کمبود زمین؛ ضرورت بلندمرتبه‌سازی در طرح نهضت ملی مسکن

کمبود زمین؛ ضرورت بلندمرتبه‌سازی در طرح نهضت ملی مسکن

بلندمرتبه‌سازی؛ فرصتی برای سرمایه‌گذاری در بخش مسکن


مانع بر سر راه ساخت مسکن کم نیست اما در برخی از شهرهای کشور، کمبود زمین به بحرانی جدی تبدیل شده است. دبیر انجمن انبوه سازان می گوید که برای رفع این مشکل، باید به بلندمرتبه سازی روی آورد.

به گزارش پرشین سازه ، رامین گوران تاکید کرد که با بلندمرتبه سازی می توان گامی موثر در راستای تحقق طرح نهضت ملی مسکن برداشت. این موضوع پیش از این نیز توسط وزیر راه و شهرسازی مطرح شده بود.

فرزانه صادق در طی سفری که به استان مازندران و شرکت در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استانی داشت، به نکات مثبت بلندمرتبه سازی اشاره کرده بود. نکته جالب توجه اینجاست که در برهه ای از مدیریت شهری، ساختمان سازی بلندمرتبه به هیچ وجه توجیه پذیر نبود و حتی آن را جرم در نظر می گرفتند.

واقعیت اینجاست که در استان هایی مثل مازندران که کمبود زمین وجود دارد، باید توجه بیشتری به بلندمرتبه سازی شود و آن را مدیریت کرد.

سوال اینجاست که آیا در نهایت، این رویکرد می تواند مشکل مسکن را در استان های مختلف کشور حل کند؟

بر اساس گفته های دبیر انجمن انبوه سازان تهران، می توان با استفاده از بلندمرتبه سازی بخش زیادی از مشکل مسکن را حل کرد و البته هزینه های مسکن سازی را برای مصرف کنندگان کاهش داد. مثلاً با بلندمرتبه سازی می توان بخش بزرگی از هزینه های زمین را پوشش داد. علاوه بر این، کیفیت زندگی در این مجتمع ها بالاست و ساکنان آن می توانند خدمات ویژه ای دریافت کنند.

یکی از بزرگترین مشکلات مسکن سازی در استان های شمالی، وجود جنگل های فراوان است. بخش زیادی از اراضی این استان ها شامل مراتع و جنگل هاست که اساساً نمی توان در آنها خانه ساخت. از آنجایی که به هرحال نیازمند ساخت مسکن در این استان ها هستیم، می توان رویکرد بلندمرتبه سازی را در پیش گرفت.

دبیر انجمن انبوه سازان استان تهران اعلام کرد که یکی دیگر از فواید بلندمرتبه سازی، جلوگیری از ساخت و سازهای بی رویه است. مثلاً در استان مازندران بسیاری از سودجویان، اقدام به ساخت و ساز بی‌ضابطه کرده اند. وقتی که رویکرد بلندمرتبه سازی ابلاغ شود، می توان تا حد زیادی از این مسائل جلوگیری کرد.

وی در ادامه تاکید کرد که باید رویکرد بلندمرتبه سازی را در استان های شمالی در پیش گرفت، در غیر این صورت نمی توان طرح نهضت ملی مسکن را پیش برد و برای مردم خانه ساخت.

رامین گوران در بخش دیگری از صحبت های خود به محدودیت های زمین و کمبود تسهیلات به عنوان دو مانع اصلی ساخت و ساز اشاره کرد و توضیحاتی در خصوص رفع آنها ارائه نمود.

گوران افزود: حالا که زمین کافی برای ساخت مسکن در شمال کشور وجود ندارد و بانک ها هم پرداخت تسهیلات را به تاخیر می اندازند، طبیعی است که دسترسی به مسکن عقب بیفتد و هزینه تمام شده ساخت و ساز نیز در آینده گران شود.

وی بار دیگر تاکید کرد که منظور از ساخت و ساز بلندمرتبه، این است که کارشناسان دست به کار شوند و با توجه به مقررات مالی، قوانین اجرایی و الزامات مربوط به چنین ساخت و سازهایی، طرح اولیه را تدوین کنند. این موضوع به خصوص در شهرهای شمالی کشور بسیار ضروری می باشد.

رامین گوران در ادامه خاطرنشان ساخت که بر اساس تبصره ۲ ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن، الحاق زمین های کشاورزی به محدوده یا توسعه مسکن سازی در آنها ممنوع است که همین مسئله، مانع بزرگی بر سر راه مسکن ملی پدید آورده است. این موضوع به خصوص در استان هایی مثل مازندران و گیلان بیشتر دیده می شود.

یکی دیگر از راهکارهای انبوه سازان که آقای گوران نیز به آن اشاره کرد، استفاده از مصالح نوین است. با این مصالح می توان سرعت ساخت و ساز را بالا برد و هزینه ها را کاهش داد. علاوه بر این، مصالح جدید غالباً با رویکرد حمایت از محیط زیست تولید می شوند.

دبیر انجمن انبوه سازان یادآور شد که دولت با انبوه سازان و بخش خصوصی توافقاتی صورت داده و اگر بلندمرتبه سازی گسترش پیدا کند، می توان به ساخت و ساز واحدهای مسکن ملی امیدوارتر بود.

ایشان در پایان صحبت های خود اعلام کرد که خوشبختانه وزیر راه و شهرسازی و مجموعه زیردست وی نسبت به ساخت و ساز، متفاوت از مدیران قبلی است که همین موضوع شایسته تقدیر می باشد. وی تاکید داشت که برای ساختمان سازی بلندمرتبه باید از تکنولوژی های جدید استفاده شود و ساختمان های جدید، سبک و مقاوم باشند. علاوه بر این باید شاخص های بین‌المللی در فضاسازی محیطی و ایجاد امکانات موردتوجه قرار بگیرد.

دیدگاه ها غیرفعال است