مدیرعامل بانک مسکن در جدیدترین اظهارات خود از پرداخت مستمر وام های یک میلیارد تومانی با هدف صنعتی سازی مسکن در چند کلانشهر کشور خبر داد، در حالی که انجمن انبوه سازان تهران صراحتا دریافت چنین تسهیلاتی را رد کرد!
به گزارش پرشین سازه ، رکود بازار مسکن موجب شده تا بسیاری از انبوه سازان نیاز فوری به دریافت تسهیلات بانکی داشته باشند تا بتوانند پروژه های خود را آغاز نمایند. بانک مسکن، اصلی ترین مرجعی است که وظیفه مدیریت عرضه وام های مربوط به بخش مسکن را بر عهده دارد.
مدیران بانک مسکن در خردادماه سال جاری اعلام کردند که سقف دریافت تسهیلات ساخت مسکن انفرادی در شهرهای مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و مبلغ قابل پرداخت متناسب با شرایط منطقه تعیین می شود.
بر اساس این خبر خوشحال کننده، سازندگان عادی در مراکز استان که از فناوری های مدرن برای ساخت و ساز استفاده می کردند، می توانستند تا سقف ۹۵۰ میلیون تومان، و سازندگان حرفه ای می توانستند تا سقف یک میلیارد تومان وام بانکی دریافت کنند.
همچنین سازندگان عادی فعال در شهرهایی با جمعیتی بالای ۲۰۰ هزار نفر نیز می توانستند تا سقف ۸۰۰ میلیون تومان و سازندگان حرفه ای در این مناطق تا ۹۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی از بانک مسکن دریافت کنند.
گرچه علی خورسندیان، مدیرعامل بانک مسکن، در اظهارات جدید خود از شروع اعطای این وام ها به سازندگان مسکنی که از فناوری های نوین استفاده می کنند خبر داده است، اما انجمن انبوه سازان تهران طی یک بیانیه رسمی به صراحت این خبر را تکذیب کرده و اعلام نموده که تاکنون هیچ سازنده ای در تهران قادر به دریافت وام یک میلیاردی از بانک مسکن نشده است!
خورسندیان تاکید دارد که سقف یک میلیاردی مخصوص سازندگان حرفه ای در کلانشهرهاست که از فناوری های نوین و مدرن در تولید استفاده می کنند و بسته به شرایط مختلف، سقف مبلغ این وام به ۹۵۰، ۹۰۰ و ۸۰۰ میلیون تومان کاهش پیدا می کند. همچنین اگر در پروژه از فناوری های نوین استفاده نشده باشد، سقف وام بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دیگر نیز پایین می آید.
با این وجود، ایرج رهبر، رئیس انجمن صنفی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران، تاکید کرده که تاکنون هیچ اقدامی از طرف بانک مسکن در راستای اعطای این تسهیلات صورت نگرفته و سازندگان هیچ پولی تحت هیچ کدام از برنامه های فوق دریافت نکرده اند.
وی همچنین به مزیت های بی شمار استفاده از فناوری های نوین، از جمله افزایش ۵۰ درصدی اشتغال مهندسان اشاره کرد و بیان داشت که بر اساس برنامه هفتم توسعه، حداقل ۱۵ درصد از ساخت و سازهای مسکن در کشور باید صنعتی شده و با استفاده از تکنولوژی های مدرن انجام شود.
رهبر اظهار کرد که صنعتی سازی ساخت و ساز مسکن به پشتوانه حمایتی از طرف دولت نیاز دارد و اعطای تسهیلات بانکی، به ویژه در شرایط رکود بازار کنونی، می تواند انگیزه سازندگان برای حرکت به سمت صنعتی سازی را تقویت کند.
وی ضمن اشاره به این که سقف تمامی این مبالغ تسهیلات در سال گذشته ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان کمتر بود، بیان کرد که در سال های قبلی بانک مسکن در پرداخت این تسهیلات موفق بوده، اما در سال جاری برخلاف وعده ها و ادعاهای صورت گرفته، انبوه سازان موفق به دریافت هیچ وامی تحت عنوان “تسهیلات صنعتی سازی مسکن” نشده اند.
البته این کم کاری تنها از طرف بانک مسکن نبوده و بانک های دیگر نیز خلف وعده های زیادی در زمینه پرداخت تسهیلات ساخت و ساز داشته اند و نسبت به این بازار بی توجهی کرده اند. جالب آن که انبوه سازان مسکن از جمله اقشاری هستند که سرمایه آن ها مدام نزد بانک بلوکه شده و بانک ها با وجود دستورالعمل ها و مصوبات قانونی، همچنان در زمینه پرداخت تسهیلات به این گروه غفلت می ورزند!