آغاز ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی جدید در تهران

بر اساس گفته های مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، به زودی کلنگ زنی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی از قرارگاه جهادی مسکن در پایتخت انجام می شود. این قرارگاه که زیرنظر شهرداری تهران راه اندازی شده، با هدف افزایش ساخت و ساز مسکن در تهران، پای کار آمد.

به گزارش پرشین سازه ، این ۲۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده شهری و با رویکرد نوسازی ساخته خواهند شد. همچنین از اراضی ناکارآمد نیز برای تکمیل این واحدها استفاده خواهد شد. سید مهدی هدایت تاکید کرد که کلنگ زنی این واحدها با هدف تحقق شعار سال که جهش تولید مسکن با مشارکت مردم بوده، صورت می گیرد.

هدایت همچنین از بهره برداری ۱۵ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده تهران سخن گفت که در پروژه محله الگوی ۶۰ هکتاری تهرانسر واقع شده اند و بعد از اعمال مشوق ها و صدور پروانه، وارد مراحل ساخت و ساز می شوند.
رکود ساخت مسکن، سهم این شاخص را از سبد معیشت خانوار بالا برد!
سید مهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی تهران اعلام کرد که در طی ۱۰ سال گذشته، رکود فراوانی بر ساخت و ساز مسکن پایتخت حاکم بوده. این در حالیست که این شهر به ساخت سالانه ۱۵۰ هزار واحد مسکونی جدید نیاز دارد. در طی این ده سال، میانگین صدور پروانه ساختمانی در تهران، سالانه فقط ۶۵ هزار واحد بوده است. همین مسئله سبب شد که امروز، سهم مسکن از سبد هزینه های خانوار تهرانی به بیش از ۷۰ درصد برسد.

این مقام مسئول تاکید کرد که بر اساس تحلیل های موجود، ساخت سالانه ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در تهران، فقط جوابگوی جمعیت فعلی است و در صورت افزایش جمعیت، باید تعداد ساخت و ساز نیز بیشتر شود. اساساً راه اندازی قرارگاه جهادی مسکن نیز با هدف شناسایی و فعال سازی ظرفیت های تولید مسکن بوده است.
سید مهدی هدایت در ادامه خاطرنشان ساخت که با توجه به رویکرد جهادی تولید مسکن در این قرارگاه، ۲۶۱ هزار پلاک ناپایدار مسکونی در تهران شناسایی شد که می توان ساخت ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد را در آن ها پیگیری کرد.

وی اعلام کرد:

با اصلاح بند ۱۵ ضوابط طرح تفصیلی و تعمیم آن به تمام بافت های ناپایدار، شرایط خیلی خوبی برای تولید مسکن در تهران فراهم کردیم. رونق نوسازی بافت فرسوده در دو سال گذشته، گواه همین مدعاست.

این مقام مسئول در ادامه به شناسایی زمین هایی که مستعد تولید مسکن هستند نیز اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که این موضوع، در کنار نوسازی بافت فرسوده توسط سازمان نوسازی شهر تهران پیگیری شده است. وی تاکید کرد که بیشتر زمین هایی که توسط سازمان شناسایی شده اند، از لحاظ اسناد توسعه شهری دارای مشکل بوده اند و در طی سال های قبل، امکان ساخت مسکن در آن ها مهیا نبود.

برای ۹ هزار هکتار مساحت، ۶۴ طرح بازآفرینی شهری تدوین شد!

مدیرعامل سازمان نوسازی تهران در بخش دیگری از صحبت های خود به این نکته اشاره کرد که در دوره جدید مدیریت شهری، موانعی که بر سر راه ساخت و ساز مسکن در زمین های مشکل دار وجود داشته، برطرف شد. به نحوی که برای ۹ هزار هکتار مساحت از تهران، ۶۴ طرح بازآفرینی تدوین گشت.

علاوه بر این، ۱۵ طرح دیگر نیز برای اصلاح و افزایش عرض ۲۵ کیلومتر از معابر شهر نگاشته شد. بیشتر این نوسازی ها در محله هایی مثل اسلام آباد، فرحزاد، ده ونک، کن، سیمین قلعه، گلابدره و…می باشد. در این طرح ها قرار است که درشت دانه هایی مثل محدوده کوره های آجزپزی، انبارها، باراندازها، سایت های متروکه صنعتی و…وارد چرخه بازتولید شوند و در بخشی از آن ها، مسکن سازی نیز صورت بگیرد.
هدایت در ادامه تصریح کرد که با توجه به تجارب قبلی، ثابت شده بود که برای این حجم از زمین های ناکارآمد، نمی توان مصوبات لازم را دریافت کرد. به همین جهت در حوزه تهیه طرح و فرآیندهای کمیسیون ماده ۵، تحولی بزرگ رخ داد تا بتوان ذی نفعان را برای مشارکت در ساخت مسکن، مجذوب کرد.
وی در نهایت خاطرنشان ساخت که برای این هدف، تقریبا تمام دستگاه ها و نهادها را پای کار آورده اند و حتی مالکان بزرگ شهر نیز به ساخت و ساز دعوت کرده اند تا تحولی بزرگ در ساخت مسکن ایجاد نماید.
هدف این است که تا جای ممکن، محله های الگو ساخته شود تا علاوه بر تامین مسکن، زیرساخت ها و خدمات روبنایی موردنیاز نیز تامین شود. زیست شهری شهروندان باید ارتقاء پیدا کند و در این راستا، لازم است که ظرفیت ها و زمین های لازم برای ساخت و ساز شناسایی شوند.
مدیرعامل سازمان نوسازی در انتها به این نکته اشاره کرد که برای تحقق اهداف بازآفرینی شهری باید به صنعتی سازی و استفاده از جدیدترین فناوری های ساختمان سازی روی آورد. در غیر این صورت، سرعت ساخت و ساز پایین خواهد ماند و نمی توان به این اهداف دست پیدا کرد.

دیدگاه ها غیرفعال است