خواسته‌های سازندگان و مهندسان؛ تسریع در صدور پروانه ساختمانی

یکی از مشکلات بزرگ سازندگان ساختمانی، مدت زمانی است که باید در انتظار صدور پروانه ساختمانی خود بمانند. انتظاری که علاوه بر کاهش ارزش سرمایه، آنها را از ادامه سرمایه گذاری در بازار تولید مسکن منصرف می کند. به همین دلیل است که بارها تاکید شده که باید مدت زمان صدور پروانه ساختمانی کاهش پیدا کند.

به گزارش پرشین سازه ، رئیس انجمن سازندگان مسکن و ساختمان تهران نیز بار دیگر ضمن تاکید بر این موضوع، خاطرنشان ساخت که طولانی شدن روند صدور پروانه ساختمانی منجر به ایجاد رکود در بخش تولید ساختمان شده است و همین عامل در آینده، منجر به گرانی های بیشتر می شود.

شهاب سعادت نژاد در بخش دیگری از صحبت های خود به خواسته های مهندسان ساختمان اشاره کرد و مهمترین آنها را تعیین تکلیف تعرفه ها و واقعی شدن آنها و البته تمدید و صدور پروانه مهندسان دانست.

مهندسان وقتی که می خواهند پروانه فعالیت خود را تمدید کنند، باید مدت زیادی در انتظار بمانند که طبیعتاً این زمان انتظار، مشکلات زیادی برای قشر مهندسان ایجاد کرده است و علاوه بر این، صدماتی هم به صنعت ساختمان می زند.

یکی از مواردی که پیگیری آن در صنعت ساختمان ضروری است، ارتقاء کیفیت ساختمان هاست. سعادت نژاد یادآور شد که طول عمر مفید ساختمان ها در ایران ۲۵ سال است. این در حالیست که اگر مهندسان، انبوه سازان و مشاوران در تمام پروژه های ساختمانی حضور داشته باشند، می توان به این امیدوار بود که طول عمر ساختمان های کشور به ۵۰ سال برسد.

در کشورهای پیشرفته دنیا، ساختمان هایی که ساخته می شوند حداقل ۱۰۰ سال عمر می کنند. این عضو انجمن انبوه سازان خاطرنشان ساخت که علیرغم وعده های شهرداری برای کاهش انتظار به یک هفته، هنوز هم صدور پروانه های ساختمانی دست کم ۹ ماه طول می کشد. سعادت نژاد می گوید که حتی وعده های وزارت راه و شهرسازی نیز چندان کارساز نبوده و تا به امروز اقدامی در راستای رفع این مشکل انجام نشده است.

یکی از عواقب اصلی این موضوع، افزایش هزینه های ساخت و ساز است. زمانی که سرمایه های سازندگان به مدت ۹ ماه راکد بماند، طبیعتاً از ارزش آن کاسته خواهد شد. سازندگان نیز برای جبران این ضرر و ثابت نگه داشتن حاشیه سود خود، چاره ای جز افزایش قیمت ندارند که مستقیماً به مصرف کننده نهایی فشار وارد می کند.

افزایش قیمتی که این روزها در بازار مسکن می بینیم، حاصل همین تفکر و رویکرد است. باید با تمام قوا از سازندگان و تولید مسکن حمایت شود تا رونق تولید رخ دهد. در غیر این صورت، باز هم شاهد گرانی های بیشتر در حوزه مسکن سازی خواهیم بود.

یکی دیگر از فعالان بازار مسکن نیز ضمن اشاره به این موضوع، پرده از مشکلات دیگر جامعه مهندسان برداشت. در حال حاضر برخی از مهندسان اقدام به امضافروشی می کنند تا پول بیشتری به دست بیاورند. جواد کاشانی می گوید که رویکرد مهندسان این است که بر اساس شیوه نامه ای که وزارت راه و شهرسازی و اداره کل تدوین کرده، پیش بروند. این در حالیست که برای نوشتن این شیوه نامه اصلاً از نظر متخصصان و کارشناسان استفاده نشده است.

در صورتی که این شیوه نامه مبتنی بر اصول کارشناسانه نوشته می شد، امروز شاهد این همه مشکل در حوزه ساختمان نبودیم. کاشانی به این نکته اشاره کرد که تقریباً تمام دست اندرکاران صنعت ساختمان از وضعیت فعلی ناراضی هستند.

اولین مورد از نارضایتی سازندگان به بحث صدور پروانه ساختمانی برمی گردد. خیلی از این سازندگان، ماه ها به دنبال صدور این پروانه می دوند و در نهایت، روند تولید خود را به تاخیر می اندازند که طبیعتاً ضررهای زیادی برای خود و متقاضیان مصرف کننده خواهند داشت.

کاشانی یادآور شد که خیلی از مهندسان ساختمان از ۱۵ فروردین به دنبال تمدید پروانه فعالیت خود هستند اما هنوز نتوانسته اند این کار را انجام دهند. وقتی که پروانه فعالیت تمدید نشود، طبیعتاً این مهندسان نمی توانند کار کنند و در نهایت به روش های غیرقانونی کسب درآمد روی می آورند که اساساً مشکلات صنعت ساختمان را تشدید می کند.

شهرداری و دولت اگر به فکر تولید مسکن هستند، باید مدت زمان انتظار برای صدور پروانه ساختمانی را کاهش دهند و تلاش کنند که مشکلات این بخش را حل و فصل نمایند. در غیر این صورت، در سال های آتی دوباره شاهد گرانی های سرسام آور در بخش ساختمان خواهیم بود.

دیدگاه ها غیرفعال است