مسکن اقتصادی | راهکاری برای خانه‌دار شدن جوانان

مسکن اقتصادی | راهکاری برای خانه‌دار شدن جوانان

مسکن اقتصادی، آلترناتیو بازار مسکن


اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران به عنوان متولی اصلی مسکن کوچک متراژ، هنوز هم بر سر عقیده خود است و مدیریت این تعاونی می گوید که تنها از همین راه است که می توان خانه در استطاعت برای افراد کم درآمد جامعه فراهم کرد.

به گزارش پرشین سازه ، در طی سال های گذشته که جمعیت ایران رو به فزونی رفت، نیاز به مسکن نیز بیشتر شد. بسیاری از خانواده های کم درآمد در ماراتن دسترسی به خانه جا ماندند و نتوانستند سطح درآمد خود را با تورم مسکن همسان سازند. به همین دلیل بود که در نهایت، بیشتر اقشار کم درآمد اجاره نشین شده اند و عملاً رویای خانه دار شدن را هم نمی بینند.

در چنین وضعیتی، ساخت مسکن اقتصادی و کوچک متراژ، یک آلترناتیو مناسب به شمار می رود و بسیاری از فعالان و کارشناسان نیز آن را تایید می کنند.

واحدهای کوچک متراژ با هزینه کمتری ساخته می شوند و در نتیجه، قیمت پایین تری دارند. بیشتر مخاطبان این واحدها، جوان هایی هستند که به تازگی وارد بازار کار شده و توان پرداخت هزینه های بالا برای خرید مسکن را ندارند. در نتیجه، ساخت چنین خانه هایی می تواند امید به خانه دار شدن را در آنها افزایش دهد.

علاوه بر ساخت مسکن برای جوانان، تولید چنین واحدهایی به رونق اشتغال کمک خواهد کرد و چرخ صنعت ساختمان را دوباره به حرکت درمی آورد. در حال حاضر، نیاز انباشته فراوانی در بازار مسکن وجود دارد که برای پاسخ به آنها، نه وقت کافی داریم نه بودجه لازم! اما خانه های کوچک متراژ می توانند معادله را تغییر دهند و تا حدی پاسخگوی نیاز بازار باشند. علاوه بر این وقتی که عرضه مسکن بیشتر شود، قیمت واحدهای بزرگ متراژ نیز تعدیل خواهد شد.

در شهرهای بزرگ به دلیل کمبود زمین، باید تا جای ممکن به سمت ساخت و سازهای کوچک متراژ رفت. به همین دلیل است که برخی از کارشناسان اقتصاد مسکن با ایده ساخت واحدهای کوچک متراژ یا ۲۵ متری موافق هستند.

چرا مسکن اقتصادی ؟

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران می گوید که مسکن به یکی از اصلی ترین دغدغه های خانواده ها تبدیل شده است. علاوه بر این، پاشنه آشیل دولت نیز هست. در طی سالیان دراز نیز، اتفاق خاصی در این حوزه رخ نداد و با گذشت هر سال، مسکن یک قدم از دسترس خانواده ها دورتر شد. حالا کار به جایی رسیده که بسیاری از خانواده های ایرانی قادر به خرید خانه نیستند. مسکن در ایران و به خصوص شهرهای بزرگ به یک کالای لوکس تبدیل شده که هرکسی قادر به خرید آن نیست.

خشایار باقرپور می گوید که در حال حاضر نزدیک به ۵۵ درصد درآمد خانوار صرف هزینه های مسکن می شود. این در حالیست که استانداردهای جهانی می گویند که این عدد باید کمتر از ۲۵ درصد باشد. به این ترتیب بخش مهمی از هزینه های خانوار صرف مسکن می شود. از آن جایی که شاخص مسکن کاملا ضروری است، خیلی از خانواده ها ناچاراً از هزینه های دیگر خود می زنند تا خرج مسکن را بدهند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران می گوید که یکی از دلایل اصلی عدم ازدواج زوجین، بحث تامین مسکن است. آمارها نشان می دهد که در طی ۱۴ سال گذشته، نصف شده است. آن دسته از زوجینی که ازدواج می کنند نیز با مشکلات اسکان رو به رو هستند. خیلی از آنها به دلیل مسکن تن به ازدواج نمی دهند. حتی در صورتی که هر دو طرف شاغل باشند باز هم برای اجاره یک واحد  مسکونی با مشکلات زیادی رو به رو هستند. بعضاً دیده می شود که بخش زیادی از درآمد زوجین صرف اجاره مسکن می شود و به این ترتیب چیزی برای پس انداز باقی نمی ماند.

باقرپور در بخش دیگری از صحبت های خود اعلام کرد:

بعضی وقت ها، گزارش هایی از وضعیت نابه‌سامان مسکن منتشر می شود. این گزارش ها نشان می دهد که حتی اگر قیمت مسکن ثابت بماند و خانواده ها تمام درآمد خود را برای خرید مسکن پس انداز کنند، باز هم سالیان زیادی باید در صف خرید بمانند. در واقع عدد و رقم ها به صورتی است که خیلی از مردم نمی توانند تا پایان عمر صاحبخانه شوند.

وی در ادامه صحبت های خود اعلام کرد که وضعیت کنونی مسکن چاره ای جز ساخت مسکن کوچک متراژ باقی نگذاشته است. در این طرح، بخش هایی از خانه که استفاده کمتری برای خانوارهای کوچک دارند؛ حذف شده و به این ترتیب، قیمت مسکن خیلی پایین تر آمده است.

باقرپور در ادامه صحبت های خود تاکید کرد که خانه کوچک متراژ، هزینه کمتری هم روی دست ساکنان می گذارد و از هر لحاظ به صرفه می باشد.

دیدگاه ها غیرفعال است