هر ۲۰۰ واحد مسکونی، یک مدرسه | قانون جدید ساخت و ساز در تهران

هر 200 واحد مسکونی، یک مدرسه | قانون جدید ساخت و ساز در تهران

انبوه‌سازان ملزم به ساخت مدارس در پروژه‌های مسکونی


چالش های میان انبوه سازان و آموزش و پرورش چیز تازه ای نیست اما در حال حاضر، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران، به انبوه سازان اعلام کرده که به ازای ساخت هر ۲۰۰ واحد مسکونی باید فضایی هم برای تامین مدرسه و محیط آموزشی در نظر بگیرند. عباس زارع تاکید کرد که برای وقوع چنین امری نیاز به مداخله دولت هستیم، چرا که در این بخش مشکلات زیادی وجود دارد.

به گزارش پرشین سازه ، پیش از این نیز دیدیم که در منطقه ۲۲ تهران چنین اتفاقی رخ داد. قانونگذار صراحتاً به انبوه ساز اعلام کرده که باید به ازای هر ۲۰۰ واحد مسکونی، فضای کافی برای ساخت مدرسه در اختیار بگذارد.

زارع بار دیگر تاکید کرد که برای تامین فضای آموزشی مورد نیاز به همین سادگی نیست و دولت باید در این امر مداخله کند. بر اساس گفته های ایشان، در حال حاضر بخش زیادی از توسعه فضاهای آموزشی استان تهران با حضور خیرین پیش می رود.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران می گوید که در سال اخیر، مجموع تعهدات خیرین مدرسه ساز به ۱۴۴۰ میلیارد تومان رسیده است. به این ترتیب ۳۰ درصد منابع مالی پروژه های آموزشی توسط ایشان تامین می گردد.

تهران، بیشترین مدارس را به آموزش و پرورش تحویل می دهد!

بر اساس گفته های عباس زارع، تهران بیشترین میزان مدرسه را در میان استان های کشور به آموزش و پرورش تحویل می دهد. مثلاً از شش ماه اول سال ۱۴۰۱ تا به امروز، ۲۷۷ مدرسه با سه هزار کلاس درس در ۳۸۶ هزار متر مربع برای بهره مندی ۹۰ هزار دانش آموز تهرانی توسط جهادگران مدرسه ساز در ادامه کل نوسازی مدارس استان تهران، ساخته شده است.

در سال گذشته نیز بیشترین آمار مدارس تحویلی به آموزش و پرورش در اختیار استان تهران بوده است. در سال ۱۴۰۲، این استان موفق شد که ۱۱۱ مدرسه با ۱۲۷۶ کلاس درس بسازد. مساحت کلی این مدارس ۱۶۷ هزار متر مربع بود که حالا در اختیار ادارات آموزش و پرورش قرار گرفته است.

در سال جاری نیز برنامه بر این است که ۷۳ مدرسه دیگر ساخته شده و به آموزش و پرورش تحویل داده شود. این مدارس ۸۰۰ کلاس درس خواهند داشت و در زیربنایی با بیش از ۱۰۲ هزار متر مربع ساخته خواهند شد. ۲۴ هزار دانش آموز می توانند از ساخت این مدارس بهره ببرند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران اعلام کرد که از سرانه هر دانش آموز در مدارس فقط ۳.۸۰ متر بود که با تلاش شبانه روزی به ۵.۱۶ متر مربع تا پایان مهرماه سال ۱۴۰۳ رسیده است.

برای رسیدن به سرانه کشوری، باید ۱۳ هزار کلاس درس جدید در استان تهران ساخته شود. در حال حاضر، پروژه های آموزشی تسریع یافته اند تا بتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم. افزایش سال به سال سرانه فضاهای آموزشی نیز مصداق بارز همین مسئله است و نویدبخش روزهای خوب می باشد.

اعتبارات مدرسه سازی از اعتبارات ملی، استانی و خیرین به دست می آید!

بر اساس گفته های عباس زارع، تامین بودجه ساخت این مدارس از طریق اعتبارات ملی، استانی و خیرین می باشد. علاوه بر این، نامه نگاری های معمول با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، استانداری تهران و سازمان نوسازی مدارس کشور انجام شده و تلاش بر این است که تا بازه مشخص شده در برنامه هفتم توسعه، اعتبارات مالی موردنیاز تامین شوند.

بر اساس گفته های زارع، به ۴۰ همت اعتبار نیاز است تا به اهداف برنامه هفتم توسعه در این حوزه دست پیدا کرد. باید از تمام ظرفیت های موجود استفاده کرد. در صورتی که بودجه مورد نظر تامین شود، این پتانسیل در سازمان نوسازی مدارس استان تهران وجود دارد که در مدت زمان کوتاهی، تمام فضاهای آموزشی موردنیاز را بسازد.

ساخت مدرسه چقدر هزینه بردار است؟

عباس زارع می گوید که در حال حاضر، به شکل میانگین ساخت هر کلاس درس حدود ۲.۵ میلیادر تومان هزینه دارد؛ چرا که حساسیت ساخت مدارس خیلی بالاست و دستورالعمل های خاصی پیروی می کند. به همین دلیل است که در حوادث غیرمترقبه مثل زلزله، مدارس مقاومت بالاتری از خود نسبت به ساختمان های مسکونی نشان می دهند.

وی در ادامه صحبت های خود به این نکته اشاره کرد که ساخت مدرسه برای شهرهای جدید به عهده شرکت های عمران و وزارت راه وش هرسازی است. اداره کل نوسازی مدارس، فقط نسبت به ساخت این مدارس نظارت خواهد کرد.

در سایت های مسکن مهر، سیاست ساختمان سازی به این نحو است که سازه های بلندمرتبه ساخته شوند. در نتیجه همواره جمعیت زیادی در این ساختمان ها زندگی می کنند و در نهایت، کمبود فضای آموزشی در این بخش ها، محسوس خواهد بود.

وی در نهایت خاطرنشان ساخت که همکاری نزدیکی با شرکت های عمران برقرار شده و کارهای مربوط ساخت و ساز در حال انجام است.

دیدگاه ها غیرفعال است