مدیرعامل سازمان نوسازی: دولت از ساخت مسکن دست بردارد

مدیرعامل سازمان نوسازی: دولت از ساخت مسکن دست بردارد

توسعه نوسازی با مشارکت بخش خصوصی در تهران


دخالت دولت در امر ساختمان سازی، اتفاق میمون و خوشایندی نیست و بیش از یک دهه است که وضعیت مسکن را به بحران کشانده! مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیز ضمن تاکید بر این مسئله، تصریح کرد که باید مسکن سازی را به بخش خصوصی واگذار کرد. وی همچنین به توسعه نوسازی در محله های ناکارآمد شهری اشاره کرد.

به گزارش پرشین سازه ، سید مهدی هدایت اعلام کرد که هر بار مسکن سازی به دست دولت سپرده شده؛ روند ساخت و ساز طولانی شده است. بنابراین اگر به دنبال اتفاقات مثبت در حوزه ساخت و ساز هستیم، باید بخش خصوصی را دخیل کرده و مسکن سازی را به آن بسپاریم.

این مقام مسئول در مراسم افتتاح و بهره برداری از پارکینگ طبقاتی مینابی حضور بهم رساند و در حاشیه این مراسم، به طرح برخی از مشکلات این ناحیه نیز پرداخت. وی اعلام کرد که مشکل اصلی این محله و محدوده اتابک این است که در سال های گذشته، تعدادی پلاک در این محدوده توسط سازمان نوسازی شهرداری منطقه و شرکت نوسازان تملک شده بود اما بعد از آن، به حال خود رها شدند و این موضوع به یکی از معضلات بزرگ و اصلی محله تبدیل شده بود.

وی در ادامه خاطرنشان ساخت که یکی از اولین کارهایی که برای محله اتابک و مینابی انجام داده شد، تعیین تکلیف ۲۰۷ پلاک بودکه متعلق به سازمان نوسازی بودند. با رویکرد تامین خدمات، ۱۰۷ پلاک تعیین تکلیف شدند.

هدایت افزود: ۱۰۰ پلاک دیگر هم موجود است که تلاش خواهیم کرد تا با شرکت نوسازان، همراه با پلاک های  همجوار برای پروژه های مسکن سازی و ارائه خدمات، تجمیع کنیم. ساخت و ساز این پروژه های خدماتی در این پلاک ها از سال آینده آغاز خواهد شد.

این مقام مسئول در ادامه صحبت های خود یادآور شد که مشکل اصلی و بزرگ محله مینابی و اتابک، کمبود سرانه خدماتی است. سازنده ها تا به اینجای کار، تعدادی واحد مسکن شهری ساخته اند که بر اساس گفته های مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، امروز افتتاح خواهند شد.

یکی از موضوعات اصلی صحبت سید مهدی هدایت، سپردن مسکن سازی به بخش خصوصی بود. وی تاکید کرد که اگر این کار انجام شود، قطعا اتفاقات مثبتی در این حوزه رخ خواهد داد. تاکید بر این است که در کنار نوسازی مسکن، سرانه خدمات نیز افزایش پیدا کند. به همین دلیل است که یکی از زمین هایی که برای نوسازی در نظر گرفته شده بود، حالا به پمپ بنزین اختصاص داده اند.

هدایت تاکید کرد که در مراحل نهایی اخذ مجوز هستند و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می شود. علاوه بر این، زمینی که برای مراکز درمانی اختصاص پیدا کرده و تلاش می شود که بخشی از مشکلات ساکنان این محلات حل گردد.

همچنین انشعابات مربوط به کلانتری این محدوده نیز انجام شده و به زودی از آن بهره برداری خواهد شد. این مقام مسئول خاطرنشان ساخت که پروژه های مربوط به مسکن معوض نیز در کنار تامین سرانه خدمات، در حال اجرا هستند.

مهمترین پروژه این محدوده؛ پروژه امامزاده سید ملک خاتون است که نزدیک به ۲۴ هکتار دارد. از این میان، نزدیک به ۶۰ درصد اراضی توسط سازمان نوسازی تملک شده و انتظار می رود که الباقی اراضی نیز از محل بودجه پیش بینی شده برای سازمان تامین شود تا به این ترتیب هر ۲۴ هکتار تملک شود.

این پروژه فرامنطقه ای با رویکرد ساخت فضای باز شهر آغاز به کار کرده است و با مشارکت مردم در تلاش است تا خدمات مرتبط با گردشگران را ارائه کند و به این ترتیب، بستر مناسبی برای درآمدزایی ساکنان ایجاد نماید.

بیش از ۲۰ سال است که تهران به سمت توسعه می رود و پیشرفت این کلانشهر خیلی سریع بوده است. طبیعی است که در این شرایط، بسیاری از محله های قدیمی و هسته های مرکزی شهر، دچار زوال و فرسودگی شوند اما می توان با یک سری اقدامات موثر و تحول مدیریت شهری، این تهدید را به یک فرصت مناسب تبدیل کرد.

سید مهدی هدایت می گوید که با این فرصت طلایی، می توان زندگی شهروندان کلانشهر تهران را بهبود داد.

ایشان در انتهای سخنان خود اعلام کرد که اقدامات تحولی در مدیریت شهری در چندین حوزه ممکن است رخ دهد. اولین اقدامی که باید صورت بگیرد، توسعه نهادی از طریق راه اندازی ۲۲ اداره نوسازی در مناطق ۲۲ گانه تهران است. علاوه بر این باید دفتر توسعه گری راه اندازی شود و ۲۳ دفتر توسعه محله در سطح محله های فرسوده و ناکارآمد شهری تداوم استقرار داشته باشند.

مشوق های ضابطه ای و مالی بیشتری برای سازندگان بافت فرسوده در نظر گرفته شود تا تحولات موردنیاز از درون رخ دهند و عدالت شهری محقق شود و تمام شهروندان به امکانات، فرصت ها و خدمات یکسان دسترسی داشته باشند. علاوه بر این باید محدوده های ناپایدار شهر تهران شناسایی شده و مشوق های نوسازی به این محله ها نیز تعمیم داده شود.

در آخر مدیرعامل سازمان نوسازی تاکید کرد که باید ۳ هزار و ۷۶۸ هکتار از املاک شهروندان در مدار نوسازی قرار بگیرد تا تحولی عظیم رخ دهد.

دیدگاه ها غیرفعال است