در طی روزهای گذشته، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که هزینه های آماده سازی زمین پیش بینی شده و به زودی تامین خواهد شد. علاوه بر این، متقاضیان مسکن ملی هنوز هم می توانند برای دریافت مسکن حمایتی ثبت نام کنند.
به گزارش پرشین سازه ، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که بر اساس برنامه هفتم توسعه باید ۱.۵ میلیون مسکن حمایتی ساخته شود. بر اساس گفته های خانم فرزانه صادق، تا به امروز بیش از ۸۰۰ هزار واحد برای این متقاضیان تعریف شده است و برای ۷۰۰ هزار واحد باقی مانده نیز، برنامه های لازم تدوین شده!
خانم صادق اعلام کرد که این واحدها در قالب های مختلفی ساخته می شوند. نزدیک به ۲ میلیون از این واحدهای حمایتی به شکل خودمالکی ساخته می شوند. به این ترتیب که دولت زمین و تسهیلات در اختیار مردم قرار می دهد تا خود دست به ساخت و ساز بزنند.
از میان واحدهایی که در برنامه هفتم توسعه ذکر شده، نزدیک به ۱ میلیون واحد قرار است در روستاها ساخته شوند. که از این میان، با پیگیری های دولت و مصوبه ای که برای پرداخت وام به اجرا درآورد، ۲۰۰ هزار واحد موفق شدند که تسهیلات موردنظر را دریافت کنند.
وزیر راه و شهرسازی بر این نکته تاکید داشت که زندگی در خانه های ایمن، حق مردم است. مردمی که در بافت فرسوده ساکن هستند، شاید مسکن داشته باشند اما زندگی باکیفیت و امنی را سپری نمی کنند. با کوچکترین لرزه ای، زندگی آنها به خطر خواهد افتاد. به همین دلیل است که یکی از برنامه های اصلی دولت، نوسازی بافت فرسوده و مقاوم سازی ساختمان های موجود در این بافت است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به راهکارهای موجود برای حل بحران بافت فرسوده اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که یکی از راهکارهایی که اتفاقاً در حال حاضر نیز اجرا می شود، ارائه ضوابط تشویقی به مالکان و سازندگان این بافت است. تلاش بر این است که این ضوابط و مشوق ها به نحوی باشند که در نهایت، اقشار مختلف برای ساخت و ساز در بافت فرسوده ترغیب شوند.
این مقام مسئول در ادامه اعلام کرد که در کنار ارائه مشوق، نباید از تسهیلات بافت فرسوده غافل شد که بدون آن، بعید است نوسازی شکل بگیرد. وی وعده داد که در جلسات آتی شورای عالی مسکن، افزایش مبلغ وام و میزان اقساط آن را پیگیری خواهند کرد.
ایشان بار دیگر به دلایل اهمیت نوسازی اشاره کرد و گفت:
از آنجایی که در این بافت، زیرساخت وجود دارد، دولت لازم نیست که هزینه های زیادی را در خصوص تامین زیرساخت و خدمات موردنظر انجام دهد.
البته خانم صادق در ادامه تاکید کرد که ناترازی ها و کمبودهای زیادی در بافت فرسوده وجود دارد که باید با برنامه ریزی آنها را رفع کرد. تنها از همین راه است که می توان ساخت و نوسازی ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده را محقق ساخت.
این عضو هیئت دولت در ادامه به تفاهمنامه هایی که از قبل با نهادهای مختلف امضاء شده است، اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که باید این تفاهمنامه ها را اجرا کرد. البته آسیب شناسی این تفاهمنامه ها صورت گرفته و به نظر می آید که بخش مهمی از دلایل عدم اجرای آن به عدم پرداخت آورده از سوی متقاضیان برمی گردد.
در همین راستا، وزارت راه و شهرسازی تلاش دارد که توان تعاونی ها را احیاء کند. در این مسیر لازم است که از توان مالی نهادها و زمین هایی که در اختیار دارند، استفاده شود تا تفاهماتی که در حوزه مسکن وجود دارد را بتوان به بهترین شکل ممکن اجرا کرد.
یکی دیگر از نکاتی که در صحبت های وزیر راه و شهرسازی مشهود بود، اشاره به عدم پوشش دهی تسهیلات بانکی بود. خانم صادق نیز بر این باور است که تسهیلات بانکی قانون جهش تولید مسکن برای هزینه های ساخت کافی نیست و توان متقاضیان هم شاید به اندازه ای نباشد که بتوانند به تنهایی از عهده این هزینه ها برآیند.
پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی این بود که نهادهای مختلف دست به کار شده و با پرداخت تسهیلات جداگانه، توان مالی متقاضیان را تقویت کنند. ایشان در نهایت خاطرنشان ساخت که ثبت نام مسکن حمایتی متوقف نشده است.
در هر شهری که زمین موردنیاز تامین شده و هزینه های آماده سازی نیز فراهم گردیده، ثبت نام متقاضیان ادامه دارد. اگر در یک شهر، ثبت نام متقاضیان دیگر انجام نمی شود، به این خاطر است که هنوز برای متقاضیان فعلی آن شهر نیز، اراضی مناسب تامین نشده! به همین دلیل است که باید اولویت بندی صورت بگیرد و در حال حاضر، ابتدا باید نیازهای فعلی را پاسخگو بود.
با افزایش ثبت نام در این شهرها، دولت از وعده خود عقب می ماند و به این ترتیب بر موج نارضایتی می افزاید.