دولت راه های مختلفی را برای خانه دار کردن مردم امتحان کرده اما به زعم بسیاری از کارشناسان و حتی نمایندگان مجلس، بهترین روش صاحبخانه کردن مردم، این است که زمین در اختیارشان قرار بدهیم.
به گزارش پرشین سازه ، یکی از نمایندگان مجلس ضمن تاکید بر این موضوع، خاطرنشان ساخت که یکی از موفق ترین شیوه های ساخت مسکن، این است که زمین کافی در اختیار متقاضیان گذاشته شود تا خود دست به ساخت و ساز بزنند و ویلاهای یک طبقه بسازند و معطل آورده های دیگران نشوند.
ایشان در ادامه صحبت های خود به لزوم سیاستگذاری مسکن اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که بازار مسکن بدون این سیاستگذاری ها، مسیر درستی را در پیش نخواهد گرفت. رحمدل بامری به سختی هایی که مردم در راه خانه دار شدن متحمل می شوند، اشاره کرد و یادآور شد که حل و فصل این مشکلات باید در اولویت قرار بگیرد.
این نماینده مجلس اعلام کرد که در همین راستا، بررسی های مختلفی صورت گرفته و مشخص شده که یکی از موفق ترین شیوه های ساخت مسکن حمایتی، عرضه زمین به مردم و ساخت مسکن تک طبقه توسط خود آنهاست. این شیوه از ساخت و ساز، سریع می باشد و معطلی ندارد. تنها کاری که دولت در این شیوه باید انجام دهد، تامین زمین و فراهم کردن زیرساخت های مسکن ویلایی است.
بامری تاکید کرد که اگه دولت به وظایف قانونی خود در راستای ساخت مسکن عمل نکند، قطعا ناچار به اجرای قانون در این حوزه خواهیم شد و مجلس از جایگاه نظارتی خود وارد عمل می شود. وزارت راه و شهرسازی در راس امور است و باید به وظایف خود عمل کند.
وی خاطرنشان ساخت که مجلس علاقه ای به استیضاح وزراء ندارد و قرار بر این شده که تعامل زیادی با دولت و هیات وزیران داشته باشد. نکته اینجاست که این تعامل نباید چنین تلقی شود که مجلس نسبت به وظایف نظارتی خود بی توجه است و دولت می تواند نیاز به مسکن را پشت گوش بندازد.
این نماینده مجلس در ادامه صحبت های خود به روش های مختلفی که وزارت راه و شهرسازی می تواند به تامین مسکن نیازمندان و متقاضیان بپردازد، اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که در چارچوب قانون، روش های مختلفی برای تامین مالی و ارائه زیرساخت های مسکن سازی پیش بینی شده است.
یکی از روش های مهم و کاربردی برای تامین زیرساخت مسکن سازی، فروش مجوزهای تجاری در شهرک های جدید است. به این ترتیب دو هدف تامین می شود: در گام اول و با راه اندازی واحدهای تجاری، فرصتی برای اشتغال و ارائه خدمات روبنایی مهیا می شود. در گام بعدی، می توان از منابع مالی به دست آمده، هزینه تامین زیرساخت ها را به دست آورد.
وی تاکید کرد که در این مسیر، مجلس نیز همگام و همقدم با دولت خواهد بود و زمانی که ساخت مسکن های جدید به تصویب برسد، مجلس نیز وارد عمل شده و بودجه ای برای تامین زیرساخت های آن در نظر می گیرد.
یکی از نقاطی که واحدهای مسکونی خودمالکی با قدرت در حال پیشروی است، طبس است. این نماینده مجلس تاکید کرد که دولت باید اقدامات قانونی و لازم برای تامین زیرساخت های مسکن خودمالکی در طبس را انجام دهد.
وی اعلام کرد: هرجایی که ساخت و ساز قانونی در حال انجام است، دولت وظیفه دارد که زیرساخت های آنجا را تامین کند.
بامری در ادامه یادآور شد که اگر تامین زیرساخت ها توسط نهادهای مسئولی مثل وزارت راه و شهرسازی انجام نشود، مسئولان را پاسخگو خواهند کرد و باید دلایل کم کاری خود را توضیح بدهند. وی بار دیگر تصریح کرد که مجلس شورای اسلامی، وظایف نظارتی خود را جدی خواهد کرد و قطعاً نسبت به عدم تامین زیرساخت مناطق مسکونی جدید که معمولاً توسط خود مردم ساخته می شوند و با مدل توسعه افقی شهرها پیش می روند، حساس خواهد بود و با هرگونه اهمال کاری در این زمینه برخوردهای جدی و مستقیم خواهد کرد.
یکی دیگر از نکاتی که این نماینده مجلس به آن اشاره کرد، میزان ثروت وزارت راه و شهرسازی بود. ایشان یک بار دیگر تاکید کردند که این وزارتخانه بسیار ثروتمند است و می تواند از این ثروت در راستای تامین مسکن مردم بهره ببرد.
همچنین راهکارهای تامین منابع مالی توسعه زیرساختی مناطق جدید شهری بسیار متنوع و زیاد است. در صورتی که این اقدامات صورت نگیرد، مجلس به موضوع ورود خواهد کرد و وزیر راه و شهرسازی را در قبال اقدامات خود پاسخگو می کند.