با موج جدید مهاجرت به شهرهای شمالی کشور، اجاره مسکن با رشد زیادی مواجه شده است. حالا گفته می شود که در برخی از شهرهای استان مازندران، اجاره بهای مسکن فرق چندانی با تهران ندارد و برای اجاره یک واحد ۷۵ متری باید ۱۶۰ میلیون تومان رهن و ماهانه شش میلیون اجاره پرداخت کرد.
به گزارش پرشین سازه ، وضعیت اجاره مسکن در استان مازندران نیز چندان خوب نیست و در شهرهای پرتقاضایی مثل ساری، آمل، قائم شهر، بابل و تنکابن، هزینه های اجاره نشینی خیلی بالا رفته است.
این استان با ۳ میلیون جمعیت، اخیراً به محل مهاجرت بسیاری از ساکنان تهران و دیگر شهرهای کشور شده است و همین موضوع منجر به ایجاد فشار تقاضا به بازار اجاره شده است. در بیشتر شهرستان های این استان، قیمت خانه های کوچک متراژ ۱ یا دو خوابه بالا رفته و روند افزایشی پیدا کرده است.
شهرهایی مثل آمل، ساری و قائم شهر مراکز تجاری مهم استان به حساب می آیند و به همین دلیل بیشترین نرخ اجاره متعلق به همین شهرستان هاست. گفته می شود که اجاره یک واحد تک خوابه در این شهرها، حدود ۴ الی ۶ میلیون تومان اجاره دارد. این در حالیست که باید مبلغی هم بابت رهن مسکن پرداخت شود.
قیمت اجاره خانه های دوخوابه بالاتر است و به ۶ الی ۸ میلیون تومان در ماه می رسد. اگر در نقاط خوب و نزدیک به مراکز تجاری، واحدی رهن و اجاره کنید، قطعاً مبلغ اجاره به ۱۰ میلیون نیز می رسد.
وضعیت در شهرهای دیگر استان نیز چندان جالب توجه نیست و قیمت ها سیر صعودی داشته اند. مثلاً در شهرهایی مثل بابل و نوشهر که از شهرهای پرجمعیت استان به حساب می آیند، اجاره ها از ۴.۵ میلیون تومان شروع می شود. البته ناگفته نماند که قیمت اجاره ها با توجه به فصول مختلف سال ممکن است تغییر کند و در این شهرها نیز سیستم عرضه و تقاضا بر بازار مسلط است.
یکی دیگر از نکاتی که منجر به افزایش اجاره بهای مسکن در شهرهای شمالی می شود، نزدیکی به جاده ها و مراکز خرید است. بنابراین ممکن است قیمتی که در این نواحی پیشنهاد می شود، نسبت به عرف شهر بالاتر باشد.
واقعیت اینجاست که همان شرایطی که در دیگر استان ها مشاهده می کنیم، در استان مازندران نیز تکرار شده است. وضعیت اقتصادی کشور وخیم است و به همین دلیل، موجران اجاره مسکن را بالا می برند تا بخشی از هزینه های زندگی خود را تامین کنند.
در کنار این موضوع، باید به نوسانات فصلی و تاثیری که روی قیمت می گذارند نیز اشاره کرد. در فصول گرم سال، فشار تقاضا برای اجاره آپارتمان بیشتر می شود و در استان مازندران نیز همین قاعده حاکم می باشد. در فصل زمستان نیز طبیعتاً متقاضیان اجاره مسکن کاهش پیدا می کنند و همین عامل سبب کاهش قیمت می شود.
البته لازم به ذکر است که در طی سال های گذشته، قیمت ها در زمستان نیز فرق چندانی نمی کنند و همچنان بالا هستند. تقاضای بالا در برخی از شهرهای استان مازندران باعث شده که هیچوقت روند افزایش قیمت ها متوقف نشود و همواره متقاضیانی باشند که فشار سمت تقاضا را بیشتر کنند.
سوالی که در این میان مطرح می شود، این است که در ماه های آینده چه سرنوشتی در انتظار اجاره بهای مسکن در استان های شمالی خواهد بود؟ پیش بینی ها بر این است که در ماه های آینده نیز شاهد تداوم همین وضعیت باشیم و قیمت ها صعودی باشد.
در شرایطی که تقاضای مسکن بالا باشد، هیچوقت نمی توان انتظار داشت که موجران قیمت ها را پایین بیاورند. با توجه به رشد جمعیت و افزایش تعداد خانواده ها، طبیعتاً نیاز به مسکن نیز افزایش پیدا می کند. بنابراین تا زمانی که تولید مسکن رونق نیابد، وضعیت قیمت ها همینگونه خواهد بود.
بررسی کوتاهی در بازار مسکن مازندران نشان می دهد که قیمت ها همچنان بالاست. مثلاً در شهرستان تنکابن، یک واحد ۷۰ متری که ۱۴ سال سن دارد، با ودیعه ۱۵۰ میلیون و اجاره شش میلیونی آگهی شده است.
در شهری مثل محمودآباد که اتفاقا متقاضیان زیادی هم دارد، یک واحد ۷۰ متری با رهن کامل ۲۰۰ میلیون تومان آگهی شده است. این واحد در سال ۱۴۰۱ ساخته شده است. قیمت ها در شهرستان بابلسر هم دست کمی از وضعیت شهرهای دیگر استان ندارند و برای رهن یک واحد ۶۵ متری باید مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان جور کرد. علاوه بر این، اجاره واحد مزبور نیز ۷ میلیون است. این واحد سه سال پیش ساخته شده است.
یکی دیگر از شهرهای پرتقاضا در استان مازندران، شهرستان رامسر است. در این شهرستان برای اجاره یک واحد ۷۰ متری که ۷ سال پیش ساخته شده، باید ۱۰۰ میلیون رهن پرداخت کنید و ماهانه هشت میلیون هم برای اجاره کنار بگذارید. واحد مزبور دارای ۲ اتاق خواب می باشد.
در همین شهرستان، یک واحد دیگر که ۱۲۰ متر دارد و ۱۳ سال از ساخت آن می گذرد، رهن ۱۰۰ میلیونی و اجاره ۵ میلیون تومانی دارد.
دقت داشته باشید که قیمت های ذکرشده در این مطلب، صرفاً بر اساس آگهی های درج شده در پلتفرم های آنلاین مسکن استخراج شده و به همین دلیل، قیمت رسمی منطقه نیستند.