محتوا :
بازرسی های ساختمانی، بخش مهمی از روند ساخت وساز در صنعت ساختمانی هستند؛ زیرا تنها راهی است که می توان با اطمینان خاطر گفت که تمام کارها در طی مراحل ساخت به درستی انجام شده است. به همین دلیل، شرکت های ساختمانی نمی توانند خودشان بازرسی ها را انجام دهند، اما می توانند قبل از ورود بازرس واقعی، از روند ساخت ساختمان خود یک بررسی کلی داشته باشند. آن ها با این کار می توانند قبل از شروع روند بازرسی، برخی از مشکلات را خودشان پیدا و رفع کنند.
یک بازرس ساختمان، به طورمعمول احتیاج به آموزش رسمی تخصصی در حوزه عمران و یا معماری ندارد. ولی آن ها باید حداقل دارای مدرک دیپلم بوده و ضمن داشتن تجربه در صنعت ساخت وساز، قادر به یادگیری سریع نیز باشند؛ بنابراین هر کس که به این شغل علاقه مند است، باید پیگیر شرایط موردنیاز برای این کار در منطقه فعالیت خود باشد.
اگرچه معمولاً بازرسی در انتهای مراحل ساختمانی انجام می گیرد، اما تعدادی بازرسی های دیگر نیز در انتهای هر مرحله از ساخت وساز به عنوان بازرسی های کوچک تر از روند کار انجام می شود.
در اینجا برخی از مراحل موردنیاز برای بازرسی های ساختمانی در طی مراحل ساخت آورده شده است
- پس از نصب پایه ها، بازرسان ساختمانی برای بازرسی از محل ساخت، باید مجوز بتن ریزی را تأیید کنند.
- در بیشتر مواقع، پس از ریختن دال بتنی و شروع نصب لوله کشی ها، بازرسی انجام می شود.
- سیم کشی داخلی ساختمان، زمان بر است و بازرسی ها باید قبل از نصب دیوارها انجام شوند. بازرسی دیگر بعد از اتمام مراحل لوله کشی و سیم کشی انجام می گیرد.
- بسته به محل ساختمان در حال احداث، ممکن است به محض عایق بندی، بازرسی لازم باشد.
اگر این مراحل کمی برایتان گیج کننده است، نگران نباشید؛ زیرا پیمانکار، می داند که تمام بازرسی ها چه موقع باید انجام شوند! بااین حال، اگر شخصی به دنبال یک لیست جامع از تمام بازرسی های احتمالی است که باید تکمیل شوند، در اینجا آمده است
بیشتر بخوانید : قسمت های مختلف ساختمان
بازرسی های آیین نامه ساختمان
- برق کشی موقت
- لوله کشی زیر دال
- مشخصات پارکینگ
- کنترل فرسایش خاک
- دیواره های تشکیل شده
- پایه
- فونداسیون
- بررسی فونداسیون معتبر
- ایوان خانه
- گاراژ و زیرزمین
بازرسی های داخلی ساختمان
- قاب بندی
- لوله کشی
- برق کشی
- کارهای مکانیکی
- آب و فاضلاب
- عایق بندی
سپس یک بازرسی نهایی برای موارد زیر انجام می شود: لوله کشی، مکانیکی، برق کشی، ایوان، پله ها، حفاظ، دستگیره ها، گچ کاری داخلی و خارجی و درجه بندی نهایی
همچنین بخوانید : انواع سندهای قرارداد ساخت و ساز
سایر بازرسی ها
- استخر
- ضد آب بودن
- دیوارهای نگه دارنده
به خاطر سپردن این تعداد موارد بازرسی برای یک بازرس کار دشواری است؛ به همین دلیل است که بسیاری از بازرسان ساختمانی یک لیست یا فهرست بازرسی تهیه می کنند که درگذشته روی کاغذ نوشته می شد اما امروزه با پیشرفت فناوری، جای خود را به برنامه های تلفن هوشمند داده است. این لیست به بازرس کمک می کند تا بعد از بازرسی هر پروژه، تکمیل و یا ناقص بودن آن را در فهرست ثبت کند. آن ها همچنین می توانند از موارد خاصی که طبق استانداردها انجام نشده، یادداشت تهیه کنند تا در مواقع ضروری به سازنده و یا پیمانکار تذکر بدهند. این لیست همچنین به بازرسان متعدد یک پروژه کمک می کند تا ضمن داشتن آگاهی از موارد بازرسی شده و نشده، در کار همدیگر دخالت نداشته باشند.
برخی از بازرسان، از یک لیست مشخص برای همه ی ساختمان هایی که بازرسی می کنند، استفاده می کنند؛ درحالی که برخی دیگر چندین فهرست با موارد متفاوت برای هر ساختمانی که کار می کنند، دارند. نکته جالب نسخه هوشمند این لیست بر روی تلفن همراه، این است که به بازرس امکان اضافه کردن و یا حذف اطلاعات جدید در مورد هر پروژه را می دهد. به علاوه، ازآنجاکه این لیست ها به راحتی در سیستم عامل ها قابل اشتراک هستند، چنانچه یک بازرس بیمار شود و یا در تعطیلات باشد، بازرس دیگر می تواند بااطلاع از موارد بازرسی نشده کار او را ادامه دهد.
برخی از شرکت های ساختمانی با بازرسی ها، میانه ی خوبی ندارند، چون فکر می کنند که کارشان همیشه بی نقص است و نیازی به بازرسی ندارد؛ اما صاحبان خانه بیشتر تمایل دارند تا از روند ایمن ساخت خانه خود مطمئن باشند.
بدون بازرسی، موارد زیادی در روند ساخت مطرح خواهد شد که مسلماً موردپذیرش همه قرار نخواهد گرفت و هیچ کس در پایان از نتایج راضی نخواهد بود؛ اما بازرسی کلی، به عنوان حکم تأیید پایان کار یک پروژه ساختمانی برای سازنده و پیمانکار محسوب می شود.
در صورتی که در حوزه صنعت ساختمان فعالیت می نمایید، پیشنهاد می شود جهت دریافت اطلاعات ساختمان های در حال ساخت تهران، کرج، لواسان، اسلامشهر، دماوند، فیروزکوه و … از صفحه بانک اطلاعات ساختمانپرشین سازه دیدن فرمایید.