یکی از مهم ترین گام هایی که دولت برای خانه دار کردن مردم برداشته، ارائه زمین های ۹۹ ساله به شکل رایگان است. حالا سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن می گوید که برای ساخت مسکن کارگری نیز دولت دست به کار شده و این اراضی را در اختیار کارگران قرار می دهد.
به گزارش پرشین سازه ، ساخت مسکن برای کارگران یکی از قدیمی ترین اولویت های دولت بوده و همواره تلاش شده که در کنار کارخانه ها، برای کارگران شهرک های مسکونی ساخته شود. سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن نیز بار دیگر با تاکید بر این موضوع، خاطرنشان ساخت که جهت ساخت مسکن کارگری زمین رایگان ۹۹ ساله در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
علی نبیان می گوید که غایت اصلی این است که در کنار هر کارخانه، یک قطعه زمین داشته باشند تا بتوان روی آنها برای کارگران همان کارخانه، مسکن ساخت. در صورت اعلام نیاز کارگران آن کارخانه، بر اساس تفاهمات انجام شده، زمین های مزبور در اختیار کارفرما قرار می گیرد تا روی آنها اقدام به ساخت مسکن برای کارگران خویش کند.
ایشان در مورد آخرین وضعیت ساخت مسکن کارگران، توضیحاتی ارائه کرد و خاطرنشان ساخت که وزارت راه و شهرسازی از طریق امضای تفاهمنامه با نهادهای مختلف از جمله وزارت صمت، در حال پیگیری مسکن سازی است. سازمان ملی زمین و مسکن به عنوان نماینده وزارت راه و شهرسازی، با صنایع مختلف در ارتباط بوده تا مسکن کارگری در عالی ترین شکل خود اجرایی شود.
در هفته گذشته یکی از مهمترین اخبار حوزه راه و ساختمان، کلنگ زنی بیمارستانی در پرند بود که اتفاقاً وزیر راه و شهرسازی نیز در مراسم کلنگ زنی آن حضور داشت. علی نبیان می گوید که همزمان با این مراسم، پیگیری های لازم برای ساخت مسکن کادر درمان همین بیمارستان نیز اقدام شد.
وی در ادامه گفت: دستور وزیر راه و شهرسازی این بود که در کنار ساخت بیمارستان، اراضی لازم برای تامین مسکن کادر درمان نیز در نظر گرفته شود. علاوه بر این، قرار شد که برای نیروهای کار نیز همین همین مدل اجرا شود.
او در ادامه تاکید کرد که دولت از کارفرماهایی که بخواهند در جوار کارخانه های خود برای کارگران مسکن بسازند، حمایت خواهد کرد. اگر زمین دولتی در حوالی کارخانه وجود داشته باشد، به شهرک مسکونی مزبور الحاق خواهد شد.
سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن در ادامه یادآور شد که اقدامات لازم در حال حاضر نیز شروع شده اند و بخشی از ۵۳ طرح و پروژه مسکن سازی و شهرک جدید به تامین مسکن برای نیروهای کار صنایع اختصاص پیدا کرده است.
یکی از سوالات مهمی که در خصوص این موضوع مطرح می شود، این است که اساساً چه ساز و کاری برای نظارت بر کار کارفرمایان وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که مسکن کارگری در نهایت ساخته خواهد شد؟!
این مقام مسئول تصریح کرد که ناظر اصلی روند ساخت و ساز این واحدها، وزارت راه و شهرسازی است؛ چرا که تمام واحدهای مزبور به سامانه معاونت مسکن و ساختمان وزارتخانه متصل می شوند و در چهارچوب پروژه های نهضت ملی مسکن دنبال خواهند شد. بنابراین هرگونه تخلف در این حوزه برای وزارتخانه قابل شناسایی خواهد بود.
وی بار دیگر تاکید کرد که تمام کارخانه داران و کارفرمایان می توانند در صورت وجود زمین دولتی در کنار کارخانه های خود، درخواست ساخت مسکن کارگری خود را ثبت کنند. دولت قاطعانه از این اقدامات حمایت خواهد کرد.
نکته مهم اینجاست که کارفرمایان باید برای ساخت مسکن کارگران خود، حمایت های لازم را داشته باشند. بسیاری از کارگران، توان پرداخت اقساط و آورده های نهضت ملی مسکن را ندارند. به همین دلیل است که کارفرما باید دست به کار شود. مثلاً برای تامین مسکن نیروهای مسلح، بانک مرتبط با این حوزه، بخشی از هزینه های ساخت مسکن را متقبل شد.
این مدل می تواند برای دیگر بخش ها نیز الگو شود و کارخانه های دولتی هم بخشی از منابع موردنیاز برای ساخت مسکن کارگری را به همین شیوه تامین کنند.
نبیان در ادامه صحبت های خود تاکید کرد که شرط وزارت راه و شهرسازی برای اعطای زمین رایگان ۹۹ ساله به کارفرمایان این است که صرفاً دست به ساخت خوابگاه برای کارگران خود نکنند، بلکه زیرساخت های سکونت و شهری را نیز در مراحل ساخت در نظر بگیرند.
تاکید ایشان بر این بود که تا وقتی کارگران در واحد مزبور ساکن نشوند، پایان کار به آن پروژه تعلق نخواهد گرفت. نظارتی که دولت به دنبال آن است، از همین جنس می باشد. در صورتی که مشاهده شود کارفرمایان از مسکن کارگری به جهات دیگری استفاده می کنند، سند مالکیت واحدها به کارفرما واگذار نخواهد شد.
یکی از دلایل اصلی واگذاری زمین رایگان برای ساخت مسکن کارگری این است که با تخصیص زمین رایگان، بخش زیادی از هزینه های ساخت مسکن کاهش پیدا خواهد کرد. این امتیازی است که کارفرمایان را برای ورود به این حوزه ترغیب می کند.