یکی از طرح هایی که برای افزایش فرزندآوری مطرح شد، طرح واگذاری زمین به خانواده هایی بود که دارای ۳ فرزند و بیشتر بودند.
حال در جدیدترین خبرها، شرایط واگذاری این زمین ها از سوی سازمان ملی زمین و مسکن اعلام شده است.
به گزارش پرشین سازه ، مدتی پیش بود که مسئولین مربوطه اعلام کردند که به خانواده هایی که سه فرزند و بیشتر دارند، زمین رایگان اهدا می شود.
اسدلله غفاری، سپرست دفتر امور واگذاری زمین و مسکن سازمان ملی زمین و مسکن اعلام کرد که تمام خانواده هایی که فرزند سوم آن ها بعد از تصویب قانون جوانی جمعیت( یعنی ۲۴ مهر ۱۴۰۰) به دنیا آمده باشد، تسهیلات مربوط به واگذاری زمین تعلق می گیرد.
این مقام مسئول تاکید کرد که این تسهیلات در قالب زمین و واحد مسکونی خواهد بود. بیشترین مساحت پیش بینی شده برای این واحدها یا زمین ها، حدود ۲۰۰ متر مربع است.
غفاری گفت:
برای ترغیب خانواده های مشمول، فقط هزینه های مربوط به آماده سازی زمین از آن ها دریافت می شود.
وی خاطرنشان ساخت که هزینه های مزبور، نقدی نخواهد بود و تا دو سال بعد از عقد قرارداد و در مهلت تنفس، مبلغی از متقاضیان این زمین ها دریافت نمی شود. الباقی مبلغ نیز در طی هشت سال و در قالب وجوه بسیار کم دریافت می شود.
غفاری تاکید کرد که این مبالغ، کارمزد و سود ندارند.
این مقام مسئول به تشریح دیگر قوانین و ضوابط واگذاری زمین به خانواده ها پرداخت و گفت:
در صورتی که ارزش زمین بیش از ۸۰۰ میلیون تومان باشد، به یک خانواده تعلق می گیرد. در صورتی که ارزش آن بیش از ۸۰۰ میلیون و تا ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون باشد به دو خانواده می رسد. در صورتی که قیمت زمین بیش از این ها باشد و نتوان آن را تکفیک کرد، هزینه ی آماده سازی ۲۰۰ متر آن دریافت می شود. الباقی نیز بر طبق مابهالتفاوت قیمت پرداخت می شود.
ابوالفضل غفاری اعلام کرد که اصلی ترین شروط اهدای زمین به خانواده ها، تاریخ تولد فرزند، جمعیت و میانگین باروری شهرها اعلام کرد. به عبارت دیگر این تسهیلات تنها در شهرهایی اجرا می شود که جمعیتی کمتر از ۵۰۰ هزار نفر دارند و میانگین باروری ۲.۵ نفر است.
وی خاطرنشان ساخت که اگر زمین کافی در شهرهای مزبور وجود نداشته باشد، زمین در شهر زادگاه پدر یا شهرهای مجاور واگذار می شود.
نکته ی بسیار مهم این جاست که اگر خانواده ای در گذشته از تسهیلات زمین یا وام مسکن استفاده کرده باشند، نمی توانند این تسهیلات را دریافت کنند. اما در صورتی که تاریخ تولد فرزند سوم آن ها بعد از تاریخ مذکور در ماده ی ۳ این قانون باشد، استثناً مشکلی به وجود نمی آید و می توانند از تسهیلات مزبور استفاده کنند.
وی در نهایت شماره تلفن ۸۸۷۷۶۷۴۰ را نیز اعلام کرد تا تمام کسانی که در مورد این قانون سوال یا ابهامی دارند، بتوانند به طور مستقیم با کارشناسان سازمان در تماس باشند. این شماره تماس مستقیما به دفتر واگذاری زمین و مسکن متصل است.
لازم به ذکر است قانون جوانی جمعیت، دستور رئیس جمهور است که در تاریخ ۲۴ آبان سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد. البته ابلاغ آیین نامه ی اجرایی آن به ۴ مهر سال گذشته برمی گردد.
وزارت راه و شهرسازی نیز شیوه نامه ی اجرایی این قانون را در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ به سازمان های مرتبط ابلاغ کرد.
قانون جوانی جمعیت در حالی پیگیری می شود که بخش زیادی از شهروندان شهرهای بزرگ، دچار مشکل مسکن هستند. افزایش تعداد فرزندان منوط به داشتن سرپناهی امن برای آن هاست. اما از آن جایی که قانون مزبور مربوط به شهرهای کم جمعیت می شود، عملا پایتخت نشیان یا ساکنین کلان شهرها، نمی توانند در اجرای این قانون، دست داشته باشند.