خبر خوش برای مددجویان بهزیستی | ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی جدید

خبر خوش برای مددجویان بهزیستی | ساخت 20 هزار واحد مسکونی جدید

تسهیلات مسکن برای مددجویان بهزیستی


یکی از اصلی ترین اهداف مسکن حمایتی، تامین خانه برای مددجویان بهزیستی و کمیته امداد است. حالا رئیس سازمان بهزیستی کشور می گوید که قرار است برای ۲۰ هزار نفر از این مددجویان تحت پوشش سازمان، مسکن ساخته شود. علاوه بر این، مددجویان می توانند وام خود را در یک بازه ۳۰ ساله بازپرداخت کنند و نرخ سود تسهیلات آنها نیز از ۲۳ درصد به هشت درصد کاهش پیدا کرده است.

به گزارش پرشین سازه ، نشستی با حضور مددجویان سازمان بهزیستی و مدیران این نهاد برگزار شد و در طی آن، تاکید گردید که باید قانون حمایت از معلولان اجرا شود. سیدجواد حسینی اعلام کرد که در کمیته هماهنگی باید ضمانت اجرایی این قانون دریافت شود. مسئولیت اجرای این قانون به عهده معاون اول رئیس جمهور و وزیر کار است و سازمان بهزیستی فقط ریاست دبیرخانه این کمیته را به عهده دارد.

وی در ادامه تاکید کرد که در روزهای گذشته، یک جلسه از این کمیته برگزار شده است که خروجی نهایی آن، ۱۴ مصوبه برای حمایت از معلولان بود.

ایشان در ادامه صحبت های خود به این نکته اشاره کرد که معلولان نیز مانند بسیاری دیگر از اقشار جامعه درگیر موضوع مسکن هستند و یکی از دغدغه های اصلی آنان، تامین مسکن می باشد. امسال قرار است برای مددجویان بهزیستی ۲۰ هزار واحد مسکونی ساخته شود که خوشبختانه مقدمات اولیه آن در دست انجام است.

سهم هر یک از استان های کشور از واحدهای مزبور متفاوت است. مثلاً سهم استان گلستان از واحدهای در دست اقدام، ۱۱۳۰ واحد خواهد بود. از این میان، ۳۵۰ واحد تکمیل شده و به دست متقاضیان رسیده است. امیدواری بر این است که تا پایان امسال، ۹۶۳ واحد دیگر نیز تکمیل شده و به بهره برداری برسند.

در مسیر تامین مسکن مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، موانع زیادی وجود داشته که با همت مسئولین امر در حال برطرف شدن هستند. مثلاً یکی از برنامه های دولت این است که بازپرداخت وام نهضت ملی مسکن به مددجویان، ۳۰ ساله باشد و نرخ سود آن نیز به ۸ درصد برسد.

حسینی تصریح کرد: از دیگر خواسته های ما از دولت این است که اعتبارات ۱۰۰ درصدی مسکن و اشتغال به مددجویان بهزیستی اختصاص پیدا کند. در حال حاضر این خواسته ها توسط وزیر کار در هیات دولت مطرح شده است.

این مقام مسئول در ادامه به دیگر برنامه هایی که برای مددجویان سازمان دارند، اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که صندوق حمایت از فرصت های شغلی مددجویان در کل کشور تشکیل شده است. برای راه اندازی این صندوق، مدیران سازمان بهزیستی هفت سال زحمت کشیده اند و پیگیری کرده اند تا بلاخره حالا به ثمر رسیده است.

بر اساس گفته های سیدجواد حسینی این صندوق ۱ هزار میلیارد تومان اعتبار دارد و هدف اصلی آن، حمایت از سرمایه گذاری و کارآفرینی است. یکی از اقدامات مثبتی که در این صندوق انجام می شود، ضمانت مددجویان است. به این معنی که اگر یکی از مددجویان بهزیستی بخواهد تسهیلاتی پرداخت کند اما ضامن نداشته باشد، صندوق مزبور ضامن ایشان می شود.

هدف اصلی راه اندازی این صندوق، ایجاد اشتغال پایدار و واقعی برای مددجویان است. به این ترتیب بخشی از نگرانی ها و دغدغه های این قشر برطرف می شود.

بر اساس گفته های حسینی، کل مبلغ وامی که به موضوع اشتغالزایی در کشور تعلق می گیرد، ۱۶ هزار میلیارد تومان است که ۹۸.۴ درصد سهم تسهیلات خوداشتغالی می شود و فقط ۱.۶ درصد سهم کارفرمایی است.

نکته جالب توجه اینجاست که ۱۰۰ درصد مبالغی که در قالب تسهیلات اشتغالزایی به بخش کارفرمایی پرداخت می شود، به ایجاد شغل منجر خواهد شد اما خوداشتغالی انحراف ۳۰ درصدی دارد و منجر به ایجاد شغل پایدار نمی شود. به همین دلیل است که پرداخت وام به کارفرما، احتمال موفقیت بیشتری دارد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه صحبت های خود به برخی دیگر از برنامه ها و طرح های موجود در نقاط مختلف کشور پرداخت و توضیحاتی در خصوص آنها ارائه کرد. همچنین تاکید کرد که پیگیر تسهیلات معلولان در استان های مختلف کشور است. مثلاً در استان گلستان، این وعده را به استاندار و نماینده ولی فقیه داده که بین ۵۰۰ الی هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان مددجو پرداخت شود تا به این ترتیب، مشکل بیکاری مددجویان نیز برطرف گردد.

وی در پایان سخنان خود تاکید کرد که اهمیت زیادی به توانمندسازی معلولان و مددجویان سازمان می دهند و اولویت اول خود را اشتغال و مسکن این افراد قرار داده اند. وی تاکید کرد که تا وقتی مددجویان دارای شغل نباشند، نمی توان امکان زندگی مستقل را برای آنان متصور شد.

سازمان بهزیستی برنامه دارد که مهارت های لازم را در یک سری مراکز شبه خانواده به مددجویان بیاموزد و آنها را برای محیط های کاری و اشتغال آماده کند.

دیدگاه ها غیرفعال است