بازار مسکن بدون جهش قیمت، اما در مسیر رونق

بازار مسکن بدون جهش قیمت، اما در مسیر رونق

بازار مسکن ۱۴۰۴ بدون جهش قیمت، رونق از اردیبهشت


به گفته نایب رئیس اتحادیه املاک، در سال جاری شاهد جهش قیمتی در بازار مسکن نخواهیم بود و معاملات این بازار از اردیبهشت ماه رونق می‌گیرند. چنانچه بی‌ثباتی بازارهای موازی مانند طلا و ارز ادامه پیدا کند، سرمایه‌ها به سمت بازار مسکن بازخواهد گشت.

به گزارش پرشین سازه ، داوود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در خصوص وضعیت بازار مسکن در سال ۱۴۰۴ صحبت‌هایی کرد و بیان نمود که بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده، از آنجایی که هیچ تقاضای انباشته‌ای در سال گذشته وجود نداشته که بخواهد به امسال منتقل شود، به احتمال زیاد در سال جاری شاهد جهش‌های بزرگی در بازار مسکن نخواهیم بود.

وی بیان کرد که در سال گذشته نظام بانکی کشور نیز عملکرد مناسبی را در خصوص ارائه تسهیلات کارآمد و متناسب با توان بازپرداخت مردم نداشته و شرایط کنونی این وام‌های مسکن به شکلی نیست که واقعاً بتواند قدرت خرید متقاضیان و مصرف‌کنندگان واقعی را افزایش دهد. از این‌رو نمی‌توان انتظار داشت که کمک تسهیلات بانکی هم بتواند تاثیر محسوسی در رونق بازار مسکن داشته باشد.

بیگی نژاد تاکید کرد که چنانچه بازارهای سرمایه‌ای موازی از جمله طلا و ارز و بورس در سال ۱۴۰۴ دچار افت ارزش یا بدتر از آن، بی‌ثباتی شوند (اتفاقی که طی چند روز گذشته پس از آغاز مذاکرات شاهد آن بودیم)، اعتماد مردم به این بازارها از بین رفته و سرمایه‌های عمومی مجدداً به سمت بازار مسکن بازخواهند گشت. چنانچه بتوان با اتخاذ سیاست‌های مناسب و راهبردی، این سرمایه ورودی را به سمت تولید مسکن هدایت کرد، می‌تواند علاوه بر تحقق شعار امسال، شرایط بازار مسکن را نیز دستخوش تغییرات بسیار مثبت نمود.

وی خاطرنشان کرد که تحقق این موضوع در گرو این است که فعالان حوزه ساخت و ساز منافع اقتصادی خود را در این کار ببینند. از این‌رو ایجاد جذابیت برای سرمایه‌گذاری از طریق مشوق‌های گوناگون، می‌تواند نقش مهمی در ترغیب این سرمایه‌داران به حضور در بازار مسکن باشد.

نایب رئیس اول اتحادیه املاک همچنین به موضوع میانگین نرخ قیمت هر متر مربع مسکن اشاره کرد و اعلام نمود که با توجه به عدم انتشار آمارهای رسمی از معاملات به ثبت رسیده، هنوز نمی‌توان نظر دقیقی در خصوص میانگین قیمت ارائه داد. امروزه شاهد آن هستیم که بعضی از کارشناسان با استناد به قیمت‌های درج شده در آگهی‌ها به تحلیل بازار می‌پردازند، در حالی که این آگهی‌ها صرفاً نشان‌دهنده میل و خواسته فروشنده هستند، نه قیمت واقعی. ملاک واقعی ارزیابی همواره باید قراردادهای رسمی ثبت شده باشد که فعلاً آماری مبنی بر آن منتشر نشده است.

بیگی نژاد در پایان به شرح وضعیت کلی معاملات مسکن در سال جاری پرداخت و بیان نمود که در سال جاری نیز طبق روال هر ساله، در فروردین ماه شاهد یک رکود نسبی در بازار مسکن هستیم زیرا مردم اغلب میلی به انجام معاملات ملکی در این ماه ندارند. با این وجود از اردیبهشت ماه به بعد شاهد تحرکات محسوسی در این بازار، به ویژه در بخش اجاره خواهیم بود. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که میزان مراجعه به دفاتر املاک برای اجاره مسکن در ماه‌های آتی افزایش چشمگیری پیدا کند.

دیدگاه ها غیرفعال است