همایش سرآمدان صنعت احداث و انرژی با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد و ایشان در طی سخنرانی خود از تشکل های مهندسی درخواست کرد که به ساخت مسکن اجتماعی روی بیاورند. وی همچنین به لزوم همکاری با بخش خصوصی تاکید کرد.
به گزارش پرشین سازه ، فرزانه صادق در صحبت های خود به قدمت ۲۰ ساله شورای هماهنگی تشکل های مهندسی و صنفی کشور اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که هدف این تشکل، هم افزایی بوده است. در طی این مدت، فراز و نشیب های مختلفی را طی کرده و حالا عملکرد این تشکل با ابتدای مسیر قابل قیاس نیست.
وزیر راه و شهرسازی ضمن قدردانی از این تشکل، خاطرنشان ساخت که مسیری طولانی طی شده و تشکل های مهندسی، توانسته اند ناملایمات این مسیر را پشت سر بگذارند. وی تاکید کرد که نسبت به مشکلات و موانعی که وزارت راه و شهرسازی بر سر راه مهندسان و حوزه مسکن و شهرسازی می گذارد، آگاه است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت:
اگر به دنبال اجرای منویات آقای پزشکیان و اعتلاء کشور در شرایط بحرانی فعلی هستیم، جز با حرف شنوی از بخش خصوصی، اتفاق ویژه ای رخ نخواهد داد.
وی در ادامه اعلام کرد که تصمیم ندارد در مورد محدودیت منابع صحبت کند و امید زیادی به بخش خصوصی دارد تا با همکاری خود، بخش زیادی از مشکلات کشور را حل کنند.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به قرائت متنی پرداخت که ضمن تشکر از تلاش مهندسان کشور، از آنها خواست که اهمیت همبستگی را در توسعه و پیشرفت ملی درک کرده و در راستای آن گام بردارند.
شورای هماهنگی تشکل های مهندسی و صنفی کشور یکی از اصلی ترین ارکان فنی کشور بوده و در طی ۲۰ سال، دستاوردهای زیادی داشته است. هر یک از تشکل های عضو این شورا توانسته اند نقش انکارناپذیر خود را در بهبود کیفیت زیرساخت های کشور و توسعه متوازن شهرها ایفاء کنند.
بر اساس گفته های خانم صادق، وزارت راه و شهرسازی به شرکای استراتژیک خود آشناست و از تلاش های آنها قدردانی می کند. وزارت راه و شهرسازی به شکل مستقیم یا غیرمستقیم با تشکل هایی از جمله سندیکای شرکت های ساختمانی ایران، جامعه مهندسان مشاور، کانون سراسری پیمانکاران عمرانی ایران، انجمن شرکت های راه سازی ایران و بسیاری دیگر از نهادها و ارگان ها همکاری دارد.
خانم صادق تاکید کرد که این تشکل ها اثر بزرگی روی تضمین کیفیت و صحت پروژه ها می گذارند و همیشه استانداردهای ساخت و ساز را ارتقاء داده اند.
رویکرد اصلی این نهادها، صنفی است و به همین دلیل همواره اولویت خود را حمایت از حقوق مهندسان و متخصصان قرار داده اند و در تلاش برای ارتقاء سطح دانش مهندسی کشور بوده اند. در واقع این نهادها، یار اصلی وزارتخانه در طی این سال ها بوده اند. تشکل های مزبور در تمام استان های کشور حضور فعال دارند و نقش آنها در ارتقاء کیفی ساخت و ساز و بهبود زیرساخت های شهر انکارناپذیر است.
آنها همچنین در مدیریت پروژه های بزرگ نیز نقش دارند و تضمین می کنند که امنیت ساختمان ها در برابر بحران های طبیعی مثل زلزله بالاست.
همچنین این تشکل ها می توانند در کاهش هزینه ها و بهبود بهره وری نیز موثر ظاهر شوند. نهادهای مزبور تلاش می کنند تا دانش معماری را ارتقاء داده و مفاهیم مربوط به معماری پایدار و سازگاری با محیط زیست را عملیاتی کنند و به این ترتیب، شهری زیباتری بسازند.
وزارت راه و شهرسازی سال هاست که از همکاری آنها در راستای طراحی و نظارت بر پروژه های عمرانی، برنامه ریزی شهری، حمل و نقل جاده ای و توسعه راه ها، استفاده کرده است.
بر اساس گفته های وزیر راه و شهرسازی در همایش سرآمدان صنعت احداث و انرژی، یکی از اولویت های اصلی وزارت راه و شهرسازی، توسعه شبکه حمل و نقل کشور است. به همین دلیل همکاری فعالانه تشکل های صنفی و فنی در این حوزه ضروری می باشد. وی تاکید کرد که وزارتخانه در تلاش برای بهینه سازی فرآینده و استفاده از فناوری های جدید است تا بتواند شبکه ای کارآمد و پایدار بسازد.
این مقام مسئول همچنین به لزوم تامین مسکن اقشار کم درآمد و جوانان نیز اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که اولویت دیگر وزارتخانه، همین موضوع است. تقاضای مسکن روز به روز در حال افزایش است و باید از تجربیات تشکل های مهندسی و صنفی در راستای حل این بحران استفاده کرد.
پروژه های مسکن اجتماعی می توانند بهترین نقطه برای ورود تشکل های مهندسی باشد. آنها می توانند در طراحی واحدهای مسکونی مقرون به صرفه و استفاده از مصالح استاندارد و باکیفیت کمک شایان توجهی به وزارتخانه کنند.
وی همچنین به لزوم مراقبت و نگهداری اصولی از زیرساخت های کشور اشاره کرد و تاکید داشت که تشکل های صنفی و مهندسی با دانش خود می توانند نقشی اساسی در این حوزه ایفاء کنند. انتظار می رود که در این مسیر پر پیچ و خم یار و یاور وزارتخانه باشند.