معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در جلسه ای به بررسی مشکلات مربوط به تأمین مالی طرح های مسکن حمایتی در استان های تهران، البرز، قزوین و زنجان پرداخت و تأکید کرد که بانک ها باید با جدیت بیشتری نسبت به اجرای تکالیف قانونی خود اقدام کنند.
به گزارش پرشین سازه ، اهمیت موضوع تأمین مالی پروژه های طرح نهضت ملی مسکن بر کسی پوشیده نیست و همه می دانند که بدون سرازیر شدن سرمایه های نقدی که وعده آنها از مدت ها قبل داده شده بود، امکان به سرانجام رساندن این پروژه ها وجود ندارد و متقاضیان هر روز ناراضی تر می شوند.
بر اساس مصوبات بانک مرکزی، فرآیند انعقاد قرارداد مشارکت مدنی نزدیک به ۴۱۱ هزار واحد باقی مانده فاقد قرارداد تا پایان سال جاری باید توسط بانک های عامل تسریع شده و اقدامات لازم صورت بگیرد.
در همین راستا، به منظور بررسی اقدامات صورت گرفته و عملکرد بانک های عامل در طرح نهضت ملی مسکن در استان های تهران، البرز، قزوین و زنجان، جلسه ای با حضور حبیب اله طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان، و همچنین نمایندگان بانک های صادرات، مسکن، تجارت، ملی، ملت، سپه، رفاه کارگران، اقتصاد نوین، پارسیان، کارآفرین، پاسارگاد، سامان، سینا، پست بانک و بانک شهر، همچنین با حضور مدیران کل راه و شهرسازی و مدیران عامل شرکت عمران شهرهای جدید استان های مذکور برگزار شد.
طی این جلسه که به میزبانی ساختمان دادمان برگزار شده بود، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ضمن تأکید بر اینکه یکی از دلایل اصلی محقق نشدن وعده های طرح نهضت ملی مسکن، عدم پایبندی بانک ها به تعهدات اولیه خود بوده است، بیان کرد که تقریباً نیمی از ۸۲۰ هزار واحدی که در طرح نهضت ملی برای تأمین تسهیلات به بانک ها معرفی شده اند، هنوز هیچ وامی دریافت نکرده اند و این در حالی است که پرداخت اولیه توسط متقاضیان صورت گرفته است! از این رو ضروری است که عملکرد بانک ها در این خصوص تقویت اساسی شود و پایبندی به تعهدات قانونی اجرا گردد.
حبیب اله طاهرخانی همچنین به جلسه های مشترک و توافق هایی که بین وزیر راه و شهرسازی و بانک مرکزی صورت گرفته اشاره کرد و از توافق های جدید بانک مرکزی برای تسهیل روند اجرای طرح های مسکن وزارت راه و شهرسازی خبر داد.
وی ابراز امیدواری کرد که بانک ها از این پس عملکرد بهتری در خصوص عمل کردن به تعهدات قانونی خود داشته باشند و تلاش بیشتری برای تعیین تکلیف مردم متقاضی مسکن های حمایتی انجام دهند. همچنین از مدیران کل راه و شهرسازی درخواست کرد تا ضمن تقویت دامنه همکاری خود با بانک مرکزی، اقدامات ضروری را از طریق ستاد وزارت راه و شهرسازی انجام دهند.
طی این جلسه، علاوه بر این مقام دولتی، مدیران کل مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی استان های مذکور نیز گزارش هایی از بزرگ ترین مشکلات و چالش های خود در زمینه دریافت تسهیلات بانکی ارائه دادند.
علاوه بر آنان، مدیران عامل بانک ها نیز گزارش هایی از روند تأمین مالی طرح های مسکن وزارت راه و شهرسازی ارائه کردند و به روشن کردن روند پرداختی های آتی پرداختند.
مهم ترین دستاورد این نشست اما این بود که بالاخره موضوع تسهیلات همه پروژه های ۹۹ ساله استان های تهران، البرز، قزوین و زنجان، در حضور معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تعیین تکلیف شد.