رشد ۳ برابری صدور پروانه ساختمانی در تهران

رشد 3 برابری صدور پروانه ساختمانی در تهران

افزایش 300 درصدی صدور پروانه ساختمانی در مناطق جنوبی تهران


آمارهای مربوط به ساخت و ساز در تهران به قدری متنوع و متناقض است که واقعا مشخص نیست تعداد کل ساختمان هایی که در پایتخت ساخته می شود، چقدر است. در روزهای اخیر، سخنگوی شهرداری تهران اعلام کرد که مدت زمان انتظار برای صدور پروانه ساختمانی خیلی کمتر شده و آمارها هم نشان می دهند که ساخت و ساز در یک سال گذشته افزایش یافته است.

به گزارش پرشین سازه ، همین چند روز پیش بود که اخباری مبنی بر تعداد پایان کارهای صادر شده در سال ۱۴۰۲ صادر شد و وضعیت وخیم ساخت و ساز را نشان داد اما حالا از رونق ساخت خبر می دهند و گفته می شود که در بازه زمانی یک سال گذشته، بر تعداد پروانه های ساختمانی صادر شده افزوده شده است.

یکی از دلایل اصلی بی انگیزگی ساختمان سازان، مدت زمان طولانی انتظار برای دریافت مجوزهای شهرداری بود. حالا گفته می شود که با اقدامات صورت گرفته در مدیریت شهری، این مدت زمان انتظار به کمتر از ۲ ماه رسیده است. البته هنوز در تمام شهرداری های مناطق ۲۲ گانه تهران این اتفاق رخ نداده اما به عنوان مثال در منطقه ۹ تهران، رکورد صدور پروانه شکسته شده و در کمتر از ۱ ماه، این پروانه ساختمانی صادر شده است.

محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران اعلام کرد که کاهش مدت زمان صدور پروانه ساختمانی باعث شده که سازندگان به ساخت و ساز ترغیب شوند و امروز می بینیم که رونق زیادی در بخش ساخت و ساز رخ داده و پروانه های بیشتری صادر می شوند.

پروانه ساختمانی یکی از اصلی ترین معضلاتی است که سازندگان دارند. تا پیش از اصلاحات جدید در این حوزه، بسیاری از سازندگان ناچار می شدند که سرمایه خود را تا دو سال راکد نگه دارند تا مجوز ساخت و ساز آنها توسط شهرداری صادر شود. این در حالیست که تورم افسارگسیخته، هر روز بخشی از سرمایه آنها را می بلعید و طبیعتاً در این مدت، ضررهای زیادی می کنند.

مدیریت شهری با علم به این موضوع، تلاش کرد که این مسئله را حل کرده و مدت زمان صدور پروانه ساختمانی را تا جای ممکن کاهش دهد. البته سخنگوی شهرداری تهران می گوید که در دوره های قبلی مدیریت شهری، رویکرد بر این بود که تعداد پروانه های صادر شده کمتر شود، چرا که اعتقاد بر این بود که ساخت و ساز در این شهر زیاد شده است.

محمدخانی یادآور شد که با رویکردی که مدیریت پنجم شهری در نظر گرفته بود، یک دور نوسازی پایتخت ۱۴۰ سال زمان می برد اما در دوره کنونی، صدور پروانه ساختمانی بیشتر شد و سیر صعودی پیدا کرد. به این ترتیب، در طی سه سال، آمار ساخت و ساز ۳ برابر شد و در بافت فرسوده نیز اتفاق جالب توجهی رخ داد.

یکی از اصلی ترین حوزه های تمرکز مدیریت شهری، نوسازی این بافت بود. با ارائه بسته های مشوق و ترغیب سازندگان به حضور در این بافت، نوسازی در بافت فرسوده حدود ۲۸۰ درصد رشد داشته است. گفته می شود که با ارائه بسته های مشوق دیگر، به زودی شاهد رشد بیشتر نوسازی بافت فرسوده خواهیم بود.

سخنگوی شهرداری تهران اعلام کرد که آمارهای رسمی نشان می دهند که روند صدور پروانه ساختمانی در شهر تهران صعودی بوده است. در سال ۱۴۰۲، حدود ۱۱ هزار پروانه ساختمانی در تهران صادر شده که کاملاً نشانگر رشد ساخت و ساز است. چرا که در سال های قبل، این آمار به شدت پایین و غیرقابل قبول بود.

وی خاطرنشان ساخت که در هفت ماه اول امسال نیز نزدیک به ۵ هزار و ۲۱۳ پروانه ساختمانی صادر شده است که نشان می دهد این روند صعودی همچنان ادامه دار بوده و به زودی شاهد تحولی عظیم در امر ساختمان سازی پایتخت خواهیم بود.

این مقام مسئول در ادامه به ارائه جزئیات این پروانه های ساختمانی صادر شده پرداخت و اعلام کرد که در هفت ماه اول امسال، بیشتر پروانه های ساختمانی مربوط به محور جنوب خیابان انقلاب و محله های کم برخوردار بوده است. بیشترین آمار صدور پروانه ساختمانی در سه سال گذشته مربوط به منطقه ۱۵ بوده است.

گفته می شود که در منطقه های جنوبی شهر تهران، رشد صدور پروانه حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ درصد بوده است. محمدخانی در پایان سخنان خود اعلام کرد که تا پایان امسال، ۹۰ درصد از پروژه های نفرآباد نیز تکمیل شده و آماده بهره برداری خواهند بود.

با این حجم ساخت و ساز و پروانه های ساختمانی صادر شده در تهران، منطقی است که نسبت به بازار مسکن در سال های آتی امیدوار باشیم اما آمارهای متناقضی که در خصوص پایان کار ساختمانی، رونق تولید و غیره وجود دارد، نمی توان چندان به بهره برداری این پروژه ها امیدوار بود. از سوی دیگر، خیلی از این ساختمان هایی که مجوز ساختمانی گرفته اند به دلیل تورم سرسام آور، در نیمه راه ناچار به توقف می شوند و کارگاه ها به تعطیلی کشانده می شوند.

دیدگاه ها غیرفعال است