یکی از نمایندگان مجلس تاکید کرد که دولت جدید به دنبال اجرای قانون جهش تولید مسکن است. بنابراین دوقطبی سازی هایی که امروز در این حوزه شکل گرفته، فاقد معناست و کمکی هم به مستاجران نمی کند. رئیس جمهور جدید گفته که بر اساس قانون، عمل خواهد کرد و باید سالی یک میلیون مسکن ساخته شود.
به گزارش پرشین سازه ، نماینده مردم اهواز و از اعضای هیات رئیسه مجلس به صحبت های وزیر راه و شهرسازی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که نباید گفت که در طی پنج سال گذشته فقط ۲۰ هزار مسکن ساخته شده است.
مجتبی یوسفی خاطرنشان ساخت که توقع مردم از نمایندگان مجلس این است که قانون درستی وضع کنند و نسبت به اجرای آن نیز نظارت داشته باشند. انتظارشان از دولت هم این است که نسبت به اجرای قوانین دقیق تر باشند و به این ترتیب مشکلات آنها را حل کنند.
تاکید این نماینده مجلس بر این بود که به جای طرح مجدد مشکل یا تخریب دولت های قبلی، کار عملی صورت بگیرد. ایشان اعلام کرد که آمارهای مختلف دردی را از مردم دوا نخواهد کرد. آماری که می گوید فقط ۲۰ هزار واحد ساخته شده و یا ۶۰۰ هزار واحد تکمیل شده، چه فرقی به حال مردم می کند؟!
این عضو هیات رئیسه مجلس و از اعضای کمیسیون عمران اعلام کرد که در برخی دولت ها، چنین رویه ای وجود دارد و به جای حل مسئله به دنبال تخریب عملکرد قبلی ها هستند.
یوسفی در ادامه گفت: این رفتارها یادآور وزیر دولت یازدهم و دوازدهم است که نمی خواهم نامش را بیاورم. مسکن مهر مزایا و معایبی داشت اما در چهار سال اول دولت مزبور، تنها کاری که انجام شد انتقاد از مسکن مهر بود و حتی در سه سال بعد نیز به جای ارائه پاسخ های روشن، با ابهام آفرینی درباره موضوعات مختلف، فقط وقت مردم را تلف کردند.
وی در ادامه به اقدامات آن دولت اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که مسکن اجتماعی یا صندوق مسکن هم هیچ خروجی مشخصی نداشتند و تا به امروز نیز بسیاری از پروژه های آنها تکمیل نشده اند. بر اساس گفته های این نماینده مجلس، فقط هفت سال از وقت مردم گرفته شد تا در نهایت، هیچ خانه ای نصیبشان نشود.
اقشار کم درآمد جامعه که قبل از آن هم خانه ای نداشتند، حالا چیزی هم به دولت بدهکار شدند. بیش از ۱۵ سال است که واحدهای مسکن مهر تکمیل نشده اند و به دست متقاضیان خود تحویل داده نشده اند. این در حالیست که دولت های بعدی وظیفه داشتند که تکلیف این پروژه ها را مشخص کنند.
حالا که دولت چهاردهم آغاز شده، رویکرد رئیس جمهور جدید اجرای قانون است. اگر قوانین را قبول دارند، باید سالی یک میلیون مسکن بسازند. خود دولت می گوید که ۹۸۰ هزار نفر در سامانه مسکن حمایتی و نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده اند.
مجتبی یوسفی می گوید که ۴۰۰ هزار نفر مبالغ ۴۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان را پرداخت کرده اند اما از این تعداد فقط خانه ۱۷ هزار نفر تکمیل شده است. نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر دیگر هم منتظر هستند که قرارداد آنها منعقد شود تا آورده های خود را واریز کنند.
لازم به ذکر است که در اواخر دولت سیزدهم با ورود مستقیم رئیس جمهور شهید به این حوزه، تعداد قراردادهای پرداخت تسهیلات بانکی از ۲۰۰ هزار واحد به ۸۰۰ هزار واحد رسید. نماینده مردم اهواز در ادامه به ارائه گزارش در خصوص واحدهای مسکونی تکمیل شده پرداخت و خاطرنشان ساخت که در سه سال گذشته، بنیاد مسکن گامی جدی در راستای مسکن روستایی برداشته و با مشارکت مردم توانسته است نزدیک به ۱ میلیون واحد مسکونی را تکمیل کند.
بخش دیگری از اقدامات دولت در راستای تامین مسکن به واگذاری زمین مربوط می شود. در این خصوص نیز بیش از یک میلیون قطعه زمین به افراد مشمول از جمله خانواده های شهدا و ایثارگران، متقاضیان طرح جوانی جمعیت و غیره واگذار شده است.
نوسازی بافت فرسوده نیز پیشرفت چشمگیری داشته و قرارداد بازسازی بیش از ۸۰ هزار واحد منعقد شده است. روند نوسازی این واحدها نیز به خوبی پیش می رود.
نماینده مردم اهواز و یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس اعلام کرد که بدگویی و اتهام زنی به دولت های قبل در دولت یازدهم و دوازدهم روال شد و تبدیل به سنتی غلط گردید که نباید ادامه پیدا کند.
وی تاکید کرد که به جای آمارسازی های مختلف باید مشکلات واقعی از جمله ناترازی برق را حل کرد. در صورتی که اشکالی در میان باشد، به جای تمرکز بر مشکل باید به حل آن فکر کرد. یوسفی در نهایت خاطرنشان ساخت که مجلس آماده همکاری برای حل مشکلات است.