محتوا :
از زمان کشف امواج مغناطیسی، علم فیزیک وارد عرصه جدیدی شد و طبیعتاً دستگاه ها و سیستم های زیادی بر پایه این امواج رازآلود ساخته شدند. در همین راستا عرصه تولیدات تأسیساتی نیز از این حوزه خارج نبوده و هر از چند گاهی ابداعات جدید را به منظور ایجاد یک زندگی راحت تر وارد میدان می کند. یکی از این مشکلات مسئله آب سخت در شبکه لوله کشی شهرهای مختلف است. درواقع وجود املاحی مانند کلسیم و منیزیم علاوه بر اینکه به آب مزه می دهند، عاملی برای آسیب به شبکه لوله کشی و شیرآلات بوده و مسلماً با ایجاد رسوب هایی پایدار کارایی این نوع سیستم ها را کم می کند. در کنار راه حل های مختلفی که به منظور رسوب گیری و فیلتر کردن آب سخت استفاده می شود، روش استفاده از فیلتر مغناطیسی نیز پای خود را به بازار فروش تأسیسات خانه و آشپزخانه بازکرده است. با توجه به همین مقدمه نیز در این بخش از وبلاگ پرشین سازه به سراغ آشنایی جامع شما گرامیان با انواع فیلتر مغناطیسی پکیج می رویم. پس مثل همیشه همراه ما باشید.
فیلتر یا سختی گیر مغناطیسی چیست؟
به طورکلی می توان اذعان نمود که سختی گیر نوعی فیلتر یا رسوب گیر در داخل پکیج ها و سیستم های گرمایشی جدید می باشد که با استفاده از روش مغناطیسی که از جدیدترین روش های بهبود کیفیت آب است می تواند عمل رسوب گیری را در سیستم به انجام برساند به طوری که در عملکرد پکیج ها اختلالی ایجاد نشود. درواقع این نوع از فیلترها برای انواع کاربردها خانگی و صنعتی تولید می شود. شاید برای شما نیز این سؤال ایجاد شود که دلیل استفاده از رسوب گیر در چیست که باید اذعان نمود که دلیل استفاده از این سختی گیرها، سبک کردن آب واردشده به مخزن می باشد تا آب از هرگونه مواد خارجی و افزودنی ها در قالب ناخالصی جلوگیری شود. البته در ادامه این مقاله از پرشین سازه اطلاعات بیشتری را درباره این نوع از فیلترها در اختیار شما قرار خواهیم داد.
بیشتر بخوانید : سیستم تهویه مطبوع
اهمیت استفاده از دستگاه رسوب گیر در چیست؟
همان طور که میدانید، آب سخت آبی است که حاوی نمک های معدنی از قبیل ترکیبات بی کربنات، یون های کلسیم، منیزیم و غیره است. این نوع از آب با معایب زیادی همراه است که ازجمله آن می توان بیان کرد که آب سخت موجب از دست دادن طعم و مزه نوشیدنی ها می شود. دیر پخته شدن و سفتی حبوبات با آب سخت از دیگر عوارض آن است. به علاوه، آب سخت به جداره دیگ های بخار آسیب زده، باعث خوردگی و ایجاد قشر آهکی بر روی جداره دیگ ها و تأسیسات مرتبط می شود. همچنین خوب کف نکردن صابون از دیگر اثرات سختی آب است که موجب افزایش مصرف صابون نیز می شود. از طرفی افزایش هزینه های تعمیر و نگهداری سیستم لوله کشی خانه را نیز به همراه دارد. در همین راستا لازم به اذعان است که باوجود سختی بیش ازاندازه آب در شبکه لوله کشی بروز مشکلات گوارشی و به وجود آمدن سنگ کلیه از دیگر نتایج آن است؛ بنابراین این نوع از آب حتماً باید تحت رسوب گیری قرار بگیرد و در همین راستا انواع مختلفی از دستگاه های رسوب گیر در بازار موجود می باشند. جالب است بدانید که در تجارت مواد شیمیایی گوناگونی برای رفع سختی آب به فروش می رسد که دارای سدیم کربنات هستند. این مواد سختی آب را قبل از ورود به دیگ ها می گیرند یا در دیگ براثر افزودن این مواد آهک و گچ را رسوب می دهند و دیگر این رسوب محکم به جدار دیگ نمی چسبد و به اصطلاح آن را نرم می کنند. به طوری که می توان آن را به آسانی پاک نمود. روش متداول برای حذف سختی آب (یون های کلسیم و منیزیم) استفاده از سختی گیرهای رزینی می باشد. از طرفی لازم به اذعان است که رایج ترین روش سختی گیری آب، استفاده از دستگاه اسمز معکوس است؛ اما دراین بین وجود دستگاه هایی مانند فیلتر کننده های مغناطیسی نیز پا به عرصه گذشته که در ادامه این نوشتار بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
آشنایی با انواع فیلترهای سختی گیر بر پایه میدان های، مغناطیسی، الکتریکی و الکترومغناطیسی
در یک نگاه کلی می توان مطرح کرد که فیلترهای سختی گیر را می توان در انواع زیر تقسیم بندی نمود که این موارد شامل:
– مغناطیسی (میدان مغناطیسی)
– الکترومغناطیسی (میدان الکترومغناطیسی)
– الکترونیکی (میدان الکترومغناطیسی متغیر)
در همین راستا نیز نحوه ی عملکرد هر یک از این سیستم ها را بررسی می کنیم که به شرح زیر می باشد:
سختی گیرهای مغناطیسی
این نوع سختی گیرها ازجمله اولین تجهیزات اصلاح فیزیکی آب به شمار می روند و جالب است بدانید که پس از کشف اینکه آبی که از روی صخره های با خاصیت مغناطیسی عبور می کند رسوب نمی گذاشت چنین ایده ای از ساخت فیلتر به ذهن مخترعان این نوع از دستگاه ها رسید. سابقه فعالیت این گروه به اواخر دهه ۱۹۴۰ و اوایل ۱۹۵۰ میلادی برمی گردد و عملکرد این نوع از فیلترها نیز بدین صورت می باشد که فلزاتی نظیر آهن، کبالت و نیکل در درون این رسوب گیرها می توانند خاصیت فرومفناطیسی ایجاد نمایند و ازاین رو در ساخت بلوک های مغناطیسی به کار گرفته می شوند. جالب است بدانید که سختی گیرهای مغناطیسی در محدوده ۲۰۰۰، ۴۰۰۰، ۶۰۰۰، ۸۰۰۰، ۱۲۰۰۰ و حتی ۴۷,۵۰۰ گوس ساخته می شوند و از انواع این نوع از سیستم ها می توان به مواردی نظیر فیلتر مغناطیسی بلوکی، فیلتر مغناطیس لوله ای (رزوه ای و فلنجی)، رسوب گیر مغناطیسی کلمپی و رینگ های شارژی اشاره کرد.
• فیلتر مغناطیسی بلوکی
دستگاه ضد رسوب مغناطیسی بلوکی ازجمله دستگاه هایی می باشد که موجب جلوگیری از تشکیل رسوب در لوله ها و سطوح انتقال حرارت می شود و درنتیجه باعث افزایش بازدهی این سیستم ها و صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه های جانبی می شود. لازم به ذکر است که نصب ضد رسوب بلوکی ساده بوده و این سیستم به سادگی روی هر نوع لوله آهنی، پلی اتیلن، پی وی سی و هر نوع دیگری قابل نصب می باشد. به طورکلی این دستگاه شامل دو قطعه بوده که به وسیله دو تسمه پلاستیکی از نقاط تعبیه شده و روی دستگاه، دور لوله بسته شده و ازاین رو نیازی به بریدن لوله و انجام عملیات لوله کشی نخواهد داشت. همچنین طول عمر این نوع از دستگاه ها بالا بوده و می توان ادعا نمود که معادل ۳۰ سال می باشد.
• فیلتر مغناطیس لوله ای
• فیلترهای مغناطیسی لوله ای نیز ازجمله زیرمجموعه های اصلی فیلترهای رسوب گیر مغناطیسی بوده و عملکردی کاملاً مشابه با سایرین دارد. با این تفاوت که شکل پردازش این نوع از دستگاه ها به شکل لوله ای است. همچنین در همین راستا لازم به ذکر است که فیلتر مغناطیس لوله ای دارای نصبی آسان نیز می باشد.
• رسوب گیر مغناطیسی کلمپی
این نوع از رسوب گیرها نیز با توجه به شکلی که دارند به انواع کلمپی مشهور بوده و عملکردی مانند سایر انواع فیلترهای رسوب گیر دارند.
• رینگ های شارژی
یکی دیگر از انواع رسوب گیرهای مغناطیسی انواع فیلترهای رینگی شکل بوده که معمولاً قابل شارژ نیز می باشند. لازم به ذکر است که عملکرد این نوع از سیستم ها نیز کاملاً بر مبنای توضیحاتی که در بخش آشنایی با فیلترهای مغناطیسی دادیم، می باشد.
۲. سختی گیرهای الکترونیکی
این نوع از رسوب گیرها درواقع نسل جدید سختی گیرهای الکترومغناطیسی هستند. ایده جدیدی که در سختی گیرهای الکترونیکی به کار گرفته شده است که آن ها را از انواع قبلی متمایز می کند، استفاده از جریان AC به جای جریان DC در این نوع از سختی گیرها است. سختی گیرهای الکترونیکی شامل یک یا چند سیم پیچ و یک جعبه کنترل است. سیم پیچ ها به دور لوله پیچیده می شود و به جعبه کنترل اتصال دارد. بااتصال جعبه کنترل به برق، جریان AC از سیم پیچ عبور می کند. عبور جریان متغیر از سیم پیچ باعث القای میدان الکترومغناطیسی متغیر درون لوله می شود. درواقع می توان اذعان نمود که اساس کار سختی گیر های الکترونیکی، ایجاد میدان های مغناطیسی متغیر با آرایش دوایر متحدالمرکز درون لوله است که یون های مثبت و منفی معلق در آب را تحت تأثیر قرار می دهد. با توجه به اینکه جریان عبوری از سیم پیچ متغیر از نوع AC است، میدان مغناطیسی القاشده در لوله نیز متغیر خواهد بود. همچنین جالب است بدانید که با توجه به خواص مغناطیسی فلزات آهنی و تأثیراتی که ممکن است بر میدان مغناطیسی القاشده در لوله بگذارند، برای عملکرد دستگاه جنس لوله های مورداستفاده باید از نوع پلاستیکی و یا فلزات غیر آهنی (مسی یا استینلس استیل) می باشد.
۳. سختی گیر الکترومغناطیسی
به طورکلی در این نسل از فیلترها میدان مغناطیسی حاصل از سیم پیچ حامل جریان با تعدادی حلقه، از برهم نهی میدان های حاصل ایجادشده در هر حلقه با میدان حلقه های دیگر، جمع خواهد شد. به طورکلی منطق سازندگان این دستگاه ها در تأثیر میدان های مغناطیسی بر یون ها و جلوگیری از ایجاد رسوب، مشابه تولیدکنندگان سختی گیرهای مغناطیسی است با این تفاوت که خطوط میدان مغناطیسی در سختی گیرهای الکترومغناطیسی تقریباً در راستای لوله قرار می گیرند. البته لازم به ذکر است که نواحی ابتدایی و انتهایی سیم پیچ در چنین سیستمی مستثنا می باشند. درواقع اختراع سختی گیرهای الکترومغناطیسی اولیه ابداع نوینی درزمینهٔ رسوب گیری محسوب نمی شد و همچنان مشکلاتی نظیر نیاز به وجود جریان آب در داخل لوله وجود داشت زیرا میدان مغناطیسی تنها به بار الکتریکی در حال حرکت نیرو وارد می کند. همچنین مشکل دیگر برد محدود میدان مغناطیسی ایجادشده است که تنها در قسمتی از لوله که به دور آن سیم پیچیده شده است القا می گردد و طبیعتاً از کیفیت فیلترازیسیون می کاهد.
آشنایی با مزایای فیلترهای مغناطیسی آب
در این بخش نیز به سراغ مزایای فیلترهای مغناطیسی آب می رویم که به شرح زیر می باشد:
• پیچیدگی کمتر سختی گیر مغناطیسی
سختی گیرهای مغناطیسی نسبت به انواع سختی گیرهای دیگر مانند الکترو دیالیز، تقطیر، انجماد و اسمز معکوس و سختی گیر رزینی، پیچیدگی کمتری دارند و طبیعتاً قیمت تمام شده آن نیز کمتر می باشند. ضمن اینکه در بسیاری از سختی گیرها از موادی افزودنی استفاده می شود که تبعات زیست محیطی ممکن است داشته باشد، درحالی که در سختی گیرهای مغناطیسی هیچ ماده افزودنی و شیمیایی به کاربرده نمی شود.
• کاهش اثرات مخرب سختی آب
معمولاً در موتورخانه دیگ آب داغ و بخار بیشترین رسوب را به دلیل حرارت بالا می گیرند. طبیعتاً این موضوع به دلیل حلالیت کربنات کلسیم و منیزیم است که به صورت لایه های سختی بر بدنه این دیگ ها رسوب می کنند و تشکیل نوعی عایق حرارتی را می دهند. جالب است بدانید که هر ۲.۵۴ سانتی متر لایه رسوب، باعث افزایش ۱۵ درصد سوخت می شود و هزینه زیادی در مصرف انرژی تولید می کند. همچنین استفاده از سختی گیرهای مغناطیسی در بویلرها بسیاری از اثرات مضر و مخرب سختی ها از بین می رود و به شکل محسوسی میزان رسوب گرفتن این دیگ ها کاهش می یابد.
• کاهش هزینه تعمیرات
به طورکلی سختی گیرهای مغناطیسی در موتورخانه ها اغلب در بویلرهای نصب می شود، زیرا بیشترین رسوب را در این قسمت می بینیم. درواقع خرابی بویلرها به دلیل رسوب زیاد از عمده هزینه های نگهداری و تعمیرات موتورخانه می باشد که با حذف رسوب میزان خرابی بویلر ها به شدت کاهش می یابد و درنتیجه هزینه تعمیرات و نگهداری به شکل چشم گیری کم می شود.
• کاهش مصرف آب
استفاده از سختی گیرهای معمولی نیاز به سیستم شستشو و بک فاش دارد و مقداری از آب با سختی آب نیز از بین می رود. این در حالی است که با استفاده از سختی گیرهای مغناطیسی عملاً از آب های سخت هم به صورت مستقیم می توانید در تأسیسات بخصوص در بویلرها استفاده کنید و بدون نیاز به تخلیه سختی آب تا حد زیادی در مصرف آب هم صرف جویی می شود.
بیشتر بخوانید : سیستم گرمایش خانگی
آشنایی با معایب فیلترهای مغناطیسی آب
به طورکلی می توان مطرح کرد که دستگاه های سختی گیر بر پایه میدان های مغناطیسی نسبت به همنوع خود بر پایه مواد شیمیایی دارای معایبی می باشد که باعث عدم محبوبیت این دستگاه ها است. در ادامه این نوشتار از پرشین سازه به بررسی برخی از این معایب بارز خواهیم پرداخت:
• رسوب گیرهای مغناطیسی عملکردی محدود دارند
به یاد داشته باشید که دستگاه های سختی گیری که با استفاده از میدان های مغناطیسی اقدام به سختی گیری آب می نمایند عملکردی محدود دارند. به این صورت که در بازه ای کوتاه خاصیت اثرپذیری از خود نشان می دهند و هرچه قدر جریان آب از این محدوده دورتر شود، درنتیجه در معرض میدان های مغناطیسی ضعیف تری قرار می گیرد و در فواصل دورتر هیچ تغییری در سختی آن حاصل نمی شود. ازاین رو در لوله کشی های طولانی تر این نوع دستگاه های کارایی چندانی ندارند. همچنین لازم به ذکر است که استفاده از دستگاه های سختی گیر مغناطیسی در مجتمع ها و موسسه های بزرگ به هیچ عنوان توصیه نشود.
• سختی گیر مغناطیسی بدون جریان آب کار نمی کند
این دستگاه ها به لوله هایی که حامل آب می باشند متصل می شود و این موضوع بدین معنا است که زمانی که جریان آبی وجود نداشته باشد درنتیجه سختی گیری نیز در کار نخواهد بود. اگر بخواهیم دقیق تر به این مسئله بنگریم، در نکته قبلی اشاره شد که دستگاه های سختی گیر مغناطیسی عملکردی محدود دارند. پس زمانی که آب راکد باشد فقط قسمتی از آب در معرض میدان قرار دارد و بقیه حجم آب همان خاصیت سختی را در خوددارند.
• رسوب گیری مغناطیسی مکمل سختی گیرهای رزینی می باشند
جالب است بدانید که در بیشتر مواقع از رزین های سختی گیر، رزین های آنیونی و رزین های میکس بد برای کاهش سختی آب استفاده می گردد که این موضوع بدین معناست، دستگاه های سختی گیر بر پایه میدان های مغناطیسی نوعی مکمل برای این نوع روش محسوب می شود؛ بنابراین نمی توان دستگاه های سختی گیر مغناطیسی را روشی کامل برای از بین بردن سختی آب در نظر گرفت و بایستی از راهکارهای گوناگونی نیز برای کاهش و یا از بین بردن سختی آب در کنار این دستگاه بهره برد.
• باعث خوردگی شدید در محل نصب و دیگر قسمت ها می شود
به طورکلی می توان اذعان نمود که زمانی که دستگاه به لوله متصل شود و شروع به کار نماید، دستگاه سختی گیری آب باعث رسوب آندها و کاتدها در بستر لوله می شوند که درنتیجه این مسئله رفته رفته این رسوب باعث خوردگی و از بین رفتن لایه های محافظتی لوله و کاهش حجم آن می شود؛ بنابراین شاید در نگاه اول این نوع خوردگی چندان محسوس نباشد ولی در حقیقت اگر این دستگاه بر روی لوله های مؤسسات به صورت طولانی فعال باشد، عامل خوردگی بوده و باعث خسارت های سنگینی می شود.
• سختی گیرهای مغناطیسی رسوبات قبلی را حذف نمی کند
این نوع دستگاه ها نمی توانند رسوبات قبلی را حذف و از بین ببرد و تنها با استفاده از ایجاد میدان های مغناطیسی می تواند تا حداکثر ۴۰ درصد میزان رسوب گذاری را کاهش دهد. این مسئله به این معنا می باشد که عمل رسوب گذاری به تعویق می افتد و با شیب کمتری انجام می شود.
• مسدود شدن مجاری جریانات آب توسط دستگاه سختی گیر مغناطیسی
رسوبات فلزات و محلول هایی که در آب باعث سختی می شوند توسط دستگاه های سختی گیر رفته رفته و با گذر زمان درون لوله ها انباشته می شود که درنهایت باعث کاهش قطر لوله و مسدود شدن آن می شود؛ بنابراین می بایست قسمت شاید عظیمی از لوله کشی ها تعویض گردد که این مسئله علاوه بر خسارات سنگین باعث هدر رفت هزینه در مؤسسات بزرگ می شود و باید با برنامه ریزی قبلی انجام گیرد.
• پایداری بسیار کم رسوبات تشکیل شده
به یاد داشته باشید که رسوباتی که توسط این دستگاه ها به وجود می آیند بسیار ناپایدار می باشد و حداکثر تا ۳٫۵ دقیقه در آب به صورت کریستال باقی می مانند؛ یعنی رسوباتی مانند کلسیم ها و کربنات ها زمانی که توسط این دستگاه ها به وجود می آیند به سادگی در آب دوباره حل می شوند زیرا خاصیت حلال پذیری بسیار بالایی دارند. درنتیجه نمی توان به دستگاه های سختی گیر مغناطیسی اعتماد کرد تا به طور کامل سختی آب را از بین ببرند.
• عملکرد این دستگاه ها شدیداً به سرعت جریان آب بستگی دارد
به طورکلی گفته می شود که برای کارکرد مناسب این نوع دستگاه ها بایستی جریانات آب درون لوله ها همواره در حال حرکت باشد. از طرفی این جریانات بایستی با سرعتی از قبل تعیین شده باشد در چنین حالتی میزان کاهش رسوب ۸۰ درصد است. ولی در سرعت های ۱ الی ۱٫۵ متر بر ثانیه که اکثر توسط لوله کش ها تعبیه می گردد این میزان به ۴۰ در صد کاهش می یابد که بهره وری بالایی به حساب نمی آید.
• راه اندازی مدل فلنجی این نوع دستگاه ها نیاز به قطع لوله دارد
به طورکلی برای نصب مدل فلنچی دستگاه های سختی گیر مغناطیسی نیاز است تا محل نصب که توسط متخصص ها تعیین می شود بریده شود. این مسئله در مؤسسات بزرگ نیاز به برنامه ریزی و تعین وقت قبلی می باشد و باعث هدر رفت زمان می شود. همچنین نصب این دستگاه توسط افراد معمولی میسر نمی باشد و بایستی توسط افراد متخصص در این حوزه صورت گیرد.
آشنایی با میزان مؤثر بودن سختی گیرهای مغناطیسی
آیا سختی گیرهای مغناطیسی واقعاً مؤثر هستند؟ سؤالی که افراد شکاک و یا بادید علم گرا ممکن است به ذهنش برسد. در همین باب نیز می توان مطرح کرد که در پاسخ به این سؤال باید در نظر گرفت که ادعا می شود تصفیه آب مغناطیسی یا AMT همان طور که در ابتدای این مقاله نیز به آن اشاره شد روشی است که ظاهراً می تواند اثرات آب سخت را با عبور از یک میدان مغناطیسی و به صورت غیر شیمیایی کم کند اما بر خود لازم میدانم که به اطلاع برسانم که فیلتر تصفیه آب مغناطیسی به عنوان یک دستگاه اثبات نشده و غیرعلمی در نظر گرفته می شود. چراکه در اکثر موارد جزئیات کمی در باب تجزیه وتحلیل خوردگی یا تعادل جرم سیستم و همچنین اندازه گیری متغیرهای آب پس از تصفیه مانند غلظت یون های سختی و یا ساختار و مورفولوژی ذرات معلق در آن وجود دارد. از طرفی در باب این مسئله افرادی این گزینه را ارائه می کنند که همان طور که گفتیم رسوب زداهای مغناطیسی سختی آب را کاهش نداده و در صورت اندازه گیری سختی قبل و بعدازاین دستگاه هیچ گونه تغییری مشاهده نخواهد شد. چراکه این دستگاه ذرات کربنات کلسیم و منیزیم که در سیستم ها ایجاد رسوب می نمایند را ازلحاظ ساختاری به گونه ای تغییر داده که جذب جداره ها نشده و ایجاد رسوب ننماید. این خاصیت حداکثر تا ۷۲ ساعت پس از عبور آب از سختی گیر وجود خواهد داشت؛ بنابراین درصورتی که سختی گیر متناسب با نوع کاربری انتخاب نگردد یا در محل مناسب نصب نگردد مسلماً هیچ گونه کارایی نخواهد داشت. از طرفی سختی گیرهای مغناطیسی سال هاست که در کشورهای گوناگون و پیشرفته تولید و مورداستفاده قرار می گیرند؛ بنابراین جدا از مطلب مطرح شده می توان اذعان نمود که یکی از راه های بهبود عملکرد این سیستم ها بدین صورت می باشد که به کیفیت ساخت آن توجه نمایید. متأسفانه در حال حاضر در بازار نمونه های تقلبی فراوانی وجود دارد که مشخص است تولیدکننده حتی از نحوه ساخت رسوب زدای مغناطیسی هیچ گونه اطلاعی نداشته و دستگاهی تولید نموده که عملاً هیچ گونه کارایی ندارد. از طرفی در این بازار پرهیاهو نمونه های دیگری نیز از این محصول وجود دارد که از آهنرباهای ضعیف و نامرغوب جهت تولید سختی گیرهای مغناطیسی استفاده نموده اند که در زمان کوتاهی فیلتر رسوب زدا کارایی خود را به صورت کامل از دست می دهد؛ بنابراین انتخاب فروشگاه های معتبر به منظور خرید فیلتر مغناطیسی ازجمله مهم ترین المان ها در خرید این نوع از محصولات است.
کلام پایانی
همان طور که در این راهنما از وبلاگ پرشین سازه مطالعه نمودید، سختی گیر مغناطیسی سیستمی می باشد که بدون استفاده از مواد شیمیایی و با استفـاده از ایجاد تغییرات در امـلاح محلول در آب به واسطه میدان های مغناطیسی و الکترومغناطیسی تمایل رسوب گذاری آب را کاهش می دهند و اصطلاحاً آب سخت را به نرم تبدیل می کند. همچنین در باب کارایی این دستگاه نیز به طور مفصل صحبت کرده و مزایا و معایب آن را یک به یک بررسی کردیم که امیدواریم مفید واقع شده باشد. در پایان نیز از اینکه با نظرات و انتقادات خود ما را در بهبود کیفیت محتوا پشتیبانی می کنید بی اندازه سپاس گزاریم.