تخریب ساختمان‌های غیرمجاز در تهران شدت می‌گیرد

تخریب ساختمان‌های غیرمجاز در تهران شدت می‌گیرد

کمیسیون ماده 100؛ ابزاری برای برخورد با تخلفات ساختمانی


شهرداری تهران در امر تخریب ساختمان های غیرمجاز جدی تر از همیشه است و در روزهای اخیر نیز، معاون شهرسازی و معماری شهردرای تهران ضمن هشدار به این سازندگان، خاطرنشان ساخت که هیچگونه اغماضی در کار نخواهد بود و برای تخریب این سازه های غیرمجاز، از طریق کمیسیون ماده ۱۰۰ اقدام خواهند کرد.

به گزارش پرشین سازه ، حمیدرضا صارمی اعلام کرد که بسیاری از سازندگانی که بدون پروانه ساخت یا خارج از چهارچوب های آن اقدام به ساختمان سازی می کنند، باید منتظر برخورد شهرداری باشند.

برخی از سازندگان، مدت زمان طولانی صدور پروانه ساختمانی را بهانه کرده اند و می گویند به همین دلیل است که زودتر از صدور پروانه آغاز به ساخت و ساز می کنند اما صارمی تاکید کرد که در مناطق جنوبی پایتخت فقط ۲ الی ۴ ماه طول می کشد تا مجوز صادر شود. برای مناطق شمالی تهران نیز این مدت زمان ۳ الی ۶ ماه خواهد بود.

توجه داشته باشید که در برخی از مناطق تهران از جمله منطقه ۹، اقدامات خوبی در خصوص تسریع صدور مجوزها صورت گرفته و حتی مواردی بوده اند که در کمتر از ۱ ماه مجوزهای لازم را دریافت کرده اند.

گرچه بیشتر سازندگان این مدت زمان انتظار طولانی را گردن شهرداری می اندازند اما صارمی می گوید که همه چیز به شهرداری مربوط نیست. نهادهای زیادی هستند که شهرداری باید از آنها استعلام بگیرد که همین موضوع، روند صدور پروانه را طولانی می کند. البته اقداماتی هم انجام گرفته تا مدت زمان صدور مجوزهای ساختمانی به زیر ۲ ماه برسد.

حمیدرضا صارمی گفت: یکی از این اقدامات، صدور پروانه شهرسازی است که کاملاً در اختیار شهرداری می باشد و تمام الزامات و متغیرهای آن در اختیار مجموعه مدیریت شهری است. به همین دلیل می توان آن را در کمتر از یک ماه صادر کرد.

این مقام مسئول در ادامه یادآور شد که این پروانه شهرسازی، مجوز سازندگان برای ساخت مسکن نیست، بلکه صرفاً مشخص می کند که تراکم و کلیت یک زمین چیست تا به این ترتیب، در صورتی که افراد قصد مشارکت در ساخت را دارند یا بخواهند عوارض مربوطه را پرداخت کنند، مشکلی نداشته باشند.

نکته ای که باید به آن توجه داشت، این است که به هرحال بر اساس قانون باید مدت زمان انتظار برای صدور پروانه ساختمانی به زیر ۲ ماه کاهش پیدا کند. در برخی از مناطق تهران مثل منطقه ۱۵ این اتفاق رخ داده اما بازهم باید انتظار را کوتاه تر کرد. توضیحاتی که معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در خصوص مشکلات موجود ارائه کرد، مشخص می کند که برخی مواقع به دلیل ملاحظات حقوقی این مدت زمان انتظار طولانی می شود.

مثلاً برخی از موارد مشمول مواردی مثل ماده ۱۲ و یا کمیسیون ماده ۷ باغات می شوند و همین عامل روند صدور پروانه را کُند می کند. مدیریت شهری اختیاری در خصوص این شرایط ندارد و نمی توان کاری انجام دهد. از سوی دیگر، برخی از مالکان نیز به خاطر کمبود منابع مالی قادر به تامین هزینه های صدور مجوز نیستند و همین عامل پرونده آنها را با تاخیر همراه می کند.

البته عوامل دیگری نیز در انتظار سازندگان دخیل است. مثلاً بسیاری از ارتباطات میان سازمان و نهادهای ذیربط آنلاین نیست. نهادهایی مثل وزارت راه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، وزارت امور اقتصادی، شرکت گاز، آب و برق نیز در صدور پروانه ساختمانی دخیل هستند و گاهی استعلامات اخذ شده از آنها طولانی می شود و برخط نبودن ارتباطات نیز، مزید بر علت شده است. در نهایت، نتیجه این می شود که بسیاری از پروانه های ساختمانی دیرتر از موعد ثبت شده و صادر می گردند.

البته این مشکلات به مرور حل شده و از آنجایی که روند صدور پروانه ساختمانی سیستمی شده است، سرعت نیز بالا رفته! بر اساس گفته های صارمی، بیشترین میزان صدور پروانه ساخت به منطقه ۱۵ مربوط است و کمترین پروانه ساختمانی صادر شده در تهران نیز به مناطق شمالی پایتخت برمی گردد.

بخش دیگری از صحبت های این مقام مسئول به موضوع ساخت و سازهای غیرمجاز و سکونتگاه های غیررسمی مربوط بود. ایشان تاکید کرد که تمام اقدامات انجام گرفته در راستای تسهیل و تسریع صدور پروانه ساختمانی بوده و دیگر هیچ بهانه ای برای ساختمان سازی غیرمجاز وجود ندارد.

شهرداری اغماض را کنار گذاشته و با هرکسی که مشغول ساختمان سازی غیرقانونی باشد، برخورد خواهد کرد. همچنین کسانی که برخلاف مقررات ملی ساختمان سازی عمل می کنند نیز باید منتظر برخوردهای شهرداری باشند. شهرداری آماده است که از طریق کمیسیون ماده ۱۰۰ برای تخریب این ساختمان ها اقدام کند.

دیدگاه ها غیرفعال است