علیرضا زاکانی در جدیدترین بیانات خود اعلام کرد که شهرداری تهران نیازمند یک تفاهم نامه جدید با دولت در بخش مسکن است. وی توضیح داد که بحث هایی در صحن علنی مجلس صورت گرفت، جلسه ای هم برگزار شد و پیشنهادات ارائه شده توسط کارگروه مسکن دنبال خواهد شد. هدف اصلی نهاد شهرداری در حوزه مسکن، بازسازی بافت های فرسوده در کشور خواهد بود.
به گزارش پرشین سازه ، علیرضا زاکانی شهردار تهران، در حاشیه سیصد و سیزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران حاضر شد و توضیحاتی را ارائه داد. وی در خصوص وضعیت خانه اندیشمندان اعلام کرد که در نحوه واگذاری این واحدها تخلف صورت گرفته بود که با پیگیری های انجام شده، تجدید نظر شد.
کاری که ما کردیم در راستای تحقق قانون بود. اگر اینچنین عمل نکنیم سنگ روی سنگ در این شهر بند نمی شود. نمی توان به خواست خود بخشی از شهر را حبس کرد. خانه اندیشمندان با گستره بیشتر، خانه اندیشمندان باقی خواهد ماند. عملا این خانه جامعی خواهد بود که اندیشمندان نظرات خود را اعلام خواهند کرد و نه تنها محدودیت ایجاد نمی شود بلکه گشایش جدی ایجاد خواهد شد. اصحاب رسانه به کل موضوع نگاه کنند.
زاکانی ضمن تاکید بر عدم تعطیلی خانه اندیشمندان بیان کرد که شهرداری دارای امکانات مختلفی است که باید بر اساس فرآیندهای قانونی واگذار شوند. چنانچه فردی بخواهد از جایگاه مسئولیت خود استفاده کند و بخشی را به نام خود ثبت کند، کار خلاف قانون انجام داده و به همین خاطر شهرداری مسیر قانونی را در رابطه با خانه اندیشمندان طی کرده است.
وی تصریح کرد که شهرداری تلاش دارد تا اندیشمندان اندیشه خود را با فراست اعلام کنند و تفاوتی هم ندارد که چه کسی باشد زیرا هیچ نگاه سلبی و نفعی وجود ندارد و مسئولین شهرداری تنها به دنبال توسعه آن هستند.
شهردار تهران همچنین در خصوص تنش آبی در پایتخت بیان کرد که دولت با تمام توان در حال پیگیری این موضوع است و وزارت نیرو تلاش دارد تا پیش از وقوع شرایط سخت، تمامی امکانات و تسهیلات لازم را فراهم نماید. با توجه به اینکه مصرف آب ۶۰ درصد تهرانی ها بیشتر از حد میانگین است، چنانچه همه مصرف بهینه تری از آب داشته باشند، مشکلی در زمینه تأمین پیش نخواهد آمد؛ درست همانطور که در پویش گاز چنین مشکلی پیش نیامد.
زاکانی همچنین از بابت اعطای وام یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی به رانندگان تاکسی برقی نیز از وزارت کشور، صمت، نفت، نیرو و بانک شهر تشکر کرد و اظهار داشت که این اتفاق عظیم تنها با همکاری و همدلی به نتیجه رسیده است.
وی در ادامه توضیح داد که هزینه این تاکسی های برقی یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است که ۱۵۰ میلیون تومان آن هزینه اسقاط خودرو بوده و ۳۵۰ میلیون تومان آن نیز تسهیلات بانکی است. مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان نیز در قالب وام قرض الحسنه اعطا خواهد شد که هزینه آن از محل ماده ۱۲ وزارت نفت جبران می شود. این وام دارای بازپرداخت ۵ ساله با اقساط ۹ میلیون تومانی خواهد بود و در نوبت اول نیز ۷۴۰ تاکسی برقی تحویل داده خواهند شد. این خودروهای برقی در بازار ۲.۵ برابر قیمت دارند و ظرفیت لازم برای پشتیبانی از ۲۷ هزار و ۵۰۰ خودرو وجود دارد.
شهردار تهران در ادامه بیان کرد که ۱۷۲ تاکسی سدان نیز به کشور وارد شده بود که مبلغ ۹۰۰ میلیون وام برای خرید این تاکسی های یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی پرداخت شد. برای رفع مشکلات این بخش، ۴۰۰ میلیون تومان وام با کارمزد حداقلی پیش بینی شده است تا حقوق همه رعایت شود. همچنین یک بارتی رایگان از محل ماده ۱۲ نیز به رانندگان اعطا خواهد شد.
زاکانی اعلام کرد که در پنجشنبه هفته گذشته با رئیس جمهور و وزیر صمت وجه تکمیلی این تاکسی های برقی مشخص شد و فراخوان ها نیز در حال انتشار هستند. علاوه بر این، اتوبوس ها با کشتی در حال انتقال هستند و امید است که در ماه های ابتدایی سال، شاهد ورود ۵۰۰ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان شهری باشیم.
شهردار تهران همچنین اعلام کرد که در بخش مسکن، با هدف نوسازی بافت های فرسوده در کشور، پیگیر طرح هایی هستیم که پیشنهاد آن ها مطرح شده است. در کل کشور ۲۰۰ هزار هکتار بافت فرسوده وجود دارد که باید با کمک مردم نوسازی شود تا هم از بلایای طبیعی دور بمانند و هم به خانه دار شدن مردم کمک کنند.
زاکانی در ادامه باز هم به موضوع خودروهای برقی پرداخت و اعلام کرد که یکی از بهترین ویژگی های برقی سازی ناوگان حمل و نقل، حرکت به سمت استفاده از انرژی های پاک بوده و ابتدا زیرساخت های لازم فراهم شده و بعد خودروها واگذار شده اند. همچنین تا زمانی که مسئولین شهرداری از کیفیت خدمات پس از فروش اطمینان حاصل نکرده بودند، هیچ واگذاری صورت نگرفت.