دولت در کنار ساخت مسکن برای اقشار کم درآمد، طرح های ویژه ای هم برای افزایش ساختمان های دولتی دارد. به نحوی که مدیرعامل سازمان مجری ساختمان ها و تاسیسات عمومی و دولتی کشور اعلام کرده که در سراسر ایران، نزدیک به ۱۰۰ ساختمان مختلف اداری و دولتی در دست ساخت هستند.
به گزارش پرشین سازه ، میزان پیشرفت این ساختمان ها متفاوت است اما نکته در اینجاست که این ۱۰۰ ساختمان، همگی برای مصارف دولت ساخته خواهند شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان مجری ساختمان ها و تاسیسات عمومی و دولتی کشور، اخیراً سفری به استان آذربایجان غربی داشت و اعلام کرد که تنوع کاربری این پروژه ها بالاست. مثلاً یکی از این پروژه های دولتی به مصلای امام خمینی تهران مربوط می شود.
علاوه بر این، بخش هایی از مجلس شورای اسلامی نیز به ساختمان های جدید احتیاج دارد که در دست احداث است. بیمارستان ها، ورزشگاه ها و دیگر مراکز عمومی و دولتی نیز بخشی از این پروژه های ساختمانی هستند که به محض تامین بودجه، احتمالاً در آینده ای نزدیک شاهد تکمیل و بهره برداری از آن ها خواهیم بود.
یکی از مهم ترین طرح های ساختمانی مربوط به دولت و امور عمومی در استان آذربایجان غربی، ندامتگاه و بیمارستان سلماس است که در حال حاضر، اجرایی شده و بخش هایی از آن نیز تکمیل شده است. گفته می شود که این دو ساختمان با پیشرفت فیزیکی ۹۴ و ۵۳ درصد می باشند. به عبارت دیگر، ساختمان ندامتگاه در حال تکمیل است و با تامین مالی به موقع، می توان آن را به زودی افتتاح کرد.
در خصوص بیمارستان سلماس نیز همین موضوع در جریان است و اگر عملیات اجرایی این پروژه به دلیل کاهش منابع مالی متوقف نشود، به زودی شاهد افتتاح آنها خواهیم بود.
متاسفانه موضوع کمبود منابع مالی، تمام طرح های عمرانی کشور را در بر گرفته است. بارزترین نمونه این امر، طرح نهضت ملی مسکن است که قرار بود با حمایت بانک ها اجرا شود و کمترین فشار به مردم عادی و دهک های کم درآمد جامعه وارد شود اما عملاً بانک ها از پرداخت تسهیلات به این طرح سر باز زدند و به این ترتیب، پروژه های مربوط به آن دچار تاخیر شد. به نحوی که حالا گفته می شود بعد از گذشت ۳ سال، فقط ۲۰ هزار واحد مسکونی تکمیل و تحویل داده شده است.
علی نبیانی می گوید که دولت چهاردهم برای تامین مالی پروژه های بیمارستانی پیش قدم شده است؛ چرا که سلامت و خدمات درمانی در اولویت قرار دارند. بخش زیادی از طرح های مزبور در استان آذربایجان غربی اجرایی خواهند شد.
مدیرعامل سازمان مجری ساختمان ها و تاسیسات عمومی و دولتی کشور خاطرنشان ساخت که دولت برای تامین اعتبارات لازم این طرح ها، مسیرهای مختلفی را در نظر گرفته است. هدف این است که در نهایت، بخشی از این پروژه ها به تامین مالی برسند و مشکلی از این بابت وجود نداشته باشد.
تورم نهاده های ساختمانی باعث می شود که این پروژه ها از زمان کلنگ زنی تا بهره برداری، بارها و بارها با افزایش هزینه مواجه شوند. بسیاری از آنها در میانه راه دوام نمی آورند و چاره ای جز توقف ندارند اما ساختمان های عمومی و دولتی معمولاً حمایت دولت را در اختیار دارند. حالا باید دید که این ۱۰۰ ساختمانی که معاون وزیر راه و شهرسازی در مورد آنها صحبت می کند، قرار است از کجا تامین بودجه شوند.
در بازدید علی نبیانی از پروژه های دولتی و عمومی استان آذربایجان غربی، سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان نیز حضور داشت و به ارائه برخی آمارهای جالب توجه در مورد این پروژه ها پرداخت. رسول عطایی اعلام کرد که بیش از ۳۰ پروژه ساخت ساختمان های دولتی در استان آذربایجان غربی در دست اجراست که مساحت زیربنای کلی این پروژه ها به ۳۵ هزار متر مربع می رسد.
علاوه بر این، پیشرفت فیزیکی این پروژه ها قابل قبول بوده و حدود ۲۰ الی ۹۸ درصد است. یعنی برخی از آنها در شرف بهره برداری هستند و در آینده ای نزدیک می توان آنها را افتتاح کرد.
برخی از این پروژه های دولتی و عمومی، اولویت بالاتری دارند. مثلاً دولت چهاردهم توجه ویژه ای به ارتقاء شاخص های درمانی و بهداشتی دارد و به همین دلیل، تکمیل پروژه های بیمارستانی و خدمات درمانی را در اولویت گذاشته است. بخش زیادی از این بیمارستان ها در مناطق محروم و کم برخودار استان واقع شده اند.
با توجه به این روند، امیدواری بر این است که زیرساخت های خدمات عمومی و دولتی در طی سال های آتی دچار تحول شده و به روز شوند.