آتش نشانی بدون مجوز نمی‌تواند وارد خانه شود

آتش‌نشانی بدون مجوز نمی‌تواند وارد خانه شود

چالش‌های ایمنی ساختمان‌های مسکونی؛ ورود آتش‌نشانی به منازل نیازمند حکم قضایی است


یکی از بزرگترین مشکلات امروز سازمان آتش نشانی این است که اساساً اجازه ورود به ساختمان های مسکونی را ندارند و به همین دلیل نمی توانند اخطار عدم ایمنی را برایشان ارسال کنند.

به گزارش پرشین سازه ، معاون حفاظت و پیشگیری از حریق این سازمان اعلام کرد که در مورد ساختمان های اداری و تجاری این مشکل وجود ندارد و بازدید به راحتی صورت می گیرد اما برای ساختمان های مسکونی به حکم نیاز دارند.

از امروز پویشی سراسری برای پیشگیری و کاهش مخاطرات گاز مونواکسید کربن راه افتاد. آغاز این پویش فرهنگی از ایستگاه ۹۲ سازمان آتش نشانی در یکی از محله های منطقه ۴ تهران بود و ماموران آتش نشانی با حضور در منازل برخی از ساکنان محله خاک سفید که از بخاری گازی استفاده می کردند، سنسور آشکارساز گاز مونواکسید کربن نصب نمودند.

با آغاز فصل زمستان، تلفات ناشی از تنفس این گاز نیز بیشتر می شود و اداره گاز نیز مدام در مورد مونواکسید کربن و لزوم ایمن سازی سیستم گرمایشی هشدار می دهد. این مرگ خاموش معمولاً به دلیل بی توجهی نسبت به نکات ایمنی و کاربرد نادرست و غیراصولی از وسایل گازسوز رخ می دهد.

سازمان آتش نشانی سال هاست که در کنار دیگر آموزش های خود، تلاش دارد که فرهنگ سازی در خصوص استفاده از این وسایل گرمایشی را در پیش بگیرد. در کنار این موضوع، تلاش سازمان بر این است که ساختمان های عمومی را نیز ارزیابی کرده و ایمنی آنها را از لحاظ حریق مورد بررسی قرار دهد.

نکته مهم اینجاست که بخش زیادی از تلفات ناشی از گازگرفتگی به ساختمان های مسکونی مربوط است و سازمان آتش نشانی اجازه ورود به این ساختمان ها را ندارد تا به این طریق، سیستم گرمایشی آنها را بررسی نماید.

کامران عبدولی، معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتش نشانی اعلام کرد که مسئولیت سازمان در نظارت بر ساختمان های مسکونی خلاصه می شود و این اتفاق هم فقط زمانی رخ می دهد که ساختمان مزبور، پرونده ای در سازمان داشته باشد.

وی در ادامه تشریح کرد:

منظور این است که در ساختمان های تازه ساخت، سازمان یک بار در مرحله اخذ پروانه موارد ایمنی را روی نقشه کنترل می کند و بار دیگر هم زمانیکه مالک می خواهد پایان کار بگیرد. به این صورت که شهرداری از ما استعلام می گیرد و سازمان نیز بعد از بازدید، در صورتی که نکات ایمنی در ساختمان رعایت شده باشد، تاییدیه را صادر می کند.

نکته مهم اینجاست که برای ساختمان های قدیمی این رویه را نمی توان دنبال کرد. اگر ساختمان قدیمی کاربری تجاری، اداری یا …باشد، می توان به آن مراجعه کرده و در صورت وجود مشکل ایمنی، اخطار لازم را صادر کرد اما در مورد ساختمان های مسکونی چنین فرصتی مهیا نیست و سازمان اجازه ورود ندارد.

عبدولی تاکید کرد که مشکل ورود به ساختمان، گاهی در مورد ساختمان های تجاری و اداری هم صدق می کند. تا زمانی که حکم ورود برای سازمان آتش نشانی صادر نشود، اجازه ورود به ساختمان های مسکونی  را نخواهند داشت، مگر اینکه تمام ساکنان ساختمان اجازه ورود بدهند که این موضوع هم می تواند سخت و چالش برانگیز باشد.

ماجرای پلاک ایمن

در سال ۱۴۰۰، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران طرحی با عنوان پلاک ایمن اجرا کرد که بر اساس آن، ساکنان پایتخت می توانستند با ورود به سایت آتش نشانی، اجازه بازدید از منزل خود را به یک کارشناس آتش نشانی بدهند و به این ترتیب، کاملا رایگان از شرایط ایمنی منزل خود مطلع شوند.

نکته اینجاست که این طرح با استقبال خوب مردم مواجه نشد. این در حالیست که اگر اجرای موفقی را پشت سر می گذاشت، می توانست از حوادث آتش سوزی زیادی جلوگیری کند و آمار حوادث را پایین آورد. عبدولی تاکید کرد که این طرح به قوت خود باقیست و شهروندان هنوز هم می توانند از آن بهره مند شوند.

علاوه بر این، رئیس سازمان آتش نشانی در مورد پلاک ایمن نیز توضیحاتی ارائه کرده بود و خاطرنشان ساخت که ظرفیت سازمان های آتش نشانی برای اجرای این طرح خوب است و سامانه موردنظر نیز فعال می باشد اما شهروندان تهرانی، استقبال خوبی از آن نکرده اند.

نکته اینجاست که تبلیغات خوبی در رابطه با این طرح صورت نگرفته و بسیاری از شهروندان از وجود چنین طرحی بی خبر هستند. قدرت الله محمدی تاکید کرد که این طرح هزینه ای ندارد و برای شهروندان تهرانی به طور کاملاً رایگان انجام خواهد شد.

معاون حفاظت و پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی نیز بار دیگر تاکید کرد که ایمن سازی هیچ هزینه ای برای شهروندان ندارند و با چند اقدام جزئی قابل انجام است. کافیست وسایل منزل را جا به جا کرد یا وسایل آتش زا را از پرده دور کرد. همین اقدامات ساده و جزئی می تواند ایمنی خانه را بالا ببرد و از وقوع حوادث ناگوار آتش سوزی جلوگیری کند.

دیدگاه ها غیرفعال است