شبکه های اجتماعی
ارائه خدمات شبکه های اجتماعی از جمله اینستاگرام، لینکدین، تلگرام و …
خدمات سوشال مدیا | ارائه خدمات مدیریت شبکه های اجتماعی
نقش شبکههای اجتماعی بر سئو
امروزه سیگنالهای اجتماعی بهعنوان فاکتورهای رتبهبندی بالقوه و مهم به شمار میآیند، زیرا موتورهای جستجو باهوشتر از گذشته تعاملات و رفتارهای اجتماعی را آموختهاند.
از طرفی گوگل مکرراً اعلام کرده است که از شبکههای اجتماعی مشهور مانند فیسبوک، توییتر و یا اینستاگرام برای رتبهبندی پیچها استفاده نمیکند. بااینحال بسیاری از سئوکاران اعتقاددارند که شبکههای اجتماعی عامل غیرمستقیم و ارزشمندی برای ردهبندی سایتها هستند. محتواهایی که در رسانههای اجتماعی به اشتراک گذاشته میشوند، لینکها و تعاملاتی را ایجاد میکند؛ و همانطور که مسلم است تعامل از فاکتورهای مستقیم رتبهبندی محسوب میشوند؛ بنابراین توجه به رسانههای اجتماعی برای موفقیت در سئو اهمیت دارد. اگر همواره از لینکها بهعنوان راهی برای رای دادن و رتبهبندی یک سایت بهره میبردیم، امروزه به اشتراک گذاشتن مطالب در شبکههای اجتماعی نیز بهمنزله رای به یک سایت است.
سئو چیست؟
حتماً برای شما هم پیشآمده که در کسبوکار اینترنتی خود بارها واژه سئو را شنیده باشید و بهدرستی از مفهوم و اهمیت آن باخبر نباشید. درواقع سئو (SEO) یا بهینهسازی برای موتورهای جستوجو ابزاری است که بهمنظور بهبود عملکرد سایت شما بر اساس استاندارهای موتورهای جستجو و جذب بازدیدکنندگان بیشتر از این طریق مورداستفاده قرار میگیرد. فاکتورهای زیادی در سئو سایت شما تأثیرگذارند، از کلمات بکار رفته در محتوا تا لینکهای ورودی به سایت شما از سایتهای دیگر.
مهمترین سؤالی که کاربران از خود میپرسند این است که تعریف دقیق سئو چیست. سئو مجموعه فعالیتهایی است که در طراحی سایت، تعیین استراتژی محتوایی و تولید محتوا انجام میدهیم تا جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل کسب کرده و بازدیدکننده بیشتری برای سایت جذب کنیم.
ولی سئو به همینجا ختم نمیشود امروزه مفهوم عبارت سئو تغییر شکل یافته و برابر با بهینهسازی تجربه کاربر از جستجو است. بهعبارتدیگر رضایت کاربران از نتایج جستوجو نیز از اهمیت بالایی در الگوریتمهای موتورهای جستوجوگر برخوردار است. از دیگر مفاهیم ارزشمند در بحث سئو، مناسبسازی سایت برای بازدیدکنندگان میباشد. بطوریکه در چند سال اخیر سیاستهای گوگل با انتظارات بازدیدکنندگان از سایتها همسو شده است.
تأثیر شبکههای اجتماعی بر سئو سایت
همه ما میدانیم یکی از معیارهای کلیدی در تعیین رتبه سایت، گرفتن بک لینکهای باکیفیت از سایتهای معتبر است. حالا که لینک گرفتن از سایتهای شناختهشده برای گوگل اینقدر اهمیت دارد و شبکههای اجتماعی هم اعتبار بالایی نزد گوگل دارد، پس چه جایی بهتر از اینستاگرام و توییتر و باقی پلتفرمهای اجتماعی میتواند به ما در کسب جایگاه بهتر کمک کند؟
دیدگاه بالا اولین قدم برای افزایش اهمیت شبکههای اجتماعی در کسب جایگاه بهتر در نتایج جستجو بود؛ چراکه باعث شد عده زیادی از سایتها را در صدر چکلیست سئو خود قرار دهند. این قضیه حتی بهصورت مستقیم نیز از طرف گوگل تائید شده بود؛ اما طولی نکشید که گوگل سر قول خود نماند و بعد از ۳ سال بهطور رسمی اعلام کرد فعالیت در شبکههای اجتماعی جزو معیارهای رتبه دهی در سایت محسوب نمیشود. این اعلام گوگل مانند بمبی بود که بر سر کارشناسان سئو سرازیر شد و سردرگمی بیسابقهای را در بین سئوکار ها به راه انداخت. این آشفتگی تا به امروز ادامه داشته و ما هنوز هم نمیتوانیم با اطمینان کامل بگوییم سوشال مدیا چه تأثیری در جایگاه سایتها میگذارد. با این حساب من قصد دارم در این مقاله تمامی ادله کافی برای اهمیت شبکههای اجتماعی (سوشال مدیا) در سئو را مطرح کنم.
چرا سوشال مدیا معیار خوبی برای رتبهبندی ازنظر گوگل نیست؟
محتوای شبکههای اجتماعی با سرعت سرسامآوری در حال بهروزرسانی و تغییر هستند. حتی همین حالا که حال خواندن این مقاله هستید، در هر ثانیه حدود چند هزار پست در فیسبوک به اشتراک گذاشته میشود. این مقدار در اینستاگرام به چند میلیون پست میرسد. درواقع بهروزرسانی شبکههای اجتماعی با سرعت بسیار بالایی در حال انجام است. این سرعتبالای بهروزرسانی در حالی اتفاق میافتد که گوگل قادر به اعمال رتبهبندی دقیقی بر روی چنین محتواهایی نیست. بهعنوانمثال در فیسبوک و اینستاگرام تنها صفحات پروفایل در گوگل بررسی میشود و پستهای کم مخاطب شانس کمی برای حضور در صفحه نتایج دارند. این را هم اضافه کنیم که گوگل یک سرویس جستجوی اینترنتی است و میزان دسترسی آن به محتوای موجود در سایتها بسیار دقیق است. پس اینکه انتظار داشته باشیم الگوریتمهای گوگل بتوانند محتوای شبکههای اجتماعی را هم درست مانند سایتها بررسی کرده و به آنالیز و رتبه دهی آنها بپردازد، چندان قابلقبول نیست.
شبکههای اجتماعی و سوشال سیگنالها
در این سالها گوگل بیشتر از اینکه به بهینهسازیهایی که بهطور مستقیم در سایت خود انجام میدهید، به تجربه کاربرانی که از سایت شما استفاده میکند نگاه میکند. اینجاست که موضوع جالب سوشال سیگنال (Social Signal) وارد بازی سئو میشود و نگاهی که تابهحال به شبکههای اجتماعی داشتید را وارد مرحله جدیدی میکند. اینجاست که پرسشهایی دربارهی چیستی سیگنالهای شبکه اجتماعی به چشم میخورد.
سوشیال سیگنالها چیزی جز لایکها، نظرات، اشتراکگذاری، بازدیدها و تعاملهایی که در شبکههای اجتماعی سایتی دیده میشود، نیست؛ بنابراین، سیگنالهایی که کاربران در شبکههای اجتماعی پخش میکنند، میتوانند راه درست را به الگوریتمهای گوگل نشان دهند و نتایج مفید را در دسترس کاربران قرار دهند؛ بنابراین میتوان مطرح کرد که شبکههای اجتماعی بهطور غیرمستقیم سهم به سزایی در نتایج گوگل برای کاربران دارد. به یاد داشته باشد که همانند لینکها، به اشتراک گذاشته شدن مطالب، برند یا وبسایت شما در شبکههای اجتماعی تأثیر مثبتی بر رتبهبندی موتورهای جستجو دارد و البته که هر چه کیفیت به اشتراک گذاشتن بالاتر باشد، تأثیر بیشتری خواهد داشت.
با توجه به آنچه گفته شد، عضویت در شبکههای اجتماعی که مطالب مختلف در آنها به اشتراک گذاشته میشود، برای صاحبان وبسایتها حیاتی است. اگر شما در اینستاگرام، توییتر یا فیسبوک حساب کاربری ندارید، باید بدانید که شبکهای کارآمد و رایگان که محتوا، سایت و برند شمارا بهخوبی منتشر میکند را ازدستدادهاید.
سیگنالهای اجتماعی و اهمیت آنها
اگر سایتی دارای سوشال سیگنال بالا باشد، به این معنا است که محتوای آن توسط افراد زیادی به اشتراک گذاشته میشود. این موضوع به بهبود اعتبار صفحه آن کمک میکند بنابراین این اعتبار میتواند به سایت شما نیز انتقال بیابد. هر چه اعتبار دامنه یک سایت بیشتر باشد، گوگل هم به محتوای موجود در آن اطمینان بیشتری میکند و جایگاه بهتری برای آن سایت در نظر میگیرد. درواقع، سیگنالهای مثبت از نام برند شما در فضای دیجیتال به نیکی و در رتبهبندی بالا یاد خواهند کرد.
دلایلی برای ارزشگذاری سیگنالهای اجتماعی
۱. سیگنالهای مثبت در شبکههای اجتماعی از الگوریتمهای گوگل بیشتر به واقعیت نزدیک هستند
اگر دوست شما در اینستاگرام با منشن کردن، یک مرکز خرید را به شما پیشنهاد دهد و گوگل هم درست این مرکز خرید را در نتایج جستجو به شما نشان دهد، شما به کدامیک اطمینان بیشتری دارید؟ این نوع از سیگنالها از کاربران واقعی به وجود میآیند، بنابراین میتوان عملکرد الگوریتمهای گوگل را تا حد زیادی برای کاربران بهینه کرد تا نتایج دقیقتری در اختیار کاربر قرار گیرد.
۲. توجه بیشتر به محتوا و اعتبار نویسندگان
نشان داده شدن در نتایج جستجو، اصلیترین هدف هر برند، سرویس یا محصولی است که در فضای وب ارائه میشود. تمام برنامههای سئو شامل استراتژی و تکنیکهایی است که بهواسطه آنها بتوان برای هرکدام از عبارتهای کلیدی، رتبهای مناسب در نظر گرفت. به همین دلیل برنامهریزی برای تولید محتوای مناسب و استفاده استراتژیک از عبارتهای کلیدی که با برنامه سئو یک سایت کاملاً همخوانی دارد. چنین مسئلهای در باب محتوای شبکههای اجتماعی نیز مطرح است؛ بنابراین اگر نویسنده در شبکههای اجتماعی، سیگنالهای مثبتی را از مخاطبان خود دریافت کند گوگل با در نظر گرفتن اعتبار این نویسنده، به آن صفحه رتبه بهتری میدهد. به عبارت سادهتر، اعتبار نویسنده به صفحه اعتبار میدهد. چیزی که از اهمیت بالایی در رتبهبندی سایتها برخوردار است. محتوایی که شما در حال ارسال آن بر روی وبسایت یا اکانت شبکههای اجتماعی هستید باید شامل کلیدواژههایی باشد که قصد رتبه گیری از آن را دارید. لازم به ذکر است که پروفایلهای شما در شبکههای اجتماعی هم در نتایج جستجو تا حدی (ولی نهچندان زیاد) رتبه میگیرند.
۳. اهمیت فعالیت مؤثر در شبکههای اجتماعی
فضای سوشال مدیا به دلیل فضای مردمی خود، جای خوبی برای تعامل و ارتباط با مشتری است. پس هرچه فعالیت مثبت شما در این فضا بیشتر باشد، مشتریهای شما هم به برند شما بیشتر اعتماد میکنند و با وفاداری محصول شمارا به دیگران معرفی میکنند؛ این یعنی با کمترین کار بیشترین نرخ ارتباط با مشتری را ایجاد میکنید.
۴. تأثیر غیرمستقیم شبکههای اجتماعی بر سئو
بر اساس همکاری گوگل با توییتر در سال ۲۰۱۵، رباتهای گوگل میتوانند به دادههای موجود در توییتر دسترسی پیدا کنند. این همکاری امکان نشان کردن توئیت کاربران در صفحه نتایج گوگل را فراهم میکند. با افزایش نفوذ شبکههای اجتماعی در زندگی کاربران، همکاریهای بیشتر گوگل در این زمینه و تأثیر غیرمستقیم آن بر سئو سایت چندان دور از ذهن نیست.
ازآنجاییکه اطلاعات مستندی در مورد اهمیت سوشال سیگنالها در رتبهبندی سایتها وجود ندارد، نمیتوانیم بهطورقطع بگوییم شبکههای اجتماعی میتواند بهعنوان یک معیار در رتبه دهی بهحساب بیاید. ولی این را میدانیم که روند تأثیر بازخورد کاربران شبکههای اجتماعی در سئو یک روند تأثیرگذار و صعودی است.
طبق آخرین آمار از سایت Hootsuite، در هر ثانیه ۱۱ نفر در شبکههای اجتماعی ثبتنام میکنند و این یعنی تعداد افرادی که وارد این فضا میشوند نه روزبهروز، بلکه ثانیه به ثانیه بیشتر میشود؛ بنابراین پیشبینی میشود درنهایت گوگل مجبور است برای در دسترس قرار دادن بهترین محتوا به دست کاربر، برای فضای پرمخاطب شبکههای اجتماعی الگوریتمی را طراحی کند که سایتها را بر اساس سیگنالهای دریافتی از کاربران آنالیز و رتبه دهی کند.
شبکههای اجتماعی خود را توسعه دهید
بهطور خلاصه میتوانید از راهکارهایی زیر برای توسعه شبکههای اجتماعی خود استفاده کنید.
- هشتگها را به یاد داشته باشد و در انتخاب آنها نهایت دقت را به کار ببرید، چراکه بسیاری از کاربران توسط هشتگها به دنبال هدف خود میگردند.
- به جذابیت بصری فضای سوشال مدیای خود توجه کنید و سعی کنید تصاویری باکیفیت، حجم مناسب و با رنگبندی خیرهکننده ارائه کنید.
- تخفیفهای داغ و کمپینهای تبلیغاتی جذاب، برای مخاطبان خود راهاندازی کنید.
- از فعالیت موازی روی وبسایت و رسانههای اجتماعی خود غافل نباشد. (وبسایت شما همواره در اولویت است.)
- از موضوعات داغ اجتماعی در کنار فعالیت خود غافل نشوید. برای مثال اگر در صنعت ساختوساز فعال هستید، در زمان شیوع یک بیماری جدی مانند کرونا، پست و محتوایی در رابطه با راههای پیشگیری امن در فضای کار ساختمانی منتشر کنید.
- از انتشار محتواهایی که ممکن است بار سیاسی، نژادپرستانه یا جنسیتی داشته باشد، جدا پرهیز کنید.
نتیجهگیری
با توجه به مسائل مطرحشده دربارهی اهمیت سوشال مدیا در بحث سئو و رتبهبندی سایتها میتوان نتیجهگیری کرد که ترندها در شبکههای اجتماعی (سیگنالهای اجتماعی) از این قابلیت برخوردارند که بهعنوان معیاری غیرمستقیم در رتبهبندیهای جدید معرفی شوند. همچنین در جریان افزایش کاربران موبایلی، گوگل کمکم به مدیران یادآور شد که وجود نسخه مخصوص موبایل برای یک سایت میتواند معیاری کلیدی و بااهمیتی محسوب شود. چنین رویهای ایجاب میکند که سایتها برای دست پیدا کردن به جایگاه بهتر در نتایج، تصمیم به بهینه کردن آن برای کاربران موبایلی گیرند؛ بنابراین اهمیت شبکههای اجتماعی بهعنوان یک معیار مهم در سئو سایتها، چندان نیز دور از ذهن نمیباشد. همچنین به یاد داشته باشید که سازماندهی درست پروفایلهای شبکههای اجتماعی، امری بسیار مهم برای تمام شرکتهاست؛ خصوصاً زمانی که رتبه مناسبی در گوگل دارید. زمان کافی صرف بهروز کردن کانالهای آنلاین خود کنید تا دیدگاه مخاطبان و شهرت شما خدشهدار نشود. هدف از این مقاله ارائه اطلاعات صحیح در خصوص نقش شبکههای اجتماعی در رتبهبندی سایتها بوده است که امیدواریم به این مهم دست پیداکرده باشیم.
بانک اطلاعات ساختمان
بانک اطلاعات ساختمان پرشین سازه با جمعآوری حدود ۲۲۵۰۰ پروژه و ارائه اطلاعات دقیق و بهروز ساختمانهای در حال ساخت، اولین و جامعترین بانک اطلاعات ساختمانی در سطح تهران و حومهی تهران میباشد. این اطلاعات شامل شماره تماس سازنده، مرحله کار، آدرس پروژه، تصویر پروژه، تعداد طبقات و واحدها، متراژ، نقشه گوگلمپ و ... میباشد. اطلاعات بهصورت مداوم آپدیت شده و روزانه ۵۰ مورد پروژه جدید به این تعداد اضافه میگردد. برای بهروزرسانی صحیحتر پروژهها، ماهانه یک تصویر جدید از پروژه بارگذاری شده تا مرحلهی دقیق پروژه مشخصشده و با بهکارگیری جزئیات دقیق و کامل پروژه فرآیند بازاریابی بهراحتی انجام گیرد.
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید