شرایط دریافت زمین رایگان به خانواده‌های دارای ۳ فرزند

شرایط دریافت زمین رایگان به خانواده‌های دارای ۳ فرزند

آخرین اخبار از طرح زمین رایگان به خانواده‌ها


در راستای قانون افزایش جمعیت، قرار بود که دولت به تمام خانواده هایی که دارای چهار فرزند زیر ۲۰ سال هستند، زمین یا واحد مسکونی رایگان اختصاص بدهد اما با وجود گذشت چندین سال از اجرای این طرح، خانواده های زیادی موفق به دریافت این پاداش نشده اند.

به گزارش پرشین سازه ، طرح مزبور که توسط دولت سیزدهم آغاز شد تا به امروز بی نتیجه مانده و این سوال را برای بسیاری از والدین ایجاد کرده که چگونه می توانند زمین یا واحد مسکونی رایگان دریافت کنند؟

بر اساس گفته های مسئولین، این طرح شامل خانواده هایی می شود که قبل از هر چیز ساکن یا متولد شهری باشند که نرخ باروری آن ها کمتر از ۲.۵ درصد است. به عبارت دیگر، خود فرزندان یا پدر آن ها باید در محلی به دنیا آمده باشد که نرخ باروری پایینی دارد. با همین شرط، بسیاری از خانواده های مشمول از طرح مزبور حذف خواهند شد.

دومین شرط این طرح، تاریخ تولد فرزند سوم به بعد است. بر اساس این قانون، فرزند سوم باید بعد از ۲۴ آبان سال ۱۴۰۲ به دنیا آمده باشد. همچنین سابقه سکونت در شهر موردنظر نیز لحاظ می شود و خانواده باید حداقل ۵ سال در آن شهر ساکن بوده باشند.

گام بعدی متقاضیان این است که تمام مدارک خود، همسر و فرزندان بالای ۵ سال خود را در سامانه ثمن بارگزاری کرده و منتظر احراز صلاحیت باشند. سابقه بیمه نیز باید ضمیمه پرونده ها شده و در سامانه مزبور بارگزای شود.

در صورتی که متقاضی یا همسر وی جواز کسب صنوف مختلف را دارد یا در یکی از ادارات دولتی مشمول به کار است، باید مدارک آن را نیز ضمیمه پرونده خویش کند. همچنین گواهی پرداخت مستمری بازنشستگان و مستمری بگیران و البته گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان نیز باید ارائه شود.

فراموش نکنید که در صورتی که یک مدرک برای اثبات سکونت ۵ ساله کافی نباشد، متقاضی باید چندین مدرک برای اثبات این موضوع ارائه کند.

بر اساس اعلام قبلی وزارت راه و شهرسازی، متقاضیانی که مدارک خود را تکمیل کرده و احراز صلاحیت می شوند، می توانند یک قطعه زمین ۲۰۰ متری یا یک واحد مسکونی در مناطق روستایی یا شهری زیر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دریافت کنند.

لازم به ذکر است که قطعه زمین یا واحد مسکونی مزبور به شکل مشترک در اختیار پدر و مادر قرار می گیرد. برای بازپرداخت وام ساخت این زمین ها نیز، دو سال تنفس در نظر گرفته شده است.

۳۵ هزار زمین رایگان به خانواده ها واگذار شده است!

بر اساس گفته های فراکسیون جمعیت مجلس، تا به امروز ۳۵ هزار خانواده موفق به دریافت زمین رایگان شده اند. وزیر سابق راه و شهرسازی گفته بود که نزدیک به ۷۰ هزار خانواده، زمین رایگان دریافت خواهند کرد. بر اساس گفته های این مقام مسئول، نزدیک به ۷۴ هزار و ۶۵۸ قطعه زمین به مشمولان این طرح در سراسر کشور اختصاص داده شده است.

در صورتی که ۶۰۰ قطعه زمین دیگر در استان فارس اختصاص یابد، تعداد کل قطعات به ۷۵ هزار و ۲۵۸ قطعه می رسد.

بررسی گزارش های مربوط به واگذاری قطعه زمین به مشمولان طرح جوانی جمعیت نشان می دهد که استان یزد با ۹ هزار و ۳۱۵ قطعه واگذاری، جایگاه نخست را در اختیار دارد. بعد از آن، استان خراسان جنوبی با ۶ هزار و ۷۷۱ قطعه زمین و هرمزگان با ۶ هزار و ۴۰۰ واگذاری، در جایگاه های دوم و سوم ایستاده اند.

روند واگذاری زمین در استان خراسان رضوی نیز قابل قبول بوده و تا به امروز نزدیک به ۶ هزار و ۱۱۸ قطعه زمین واگذار شده است. تعداد کل واگذاری ها در استان خوزستان نیز ۳ هزار و ۵۷۶ قطعه زمین بوده است.

در استان هایی مثل کرمان، کرمانشاه، تهران، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد، اصفهان، البرز، قم و چهارمحال و بختیاری و آذربایجان شرقی نیز به ترتیب ۳۴۱۶ قطعه، ۳۱۰۲ قطعه، ۳۱۰۰ قطعه، ۲۳۸۷ قطعه، ۲۳۵۴ قطعه، ۲۱۴۸ قطعه، ۲۰۷۲ قطعه، ۱۹۸۴ قطعه، ۸۹۰ قطعه و در نهایت ۱۷۵۲ قطعه زمین واگذار شده است.

روند واگذاری در کل استان های کشور ادامه دارد و بسیاری از متقاضیان توانسته اند به زمین مورد نظر خود دست پیدا کنند اما بر اساس آمارها، هنوز هم نیمی از مشمولان این طرح موفق به دریافت زمین رایگان نشده اند.

مثلا در استان فارس، روند واگذاری ها گرچه معقول بوده و تا به اینجای کار ۱۹۷۴ قطعه زمین واگذار شده اما مسئولین استانی مدعی شده اند که به زودی ۶۰۰ قطعه دیگر نیز به متقاضیان واگذار خواهد شد.

فراموش نکنید که آمارهای موجود رسمی نیست و صرفاً از خلال مصاحبه با افراد ذی ربط در وزارت راه و شهرسازی به دست آمده است. همچنین صدا و سیما نیز گزارش های از خانواده هایی که دارای فرزندان چندقلو شده اند، ارائه کرد و خاطرنشان ساخت که از سوی دولت به آن ها، زمین یا واحد مسکونی رایگان واگذار شده است.

دیدگاه ها غیرفعال است