یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که عضو کمیسیون عمران نیز هست، به تازگی در بیانات خود اعلام کرد که با در نظر گرفتن قیمت ۸۰ هزار تومانی دلار، قدرت خرید وام مسکن افزایش یافته به ۶۵۰ میلیون تومان، حتی به اندازه ۵۵۰ میلیون تومان قبلی هم نیست و این تسهیلات هیچ تأثیری در بهبود شرایط ساخت مسکن ندارد.
به گزارش پرشین سازه ، علیرضا نثار، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ضمن تأکید بر ناکافی بودن قدرت اثرگذاری وام مسکن ۶۵۰ میلیون تومانی، خبر داد که این کمیسیون با این تصمیم مخالف بوده و در تلاش برای متقاعد کردن دولت و بانک مرکزی، برای بازگرداندن آن به مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان است.
وی در خصوص کاهش مبلغ وام مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی، مصوب تیرماه امسال (آخرین روزهای دولت سیزدهم)، به ۶۵۰ میلیون تومان در دولت چهاردهم (دی ماه سال جاری) بیان کرد که شورای عالی مبلغ این وام را در تیرماه ۱۴۰۳ به ۸۰۰ میلیون تومان رساند اما این مصوبه با مخالفت بانک مرکزی مواجه شد و هیچ ابلاغیه ای از طرف نهاد به بانک ها صادر نشد. در هفته گذشته شورای عالی مسکن حد میانه را گرفته و این مبلغ را به ۶۵۰ میلیون تومان رسانده اما با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی حاکم و تورم کنونی، مطمئناً این رقم نمی تواند هیچ کمکی به جهش تولید مسکن بکند.
نثار که نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی است، با اشاره به افزایش اخیر قیمت دلار افزود که در زمان تصویب نرخ وام ۵۵۰ میلیون تومانی، قیمت دلار ۵۷ هزار تومان بود اما امروزه این مبلغ به ۸۰ هزار تومان افزایش یافته و بالا بردن حدوداً ۲۰ درصدی مبلغ این وام (با توجه به رشد نزدیک ۵۰ درصدی قیمت دلار)، مطمئناً جوابگوی نیازهای تولید مسکن نخواهد بود و هیچ تأثیری در تسهیل این امر نخواهد داشت و نیازمند بازنگری جدی است.
وی ضمن تأکید بر بازگشت به نرخ وام ۸۰۰ میلیون تومانی، به تلاش های کمیسیون عمران مجلس برای متقاعد کردن بانک مرکزی و دولت به این امر اشاره کرد اما خبر داد که فعلاً روند متوقف شده اما امیدوار است که کمیسیون بتواند به زودی در این خصوص با رئیس بانک مرکزی گفتگویی داشته باشد تا بتوانند به راه حلی موثر برسند.
این نماینده مجلس همچنین افزود که بانک ها موظف هستند که بر اساس قانون جهش تولید مسکن، سهم خود را در پرداخت تسهیلات معهود به انجام برسانند، زیرا در غیر این صورت، ۲۰ درصد از تسهیلات پرداخت نشده آن ها به صندوق توسعه مسکن واریز خواهد شد. این اقدام پیگیرانه برای آن طراحی شده تا در صورت خلف وعده بانک ها، مراجع دولتی از منابع مالی لازم برای پرداخت تسهیلات ساخت و خرید مسکن برخوردار باشند. وی البته از زحمات گذشته بانک ها در این زمینه تقدیر و تشکر کرد اما خاطرنشان کرد که روند پرداخت تسهیلات فعلی باید با سرعت بیشتری صورت بگیرد.
علیرضا نثار ضمن تأکید بر تأمین نیازهای مسکن مردم به عنوان یک اصل ضروری، بیان داشت که تأمین مسکن نه فقط یک نیاز اولیه بلکه یکی از بزرگ ترین دغدغه های مردم کشور است که هرچه زودتر باید مرتفع شود ولی در این شرایط و با در نظر گرفتن نرخ تورم، وام مسکن ۶۵۰ میلیونی هیچ کمکی به رفع نیازهای شهروندان نمی کند.