ارزیابی ۱۱ هزار ساختمان ناایمن در تهران آغاز شد

ارزیابی ۱۱ هزار ساختمان ناایمن در تهران آغاز شد

ارزیابی ایمنی هزاران ساختمان غیرایمن تهران توسط دولت


دولت این بار جدی تر از همیشه به دنبال ارزیابی ساختمان های تهران است. رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرده که روند ارزیابی ۵ هزار ساختمان غیرایمن تهران انجام شده و حالاً ارزیابی ۱۱ هزار ساختمان دیگر نیز شروع شده است. امید می رود که به زودی شاهد تحولی در حوزه ایمن سازی ساختمان ها باشیم.

به گزارش پرشین سازه ، ریزش برخی از ساختمان های غیرایمن و درگیر شدن با حوادث مختلف، چیز جدیدی نیست و مدت هاست که بافت فرسوده و ساختمان های قدیمی درگیر این مسائل هستند. حتی در ساختمان های جدیدی مثل متروپل نیز این حوادث رخ می دهد و مشخص می سازد که ایمنی زیادی در روند ساخت و ساز صورت نگرفته و باید نظارت ها روی این صنعت تشدید شود.

مهدی حیدری، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرده که امروزه، مشکل دیگری هم گریبان ساختمان های کشور و به خصوص تهران را فرا گرفته است: برداشت بی رویه آب باعث شده که فرونشست زمین در شهرهای مختلف تشدید شود و همین عامل، ریسک ریزش و تخریب ساختمان ها را افزایش می دهد.

این مقام مسئول می گوید که با وجود خطراتی که در این حوزه وجود دارد، تعطیل کردن ساخت و ساز ممکن نیست. به همین دلیل است که ضوابطی طراحی شده تا بتوان جلوی متراکم شدن زمین را گرفت و به این ترتیب فرصتی را برای ساخت و ساز واحدهای مقاوم و ایمن مهیا کرد.

بر اساس گفته های این مقام مسئول، بیشترین میزان فرونشست به استان اصفهان مربوط می باشد و به همین دلیل، گام اول ایمن سازی از این استان آغاز شده است.

حیدری خاطرنشان ساخت که برای کاهش آثار فرونشست در استان اصفهان، کار مطالعاتی خوبی شروع شده و تمام مراکزی که در خطر فرونشست بوده اند، شناسایی شده اند. همچنین اقدامات اجرایی خوبی هم در این بخش ها انجام شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: با این وجود، بعد از گذشت دو سال، هنوز هم متاسفانه اتفاق خاصی رخ نداده و ۶۰ میلیارد تومان اعتباری که برای تکمیل این اقدامات نیاز بوده، تامین نشده است.

فرونشست خطری جدیست که تمام شهرهای کشور را تهدید می کند و نباید لحظه ای آن را دست کم گرفت. صنعت ساختمان سالانه از این موضوع ضربه می خورد و بارها پیش آمده که ساختمان های نوساز به دلیل پدیده فرونشست دچار مشکل شده اند. از آنجایی که نمی توان ساخت مسکن و ساختمان را متوقف ساخت، چاره دیگری جز اقدامات احتیاطی باقی نمی ماند.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی می گوید که برای پیگیری امور مربوط به فرونشست زمین باید تمام دستگاه های مربوطه پای کار می آمدند و بودجه مورد نیاز هم باید از سوی سازمان برنامه و بودجه و سازمان مدیریت بحران تامین می شد اما متاسفانه تا به امروز اقدام خاصی در این حوزه صورت نگرفته است.

علیرغم تمام این مسائل و عدم همکاری ها، وزارت راه و شهرسازی با بودجه خود، پهنه گسل ها را مشخص کرده است.

حالا که صحبت از بودجه سال آینده مطرح است و دولت در حال بودجه نوشتن است، امیدواری بر این است که ردیف های بودجه ای برای کاهش آثار فرونشست زمین نیز در نظر گرفته شود. در غیر این صورت، انتظار می رود که وضعیت این پدیده وخیم تر شود.

وزیر راه و شهرسازی نیز دو هفته پیش، اولین مکاتبات خود را در راستای این مسئله انجام داده است. با تخصیص بودجه به این موضوع، می توان تا حد زیادی از ریزش ساختمان ها جلوگیری کرد و در نهایت، ساختمان های ایمن ساخت که به سادگی دچار خرابی و ریزش نمی شوند.

در موضوع ساختمان های ناایمن نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و سازمان مدیریت بحران و شهرداری تهران نیز در انجام این اقدامات، گام های خوبی برداشته اند. گفته می شود که ارزیابی پنج هزار ساختمان غیرایمن نهایی و تحویل داده شده است. روند بررسی و ارزیابی ۱۱ هزار ساختمان غیرایمن دیگر نیز باید به زودی آغاز شود.

در تهران، شرایط خوبی در این حوزه وجود دارد و در قالب همین ارزیابی ها، پنج بیمارستان غیرایمن اقدام به مقاوم سازی کرده اند و انتظار می رود که به زودی تعداد این ساختمان ها افزایش پیدا کند. تجارب تلخ چندین سال گذشته ثابت کرده که ایمن سازی ساختمان ها یکی از اولویت های اصلی دولت هاست و باید اقدامات زیادی در راستای مقاوم سازی این سازه ها برداشته شود، در غیر این صورت خطر ریزش و آسیب های جانی و مالی در کمین خواهد بود.

سازمان آتش نشانی نیز از سوی دیگر، ساختمان هایی که از لحاظ ایمنی حریق کیفیت لازم را ندارند، شناسایی می کنند و اخطارهای لازم را به آنها می دهند. هماهنگی سازمان های مختلف در شناسایی و مقاوم سازی  ساختمان های غیرایمن، می تواند به نتیجه ای قابل توجه منجر شود.

دیدگاه ها غیرفعال است