بارها اعلام شد که ساختمان های مسکونی کشور از لحاظ ایمنی حریق، استاندارد نیستند. حالا رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی رشت هم می گوید که بیش از ۳۴ درصد آتش سوزی هایی که در این شهر رخ می دهد، به دلیل غیراستاندارد بودن سیم کشی برق است.
به گزارش پرشین سازه ، این مقام مسئول در جلسه علنی شورای شهر رشت به ارائه آمارهایی از میزان آتش سوزی های شهر پرداخت و خاطرنشان ساخت که در شش ماه اول امسال، ۳۹۸ ساختمان مسکونی دچار حریق و حادثه شده اند.
شهرام مومنی می گوید که در این شش ماه، ۸۹۸ مورد از حوادث رخ داده تحت پوشش سازمان آتش نشانی بوده که نشان می دهد این مقدار ۲ درصد رشد داشته است.
از میان این حوادث، بخش زیادی به آسانسور مربوط بوده است. مومنی ابراز امیدواری کرد که آگاهی مردم در خصوص این حوادث بالاتر برود و تماس های سریع تری با سامانه ۱۲۵ برقرار کنند.
یکی دیگر از حوادث پرتکرار شهر رشت در شش ماه اول، معکوس شدن درب منازل بوده که ۲۹۱ مورد بوده است. مومنی اعلام کرد که در ۳۴ درصد از حوادث گزارش شده به سازمان نیز مربوط به اتصال سیستم سیم کشی برق و حوادث آتش سوزی ناشی از آن بوده است. این مقام مسئول تاکید کرد که متاسفانه ۸۷ درصد از این ساختمان هایی که به دلیل سیم کشی بد دچار سانحه شده اند، فاقد بیمه آتش سوزی بوده اند. این در حالیست که بخش زیادی از حوادث ساختمانی به همین مورد مربوط می شود.
از دیگر نکاتی که رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی رشت به آن اشاره کرد، افزایش سرعت رسیدن آتش نشانان به محل حادثه بود که حالا به شکل میانگین ۱ الی ۵ دقیقه شده است. این زمان مربوط به روزهای تابستان است که معمولاً خیابان های شهر شلوغ می شود. حالا این مدت زمان به ۴ دقیقه و ۱۱ ثانیه رسیده است.
بر اساس گفته های ایشان در شش ماه اول امسال، ۶۶۲ نفر به شکل مستقیم توسط آتش نشانان رشت از خطر مرگ نجات یافته اند اما در کمال تاسف ۱۵ نفر هم جان خود را از دست داده اند.
بیشتر این تلفات مربوط به حادثه آتش سوزی انبار یکی از کارخانه های شهرک صنعتی رشت است. متاسفانه بیشتر ساختمان های این شهرک دارای تجهیزات آتش نشانی نیستند. این در حالیست که به دلیل فاصله طولانی این شهرک ها با مراکز شهر، لازم است که به تجهیزات آتش نشانی مجهز باشند.
وی در ادامه به وضعیت ایمنی بیمارستان ها و اماکن پرخطر شهری اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که بارها به این ساختمان ها اخطار ارسال شده است. به خصوص بیمارستان هایی که وضعیت ایمنی استانداردی ندارند و باید هرچه سریع تر ایمن سازی شوند.
بر اساس گفته های این مقام مسئول، ۲۲۳ مورد از حوادث رخ داده مربوط به علت یابی حریق بوده و ۲۲۷ مورد هم به بازدید از اماکن مختلف مربوط بوده است. شهردار رشت به سازمان های مختلف نامه زده و نکات ایمنی را به آنها تاکید کرده است.
مومنی اعلام کرد: در صورتی که یک اتفاق ناگوار برای بیمارستان های شهر رشت رخ دهد، خدمات رسانی به آنها سخت می شود و احتمال تلفات جانی بالا می رود، چرا که این بیمارستان ها، به خصوص بیمارستان پورسینا و شفا وضعیت جالب توجهی از لحاظ ایمنی ندارند.
یکی دیگر از موارد موردتاکید این مقام مسئول، بحث آموزش در سازمان آتش نشانی بود. وی اعلام کرد که در شش ماه اول امسال، نزدیک به ۴۴ هزار نفر توسط سازمان آموزش دیده اند. این آموزش ها که هر ساله برگزار می شود، به افزایش آگاهی افراد کمک می کند و باعث می شود که در مواجهه با خطر آتش سوزی برخورد درست تری داشته باشند.
رئیس سازمان آتش نشانی رشت اعلام کرد که در حال حاضر، نیاز عاجل به حداقل ۵ دستگاه موتورسیکلت دارند که قیمت آنها نزدیک به ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان می شود. علاوه بر این ۴۵ دستگاه سیلندر تنفسی نیاز است که در مواقع خطر بتوانند از جان آسیب دیدگان حفاظت کند. ۵۰ دستگاه ست کامل دستگاه تنفسی و ۵ دستگاه ماشین سواری نیز احتیاج است.
وی اعلام کرد که در شش ماه اول امسال توانسته اند سه پایه نجات خریداری کنند که برای عملیات های نجات خارج از محدوده شهری به کار می رود. علاوه بر این ۸۰ دست لباس رومکس نیز خریداری شده و ۷ هفت دستگاه موتور برق پرتابل نیز تامین شده است.
این مقام مسئول در صحبت های پایانی خود از مسئولین مربوطه درخواست کرد که به نیازهای سازمان آتش نشانی رسیدگی کنند تا بتوان خدمات بهتری به مردم ارائه کرد و ایمنی شهر را افزایش داد.
واقعیت اینجاست که تمام این ملزومات ایمنی باعث می شود که تلفات جانی و مالی کمتری ببینیم و ایمنی بالاتر برود. این مهمترین موضوعی است که باید به آن رسیدگی شود.