مدیرعامل بانک مسکن از تقاضای این بانک برای افزایش دو برابری مبلغ وام مسکن خبر داد. همچنین از برنامه بانک مسکن برای متعادل نگه داشتن نرخ اوراق حق تقدم و وام مسکن سخن گفت.
به گزارش پرشین سازه ، علی خورسندیان، مدیرعامل بانک مسکن، در جمعی از خبرنگاران حاضر شد و صحبت هایی در خصوص وام مسکن مربوط به نهضت ملی مطرح کرد. وی در این نشست اظهار داشت آخرین مبلغی که برای وام نهضت ملی مسکن در شورای عالی مسکن مطرح شد حدود ۸۵۰ میلیون تومان بود اما هیئت عالی بانک مرکزی در مذاکراتی که با نمایندگان دولت داشت، این مبلغ را به ۶۵۰ میلیون تومان رساند و تصویب کرد.
وی تصریح کرد که شبکه بانکی کشور در انتظار ابلاغ وام مذکور به سر می برد و پس از دریافت ابلاغیه، به سرعت اقدامات لازم برای اعطای تسهیلات را انجام خواهد داد. همچنین در خصوص نرخ بهره این وام نیز گفت که سود وام نهضت ملی مسکن برای متقاضیان عادی ۲۳ درصد و برای طرح مسکن محرومان ۱۸ درصد است.
خورسندیان همچنین در خصوص تقاضای بانک مسکن برای افزایش دو برابری وام خرید مسکن نیز سخن گفت و بیان داشت که در صورت ارائه مجوز توسط بانک مرکزی، این بانک قصد دارد سقف وام های ساخت، خرید و تعمیر مسکن را تا دو برابر افزایش دهد.
مدیرعامل بانک مسکن همچنین اضافه کرد که این بانک برنامه های مختلفی برای ارائه تخفیف در خرید اوراق حق تقدم در وام جدید دارد و تصریح کرد که چنانچه بنا بر اعطای مشوق باشد، این برنامه ها مختص سپرده گذاران این بانک خواهد بود. در واقع بانک مسکن قصد دارد سقف اوراق را برای سپرده گذاران خود افزایش دهد تا مردم را به سرمایه گذاری و سپرده گذاری در این بانک ترغیب کند. در نتیجه این امر، از طرف دیگر، هزینه کسانی که تسهیلات دریافت می کنند کمی افزایش پیدا خواهد کرد.
خورسندیان تأکید کرد که بانک مسکن در تلاش است که اوراق حق تقدم را با وام مسکن در یک تعادل نسبی نگه دارد تا هم سپرده گذاران بتوانند به اهداف مورد نظر برسند و هم وام گیرندگان متحمل هزینه های سنگین نشوند.
وی خاطرنشان کرد که این موضوع در هیئت مدیره بانک مسکن مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین بیان داشت که بانک مسکن نسبت به اوراق تسه سبدگردانی خواهد داشت تا مانع از کاهش ها یا افزایش های خارج از چهارچوب عرف شود.
مدیرعامل بانک مسکن همچنین توضیحاتی در خصوص طرح نهضت ملی مسکن ارائه داد و گفت که به گواه وزارت راه و شهرسازی، بانک مسکن توانسته با انجام کامل تکالیف نهضت ملی، متناسب با تخصص و بدنه کارشناسی، نسبت به دیگر بانک های کشور پیشتاز باشد.
خورسندیان در این خصوص به آمارهای بانک مسکن در پروژه طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و بیان داشت که این بانک تاکنون ۳۷۷ هزار مورد وام برای تولید واحدهای نهضت ملی اعطا کرده و به این موجب ۱۱۸ همت تسهیلات در اختیار مردم و سازندگان قرار داده است. البته چشم انداز بانک مسکن، رسیدن به عدد ۱۷۲ همت است.
وی اضافه کرد که بانک مسکن مترصد آن است که با پیشرفت فیزیکی واحدهای نهضت ملی، تأمین مالی پروژه هایی را در اولویت قرار دهد که به پیشرفت ۸۰ درصد رسیده اند.
مدیرعامل بانک مسکن همچنین به موضوع فروش مسکن متری اشاره کرد و بیان داشت که بانک در یک برهه زمانی، تجربه فروش متری مسکن را داشته اما این تجربه به دلایل متعددی موفقیت آمیز نبوده است. در نتیجه، قبل از هرگونه اقدامی باید تمامی چالش های موجود را بررسی کنیم و طرح ها را به گونه ای پیش ببریم که با مشکلات پیشین روبه رو نشویم.