این منطقه، متری ۴۵ الی ۸۰ میلیون تومان قیمت دارند. در نتیجه مبلغ ۹.۵ میلیارد تومانی با هیچ منطقی سازگار نبود.
برخی از خبرگزاری ها با مالک ساختمان تماس گرفتند و وی اعلام کرد که این مبلغ به شکل اشتباه در پلتفرم درج شده و خیلی زود آن را اصلاح می کند. در این میان، مسئولین دیوار نیز از خود سلب مسئولیت کردند و گفتند که قیمت درج شده از سوی مالک اعلام شده است و دیوار مسئولیتی در قبال این موضوع ندارد.
دیگر پیگیری های صورت گرفته برای جلوگیری از درج قیمت های نجومی برای برخی از واحدهای مسکونی، نتیجه ی خاصی در بر نداشت و هیچکس پاسخگو نبود.
با این وجود، به نظر می آید که قیمت واحد مزبور اصلاح شده است و هر متر مربع این واحد مسکونی با قیمت ۸۲ میلیون تومان عرضه شده است. به عبارت دیگر، قیمت کلی این واحد ۳.۳ میلیارد تومان است.
البته لازم به ذکر است که وضعیت مسکن اجاره ای هم در منطقه ۱۰ اصلا جالب نیست.
قیمت رهن و اجاره ی یک واحد در محله هایی مثل جیحون، خوش و…با قیمت واحدهایی در منطقه ۲ تا ۵ برابری می کند و به نظر می آید که مالکان این واحدها، تلاش دارند که قیمت مسکن خود را بالاتر از آن چه که هست، اعلام کنند.
در این میان، پلتفرم هایی مثل دیوار هم به شکل خواسته یا ناخواسته بر تنور گرانی می دمند و به محلی مناسب برای قیمت سازی مسکن تبدیل می شوند. بسیاری از قیمت سازی های صورت گرفته، در پلتفرم های این چنینی انجام می شود.
برخی از مالکان برای سیگنال دهی به بازار و شکستن بار روانی قیمت ها، مبالغ پرت و عجیب درج می کنند تا به این ترتیب راه را برای گرانی های آینده باز کنند.
در این میان دستگاه های نظارتی نیز باید دست به کار شوند و به این مسئله ورود کنند و اجازه ندهند که قیمت های کاذب و عجیب برای این واحدهای مسکونی درج شود.
علاوه بر بسیاری از مسئولین و فعالان بازار مسکن، حتی رئیس جمهور هم در یازدهمین جلسه ی شورای عالی مسکن به بحث قیمت سازی در این سکوهای ارائه مسکن اشاره کرد و تاکید نمود که باید برایشان فکری صورت بگیرد.
ابراهیم رئیسی تصریح کرد که گام اول نظارت بر عملکرد این سکوها، باید به عهده ی اتحادیه ها باشد. اتحادیه های صنفی بر اساس قانون، مامور و مسئول هستند که به تخلفات اعضای صنف خود رسیدگی کنند. سکوها و پلتفرم های اینترنتی نیز باید ساماندهی شوند و جلوی قیمت گذاری های کاذب و رفتارهای سوداگرانه گرفته شود.
این سکوهای ارائه ی مسکن گرچه کار مخاطبان و متقاضیان مسکن را تا حد زیادی راحت کرده است اما در طی این سال ها، خیلی از مشکلات به وجود آمده در بازار مسکن، در این پلتفرم ها رخ داده است. بنابراین حتما باید بر نحوه ی ارائه ی مسکن در این پلتفرم ها نظارت شود.