ارزیابی عملکرد شهرداری ها در حوزه بازآفرینی شهری

ارزیابی عملکرد شهرداری ها در حوزه بازآفرینی شهری

شورای عالی نوسازی مسکن: تقدیر از شهرداری‌های برتر در بازآفرینی


جلسه بیست و دوم شورای عالی نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران در حالی برگزار شد که موضوع اصلی این جلسه، ارزیابی عملکرد شهرداری هایی بود که در حوزه بازآفرینی شهری فعال بوده اند.

به گزارش پرشین سازه ، مدیرعامل این شرکت اعلام کرد که در جلسه مزبور، پیشنهاد شده که عملکرد شهرداری ها مورد ارزیابی قرار بگیرد، چرا که همکاری تنگانگی میان این دو نهاد در حوزه بازآفرینی وجود دارد. پیشنهاد محمد آئینی، مدیر این شرکت و معاون وزیر راه و شهرسازی این بود که از شهرداری هایی که عملکرد برتری در این حوزه داشته اند، تقدیر و تشکر به عمل آید.

این مقام مسئول در ادامه صحبت های خود تاکید کرد که ملاک اصلی ارزیابی عملکرد شهرداری ها، برنامه هفتم توسعه بوده است. وی اعلام کرد که انتظار شرکت بازآفرینی شهری ایران از ادارات کل راه و شهرسازی استان ها این است که هرچه سریع تر در راستای اجرای سیاست های خود مبنی بر تحقق بندهای مرتبط با بازآفرینی شهری که در برنامه هفتم توسعه و پیشرفت کشور درج شده را اجرایی کنند.

آئینی تاکید کرد که از این به بعد، ادارات کل باید در گزارش های خود، میزان تحقق این برنامه ها را نیز اعلام کنند. در ادامه جلسه نوسازی شهری، برخی از مدیران کل راه و شهرسازی به ارائه گزارش پرداختند. مدیرکل راه و شهرسازی استان چهارمحال و بختیاری، اعلام کرد که ۱۶ هزار کیلومتر مربع، مساحت کلی استان چهارمحال و بختیاری است. در این استان ۱۲ شهرستان و ۴۳ شهر وجود دارد و نزدیک به ۹۵۰ هزار نفر در استان زندگی می کنند.

باقری در ادامه صحبت های خود اعلام کرد که در ۲۲ شهر از استان در محدوده مصوب بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری واقع شده اند. در این شهرها،  ۵۹۵ هکتار سکونتگاه غیررسمی، ۱۱۳ هکتار بافت تاریخی و ۱۳۷ هکتار بافت فرسوده میانی وجود دارد و نزدیک به ۲۸ درصد جمعیت کلی استان چهارمحال و بختیاری در این محدوده زندگی می کنند.

بر اساس گزارش های این مقام مسئول، دو شهر بروجن و شهرکرد دارای بیشترین میزان بافت فرسوده و ناکارآمد شهری هستند. با توجه به این وضعیت، سهیمه قیر رایگان استان در سال گذشته ۴ هزار و ۴۷۵ تن بود که به شهرداری ۱۹ شهر از استان اختصاص پیدا کرد.

علاوه بر این، ۱۸۶ پروژه دیگر نیز در قالب برنامه جامع اقدام مشترک تعریف شد تا کیفیت زندگی ساکنان این محله های هدف افزایش پیدا کند.

این مقام مسئول در ادامه به روندهایی که برای بهبود بافت فرسوده در استان چهارمحال و بختیاری پیگیری شده اشاره کرد و به توضیح آنها پرداخت. بر اساس گفته های ایشان، پروانه ساختمانی محدوده مصوب بازآفرینی شهری خارج از نوبت و حداکثر ظرف سه ماه صادر شد. یعنی از زمانی که متقاضی درخواست خود را به شهرداری ارسال می کند تا زمانیکه پروانه ساختمانی این محدوده صادر شود، فقط سه ماه طول خواهد کشید. البته تلاش بر این است که مدت زمان انتظار کوتاه تر شود.

باقری توضیح داد که در روند این نوسازی ها، تمام انشعابات قبلی حفظ خواهد شد و برقراری انشعابات جدید نیز با اولویت انجام می شود.

در ادامه جلسه مزبور، مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل نیز گزارشی از فعالیت های صورت گرفته در این استان ارائه کرد و خاطرنشان ساخت که کل جمعیت این استان ۱ میلیون نفر است که در ۱۷ هزار و ۹۰۰ کیلومتر سکونت پیدا کرده اند. ۲۰ درصد جمعیت کل استان در سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند و بافت فرسوده نیز ۱۰ درصد جمعیت استان را در خود جای داده است.

با یک قیاس، می توان گفت که سهم استان اردبیل از کل بافت فرسوده شهری ایران حدود ۲.۵ درصد است. محبوب حیدری، مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل خاطرنشان ساخت که در سال ۱۴۰۳، در ۱۲ شهر استان، هزار و ۱۴۲ واحد نوسازی شده است. تلاش بر این است که تعداد واحدهای نوسازی شده افزایش پیدا کند.

وضعیت صدور پروانه های ساختمانی صادر شده در بافت فرسوده!

مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی اعلام کرد که در سال جاری، رکوددار بیشترین بارگزاری اطلاعات برای دریافت پروانه نوسازی به استان های تهران، خراسان رضوی، اصفهان؛ مازندران و آذربایجان شرقی مربوط بوده است.

تا به امروز نیز ۴۶ هزار و ۱۶۷ واحد موفق به دریافت پروانه ساختمانی شده اند. امیدواری بر این است که به مرور زمان، تعداد پروانه های ساختمانی صادر شده در بافت فرسوده افزایش پیدا کند.

جلسه بیست و دوم شورای نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران با حضور جمعی از شهرداران و مدیران ادارات کل راه و شهرسازی استان ها به شکل وبیناری برگزار شد و در طی آن؛ عملکرد شهرداری های مختلف کشور در حوزه بازآفرینی شهری بررسی گردید.

دیدگاه ها غیرفعال است