قیمت کابل شبکه
قیمت کابل شبکه از تمامی برندها و کارخانجات تولید کننده کابل شبکه در لیست قیمت لحظه ای کابل شبکه قابل مشاهده می باشد.
قیمت کابل شبکه | لیست قیمت کابل LAN | خرید کابل شبکه
کابل شبکه و کاربردهای آن
خدمات و سرویسهای شبکه مانند به اشتراکگذاری دادهها و دسترسی به اینترنت با استفاده از زیرساختهای شبکه به کمک کابلهای شبکه که یکی از عناصر اصلی شبکههای کامپیوتری میباشند انجام میشود. در حقیقت کابلهای شبکه وظیفه هدایت اطلاعات و یا بهعبارتدیگر انتقال دیتای شبکه را بر عهده خواهند داشت.
انواع و اشکال مختلفی از کابل شبکه باقیمتهای متفاوت وجود دارد که با توجه به گستردگی، ساختار شبکه و نیاز مشتری برای پیکربندی یک شبکه کامپیوتری از آنها استفاده میشود. اگر درباره قیمت کابل شبکه و انواع آن اطلاعات کمی دارید، این مقاله به شما کمک میکند تا دانش کافی در این زمینه کسب کرده و لیست بهروزی از قیمت کابل شبکه را در انتهای مقاله بررسی کنید.
تاریخچهای از کابل شبکه
ایده ارتباطات دیجیتالی در سال ۱۸۴۴ توسط ساموئل مورس و اختراع تلگراف مطرح شد. با پیشرفت تکنولوژی و در اواسط قرن ۱۹ سرعت انتقال اطلاعات در هر ثانیه حداکثر دو یا سه خط بود که به کمک تلگراف ارسال میشد. این میزان در مقایسه با سرعت کنونی انتقال اطلاعات که به بیش از یک گیگابایت رسیده است، بسیار ناچیز است. پس از تلگراف، مخترعی دیگر به نام امیل بودات که اهل فرانسه بود، ماشین چاپ تلگراف یا بهعبارتیدیگر Teletypewriter را ارائه داد.
در این تکنولوژی از کیبورد و کد پنج بیتی استفاده میشد و انتقال پیامهای تلگرافی، یعنی ارسال و دریافت آنها بهصورت مجازی انجام میشد. در ادامه پیشرفتهای انتقال اطلاعات، در سال ۱۹۶۶ کدهای ۷ بیتی که ۱۲۸ کاراکتر را پوشش میداد توسط شرکتهای آمریکایی ارائه شد و کمی بعد شرکت IBM کد ASCII را که ۸ بیتی بود را معرفی کرد. این کد هشت بیتی، ۲۵۶ کاراکتر را پوشش میداد و درنهایت به نام Extended ASCII معروف شد.
در چند دهه اخیر سرعت ارتباطات بیشازپیش بیشتر شده و همگام با آن حجم دادههای انتقالی نیز افزایش چشمگیری داشته است؛ لذا برای برقراری ارتباطی ایمن، پرسرعت، با کاهش نویز و خطا بین کامپیوترها و تأسیسات مختلف، نیازمند تکنولوژیهای نو و باکیفیت هستیم. به همین جهت صنعت انتقال اطلاعات همگام با این نیاز رشد کرده و سعی در افزایش سرعت، تولید تجهیزات باکیفیتتر، کابلها و سختافزارهای ارتباطی بهتر داشته است.
کابل شبکههای تولیدی درگذر زمان پیشرفتهتر شده و تغییراتی در ساختار خود دادهاند. افرادی که قصد پیکربندی سیستم کامپیوتری خود رادارند، به فراخور هدف خود میتوانند هر ردهای از کابل شبکه را که نیاز دارند تهیه کنند. بدون شک، در دست داشتن لیستی از قیمت کابل شبکه میتواند به انتخاب هرچه بهتر کمک شایانی کند.
معرفی انواع کابل شبکه و کاربرد آنها
برای اینکه از بین انواع مختلف کابل شبکه بتوانیم انتخاب صحیحی داشته و به بهترین نحو شبکه کامپیوتری خود را پیکربندی کنیم ابتدا باید به ساختار، معماری و توپولوژی سیستم و همچنین، میزان بزرگی شبکه خودآگاه باشیم که ابتداییترین دانش هر متخصص شبکه است؛ بنابراین اطلاعات بهدستآمده و در نظر داشتن قیمت کابل شبکه میتوان پروتوکلی مناسب برای پیکربندی موفق سیستم در نظر گرفت تا در آینده نیازمند عیبیابی از سیستم خود نباشیم.
لازم به ذکر است که افراد فقط در کابلکشی شبکه خودشان و یا شبکههای محلی (LAN) تصمیمگیرنده هستند، اما کابلکشی WAN بر عهده اپراتورها است. بدینجهت، بهطورکلی در دنیای شبکه محلی و یا کابل شبکه LAN چند نوع کابل شبکه اصلی وجود دارد که نام آنها در زیر آورده شده است:
- کابل شبکه کواکسیال یا هممحور (Coaxial)
- کابل شبکه فیبر نوری (Fiber Optic)
- کابل شبکه زوج به هم تابیده (Twisted Pair)
تقسیمبندی دیگری که برای کابلهای شبکههای خانگی یا LAN میتوان انجام داد برحسب جنس است که به دو دسته کابل مسی و کابل فیبر نوری تقسیم میشوند. هرکدام از این دستهها و زیر دستهها انواع مختلفی دارند که در ادامه به بررسی و معرفی آنها خواهیم پرداخت.
کابل شبکه مسی
سیمهای مسی سیگنالها را با استفاده از جریان الکتریکی و ولتاژ منتقل کرده و کاربرد آنها در سیمکشیهای کوتاه مثلاً بین کامپیوترها و والپلیتها و یا کابلهای پچ (Patch) و یا اتصالات داخلی است. جنس مغز سیم هر چه میزان مس بیشتری داشته باشد، میزان پهنای باند بیشتر شده و با بالا رفتن توانایی کابل در پهنای باند سرعت انتقال اطلاعات بالا میرود. این اتفاق اثر مستقیمی بر قیمت کابل شبکه دارد.
دو مورد دیگر نیز که بر پهنای باند اثر دارند یکی میزان به هم تابیدگی است که هرچه در کابل بیشتر باشد کابل کمتر دچار تداخل الکترومغناطیسی شده و پهنای باند بهتری را ارائه میدهد، مورد بعدی نیز میزان یکدست بودن قطر سیم در طول مسیر است که حفظ آن میزان افت سیگنال را کاهش میدهد. از انواع کابل مسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
کابل کواکسیال یا هممحور (Coaxial) از دسته کابلهای مسی
کابل کواکسیال کابلهای انتقال دیتا از قدیمیترین کابلهای شبکه از جنس مس است که بیشتر برای سیستمهای مختلفی ازجمله سیستمهای انتقال تصویر و سیستمهای مخابراتی در صنایع مورداستفاده قرار میگیرد. در کنار نقاط مثبت آن، نقاط منفی نیز وجود دارند که در ادامه به آنها پرداخته میشود. ازجمله نکات مثبت آن میتوان بالا بودن پهنای باند این نوع کابلها و مقاوم بودن این نوع کابلها در برابر نویز اشاره کرد که این مورد باعث شده امروزه نیز از این کابلها استفاده شود، ولی موارد استفاده آنها بیشتر برای آنتنهای آنالوگ و دیجیتال برای انتقال تصویر و داده مخابراتی است.
از نکات منفی نیز میتوان به هزینه بالای آنها در تولید و نصب بسیار سخت آن نسبت به دیگر کابلهای شبکه، سرعتپایین و همچنین پشتیبانی نکردن از تجهیزات امروزی است. همچنین این کابلها در فواصل طولانی دچار افت سیگنال شده و تقریباً دستگاههای شبکه از آنها پشتیبانی نکرده و درگاههای مناسب آنها را تولید نمیکنند. دلایلی که اشاره شد موجب شده این کابلهای شبکه بهمراتب کمتر مورداستفاده قرار گیرند. با مراجعه به لیست قیمت کابل شبکه میتوان از قیمت این نوع کابلها اطلاع یافت.
کابل کواکسیال یا هممحور Thinnet
دو مدل استاندارد برای شبکههایی که از کابل کواکسیال استفاده میکنند وجود دارد. استاندارد ۱۰base2 معروف به thinnet بوده و با توجه به نام این استاندارد، حداکثر متراژ کابلکشی ۲۰۰ متر است که عدد ۲ در این استاندارد به این نکته اشاره میکند. همچنین، عدد ۱۰ در آن نشاندهنده سرعت ۱۰ مگابایت بر ثانیه است.
کابل کواکسیال یا هممحور thicknet
استاندارد بعدی ۱۰base5 نام دارد که به thicknet معروف است و همانند مورد قبلی بر اساس اسم این استاندارد میتوان به این موضوع اشاره کرد که این استاندارد از سرعت ۱۰ مگابایت بر ثانیه و حداکثر متراژ آن ۵۰۰ متر را پشتیبانی میکند. امروزه از این کابلها برای انتقال تصاویر دوربینهای مداربسته آنالوگ استفاده میشود.
کابل زوج سیم به هم تابیده Twistet Pair از دسته کابلهای مسی
دستهای از کابلهای رایج برای اتصال کامپیوترها به یکدیگر یا دستگاههای شبکه به روترها و سوییچها کابلهای زوج سیم به هم تابیده (Twisted Pair) هستند. این نامگذاری به دلیل این است که این کابلها از چند سیم بههمبافته شده یا زوج سیم تابیدهشده تشکیلشدهاند. غالبا این کابلها از جنس مس ساخته میشوند و در اصطلاح به کابلهای مسی نیز معروف هستند. با مراجعه به لیست قیمت کابل شبکه میتوان از قیمت این نوع کابلها اطلاع یافت.
کابلهای زوج سیم به هم تابیده در کابلهای شبکهای در خانهها یافت شده و بهصورت روزانه با آنها سروکار داریم. این کابلها از سوکت RJ45 استفاده کرده و دستهبندی آنها به زیرگروههای مختلف، بر اساس تعداد سیمهای داخل هر کابل، میزان تابیدگی سیمها و استفاده از روکشهای مختلف، انجام میشود.
به دلیل آنکه سیمهای حامل جریان الکتریکی بسیار باریک هستند بهخودیخود بهخوبی جریان را انتقال نمیدهند. دلیل این اتفاق اثری به نام EMI است که کوتاه شده عبارت Electro Magnetic Interference است. در این رویداد، در اطراف سیم حامل جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی ایجاد میشود که سبب تخریب این سیگنال عبوری در سیم شده و نویز ایجاد میکند. برای از بین بردن این اثر، زوج سیمها را دوبهدو به دورهم میچرخانند یا به تعبیری دیگر میتابانند تا میدان مغناطیسی ایجادشده در اطراف هر سیم اثر یکدیگر را خنثی کنند. به کمک این روش جریان الکتریکی سیم و میدان مغناطیسی حول آن سبب تخریب سیگنال نمیشود.
انواع کابل شبکه زوج سیم به هم تابیده
کابل زوج به هم تابیده دارای هزینه کمتری نسبت به فیبر نوری و هممحور بوده و نصب بسیار راحتتری دارد. این نوع کابلها شبیه به کابل تلفن بوده و همانطور که در بالا نیز اشاره شد، متشکل از ۴ تا ۸ رشته سیم پیچیده شده در کنار هم هستند. این ۸ رشته هادی، در تمامی آنها، دوبهدو به هم تابیدهشدهاند؛ بنابراین که این نوع کابلها در چه محلی استفاده میشود، استفاده در منازل یا استفاده در دیتاسنتر، نوع خاص مخصوصی مورداستفاده قرار میگیرد.
به دلیل آنکه این کابل با سوکت RJ-45 سازگاری دارند، هر دستگاهی که دارای پورت RJ-45 باشد میتواند از این کابل استفاده کند. روی یک کابل شبکه زوج به هم تابیده سوکت RJ45 نصب میشود و این کابل شبکه سازگاری بالایی نسبت به کابلهای دیگر دارد. دستگاههای شبکه هم درگاههای RJ45 دارند.
با افزایش هرچه بیشتر شماره کابل، استاندارد کابل بالاتر رفته و کابل جدیدتر میشود. هرچه سیمها بیشتر دور همدیگر تابیده شوند؛ سرعتشان بالاتر و رده جدیدتری ساخته میشود. درحالیکه کابلهای جدیدتر به دلیل پهنای باند بالاتر از سرعت بالاتری نیز سود میبرند؛ اما لازم به ذکر است که از کابلهای رده پایینتر از خود نیز پشتیبانی میکنند. انتخاب کابل شبکه مناسب بر اساس فاکتورهای پهنای باند، طول متراژ استفاده و تأثیر میدان الکتریکی انجام میشود. استانداردهای کابل شبکه زوج سیم به هم تابیده درحالتوسعه و پیشرفت بوده است. با مراجعه به لیست قیمت کابل شبکه میتوان از قیمت کابلهای موجود از این نوع اطلاع یافت.
تقسیمبندی بر اساس روکش کابل شبکه
در کابلهای زوج سیم به هم تابیده دو نوع روکش وجود دارد. یک نوع از این روکشها به دور کابل میپیچد و تمام مجموعه کابل شبکه را پوشانده و محافظت میکند که از جنس PVC هست. این روکش از آسیب دیدن سیمهای نازک داخل کابل شبکه در برابر گرما، خراش، ضربه و یا فشار احتمالی جلوگیری میکند. علاوه بر این نوع پوشش، پوشش دیگری وجود دارد که از غلاف بیرونی کابل بسیار نازکتر بوده و وظیفه آن جلوگیری از اتصال مغزی زوج سیمها هست. این روکش نیز همانند قبلی از PVC ساختهشده است.
انواع و دستهبندی کابل شبکه ازنظر ساختار یا کابل شبکه شیلددار و بدون شیلد
نحوه دیگر دستهبندی کابلهای شبکه دستهبندی بر اساس ساختار آنها است که به چند دسته UTP، STP، FTP و SSTP تقسیم میشوند که زیرمجموعه زوج سیم به هم تابیدهشده محسوب میشوند. این نوع از کابلها ساختار رشتهای دارند، به همین دلیل برای دستهبندی آنها تعداد سیمهای بهکاررفته در ساخت آن را معیار قرار میدهند. این رشته سیمهای درون کابل از جنس مس بوده و برای حفاظت بیشتر از آنها روکشهایی از جنسهای مختلف برای آنها در نظر گرفتهشده است که در بالا بررسی شد.
انواع مختلف کابلهای شبکه ازلحاظ مقاومت به وارد شدن اثرات القایی خارجی و نویز بهصورت زیر است:
کابل UTP یا Unshielded Twisted-Pair:
- به کابلهایی گفته میشود که زوج سیمهای به هم تابیده بدون کاور یا شیلد هستند.
- کابلهای شبکه UTP: چهار زوج به هم تابیده
- کابلهای شبکه U/UTP: همان کابلهای شبکه UTP هستند که شامل هیچ شیلد (محافظ) یا فویلی نیستند.
- کابلهای شبکه U/FTP: چهار زوج به هم تابیده و یکلایه فویل دور هر زوج. کابلهایی که دور هر زوج تابیدهشده آنیک فویل قرار دارد اما هیچ فویل یا شیلدی کلی تمام زوجها را نپوشانده است.
- کابلهای شبکه F/UTP: چهار زوج به هم تابیده و یکلایه فویل دور چهار زوج
- کابلهای شبکه S/UTP: چهار زوج به هم تابیده و یکلایه شیلد بافتهشده دور چهار زوج. کابلهایی که یک شیلد Braid Screen یا بافتهشده کلی دور همه زوجها پیچیده شده است ولی به دور تکتک زوجها شیلد یا فویلی وجود ندارد.
- کابلهای شبکه SF/UTP: چهار زوج به هم تابیده و یکلایه فویل و شیلد دور چهار زوج. کابلهای شبکه SF/UTP یا SFTP کابلهایی که دور چهار زوج آنهم شیلد Braid Screen و هم فویل وجود دارد ولی به دور زوجها شیلد یا فویلی وجود ندارد.
کابل STP یا shielded Twisted-Pair:
به کابلهایی گفته میشود که زوج سیمهای به هم تابیدهشده از کاور یا شیلد استفاده میکنند. شیلد میتواند دور خود سیمهای زوجی یا دور کل سیمها یا دور ۴ تا از سیمها باشد. هدف از بهکارگیری شیلد در کابل شبکه به جهت تخلیه اثرات القایی و الکتریسیته ساکن به سیستم تخلیه ارت است.
کابل FTP یا Foiled Twisted Pairs:
در این نوع کابل برخلاف قبلیها بهجای شیلد از فویل آلومینیومی استفادهشده است. در این نوع کابل شبکه به دور همه زوجها یک فویل کلی پیچیده شده است ولی به دور تکتک زوجها شیلد یا فویلی وجود ندارد. هدف استفاده از فویل در کابلهای شبکه برای جلوگیری از وارد شدن اثرات القایی خارجی و نویز است.
- کابلهای شبکه F/FTP: چهار زوج به هم تابیده و یکلایه فویل دور هر زوج و یکلایه فویل دور چهار زوج. کابلهایی که دور هر زوج تابیدهشده آن و همچنین دور تمام زوجها فویل پیچیده شده است.
- کابلهای شبکه S/FTP: چهار زوج به هم تابیده و یکلایه فویل دور هر زوج و یکلایه شیلد دور چهار زوج. کابلهایی که یک شیلد Braid Screen کلی دور همه زوجها پیچیده شده است و یک فویل دور هر یک از زوجها را پوشانده است.
- کابلهای شبکه ۸SF/FTP: چهار زوج به هم تابیده یکلایه فویل دور هر زوج و یکلایه فویل و شیلد دور چهار زوج
کابلهای شبکه SSTP یا Shielded Shielded Twisted Pairs:
این نوع کابل از دو سری شیلد برای پیچیدن دور زوج سیمها بهره میگیرند.
کابلهای شبکه SFTP یا Shielded Foiled Twisted Pairs:
در این نوع کابل هم از شیلد و هم از فویل برای دور سیمها استفادهشده است.
برای تخلیه کامل ارت باید تمام تجهیزات کابل، سوکت و پچ پنل از نوع STP باشند و به سیستم تخلیه ارت متصل باشند تا از سوختن پورت در دستگاه جلوگیری کند. کابل STP در محیطهایی که نویز زیادی وجود دارد استفاده میشود، اما در کنار آن باید به فاصله کابل شبکه در تاسیسات نیز توجه داشت. با مراجعه به لیست قیمت کابل شبکه میتوان از قیمت این نوع کابلها اطلاع یافت.
دستهبندی کابل شبکه بر اساس روش تولید
کابلهای شبکه ازلحاظ روش تولید نیز به چند دسته تقسیم میشوند که با مراجعه به لیست قیمت کابل شبکه میتوان از قیمت این نوع کابلها اطلاع یافت.
- روش مدل CCA: این نام مخفف Copper Clad Aluminum است. مغز آلومینیومی این کابلها با لایه مسی پوشیده شده است. به همین دلیل این محصول دارای هزینه پایینتری نسبت به بقیه روشها هست، اما مقاومت فیزیکی و رسانایی مناسبی دارد.
- روش مدل CCS: این نام مخفف Copper Clad Steel است. این روش ساخت نیز همانند قبلی است با این تفاوت که مغزی داخلی بهجای آلومینیوم، از جنس استیل بوده و باروکشی از مس پوشیده شده است. وزن نهایی در این روش بالاتر است و درنتیجه مقاومت فیزیکی بالاتری نسبت به قبلی دارد. همچنین، انعطافپذیری و رسانایی کمتر دارد. همانند روش قبل نیز هزینه تولید کمی دارد.
- روش مدل CCC: این نام مخفف Copper Clad Copper است. در این روش ساخت مغز و روکش مسی است. این کابل نسبت به دو روش قبلی، هزینه تولید بالاتری دارد. به همین دلیل، رسانایی آن بسیار بالاتر از انواع دیگر بوده و درنتیجه، رسانایی بالاتر به معنی پهنای باند بیشتر و درنتیجه سرعت انتقال اطلاعات بالاتر است؛ بنابراین نتایج، در شبکههای کامپیوتری حساستر، بااینکه هزینه بالاتری دارد بهتر است از این نوع کابل با این روش تولیدی استفاده بشود.
استاندارهای رایج در انواع کابل زوج سیم به هم تابیده
در انواع کابل شبکه، این نوع کابل یعنی، کابل زوج به هم تابیده از دیگر کابلها معروفتر بوده و کاربرد بیشتری در پیکربندیها دارد. با مراجعه به لیست قیمت کابل شبکه میتوان از قیمت این نوع کابلها اطلاع یافت.
- کابل شبکه Cat5: درگذشته از این کابلها در شبکه اینترنت استفاده میشد، اما با پیشرفت تکنولوژی این کابلهای شبکه که سرعت کمی دارند جایشان را به تکنولوژیهای جدیدتر و پرسرعتتر دادند. به همین دلیل این فناوری دیگر مورد خریدوفروش قرار نمیگیرد. سرعت این کابل ۱۰۰ مگابایت بوده و فاصله ۱۰۰ متری را پوشش میدهد.
- کابل شبکه Cat5e: نسل بعدی کابلهای شبکه بعد از Cat5 ها، کابلهای شبکه Cat5e هستند که کیفیت بالاتری را برای کنترل تداخلات ارائه میدهند. قابلیت انتقال اطلاعات در این نوع کابلها به یک گیگابایت میرسد و امروزه برای تأسیسات مسکونی و تجاری مورداستفاده قرار میگیرد. البته این کابل در بین کابلهای امروزی پایینترین سرعت رادارند و همین امر سبب استفاده کمتر از این کابلها شده است. لازم به ذکر است که قیمت کابل شبکه Cat5e به نسبت دیگر کابلهای موجود در بازار ارزانتر است که به همین دلیل همچنان مشتریان خود را دارد.
- کابل شبکه Cat6: در این نوع کابل برای جلوگیری بیشتر از تداخل، بر روی آنیک نایلون و محافظ الکتریکی کشیده میشود. این کابل شبکه قابلیت انتقال اطلاعات تا ۱۰ گیگابایت را دارد، اما تنها تا فاصله ۵۵ متر را پوشش میدهد. در فواصل دورتر قدرت انتقال اطلاعات به زیر یک گیگابایت در ثانیه افت میکند. مشکل دیگر این نوع کابلها انعطافپذیری پایین آنهاست که کار با آنها را سخت میکند. با مراجعه به لیست قیمت کابل شبکه میتوان از قیمت این نوع کابلها اطلاع یافت.
- کابل شبکه Cat6a: کابلهایی با استاندارد Cat6a ضخامت بیشتری نسبت به استانداردهای قبلی موردبحث دارد که این افزایش ضخامت سبب حفاظت الکتریکی این کابل میشود. این کار محدودیتهای استاندارد قبلی که برای مسافت وجود داشت را از بین میبرد. سرعت انتقال دیتا در این کابل هم مانند استاندارد قبلی ۱۰ گیگابایت بوده و تا ۱۰۰ متر را پوشش میدهد. این کابلها برای کاربریهای صنعتی بسیار مناسباند، اما برای استفادههای مسکونی به دلیل انعطافپذیری کم انتخاب خوبی نیستند. با مراجعه به لیست قیمت کابل شبکه میتوان از قیمت این نوع کابلها اطلاع یافت.
- کابل شبکه Cat7: این کابلها هم سرعتی برابر با ۱۰ گیگابایت دارند و در فواصل کوتاه ۵۰ متری بهسرعت ۴۰ گیگابایت میرسند. با کمتر شدن فاصله، یعنی ۱۵ متر، این سرعت به ۱۰۰ گیگابایت میرسد. در این کابلها سوکتهایی با استاندارد GG45 استفاده میشود. با مراجعه به لیست قیمت کابل شبکه میتوان از قیمت این نوع کابلها اطلاع یافت.
سرعت این کابلهای شبکه زوج به هم تابیده چقدر است و چه تفاوتی باهم دارند؟
کابلهای شبکه با استاندارد Cat5، انتخاب مناسبی برای سرعتهای ۱۰ تا ۱۰۰ مگابایتی هستند، اما با افزایش سرعت موردنیاز، مثلاً یک گیگابایت، این کابلها دیگر قابلیت سرعت انتقال داده مناسبی را ندارند و باید به سراغ کابلهایی با استاندارد بالاتر باشیم. بهطور مثال، کابلهای Cat5e به بالا، کابلهای Cat6a و Cat7 میتوانند برای شبکههای ده گیگابایتی مناسب باشند. هرچه شماره کابلها افزایش پیدا میکند، سرعت آنها هم بیشتر شده و قیمت کابل شبکه بیشتر خواهد شد.
کابلهای فیبر نوری (Fiber Optic)
در شبکههایی که فواصل ارتباطی از استانداردهای قابل انجام کابلهای زوج سیم به هم تابیده بالاتر باشد باید از کابلهای فیبر نوری استفاده کنیم. دسته دیگر کابلها ازنظر جنس کابلهای فیبر نوری هستند. این دسته از کابلها به دلیل سرعتبالای انتقال در آنها بهصورت عمده در شبکههای پرسرعت استفادهشده است.
این کابلها برای انتقال نور که حامل اطلاعات است ساختاری متشکل از یکرشته باریک بلند شفاف شیشهای یا پلاستیکی دارند که نور از یکسر رشته واردشده، بهسرعت از این رشته مخصوص عبور کرده و از سمت دیگر فیبر خارج میشود. درنتیجه، به خاطر چنین ساختار خاص و پرقدرتی، فیبرهای نوری بسیار حساساند که این حساسیت بر قیمت بالای آن اثر مستقیم گذاشته است. محافظت از این کابلها نیز اهمیت بالایی دارد چراکه با یک شکستگی یا خراش ساده سرعت انتقال اطلاعات بهسرعت افت کرده و فیبر عملکرد خود را از دست میدهد.
بنا بر مواردی که اشاره شد، کابل فیبر نوری در تأسیسات و اتصالات بین ساختمانی و یا اتصالاتی که حجم و سرعت بالایی احتیاج دارند بسیار پرکاربرد است. محلهایی مانند مراکز انتقال داده سرعت بالایی احتیاج داشته که اولین انتخاب آنها فیبرهای نوری است. در کنار این موارد، تأسیساتی شامل فرودگاهها، بانکها و بیمارستانها که نیازمند انتقال و ذخیره حجم بالای اطلاعات با سرعتبالا هستند نیز از متقاضیان این نوع کابل در تأسیسات خود هستند.
انواع کابل فیبر نوری در محلهای مختلفی استفاده میشود که بنا بر استفاده میتوان از بین آنها انتخاب کرد. دو نوع اصلی این فیبرها، نوع تکحالته (Single Mode) و نوع چندحالته (MultiMode) هست که مورد اول برای فواصل خیلی دور و مورد دوم به دلیل ظرفیت بالای آن برای انتقال دادههای حجیم کاربرد دارد.
درنتیجه از مزایای استفاده از فیبر نوری میتوان بهسرعت انتقال بسیار بالا، توان انتقال اطلاعات تا فواصل بسیار زیاد و عدم تأثیرپذیری در میدانهای مغناطیسی و الکتریکی اشاره کرد. در مقابل نیز معایب استفاده از فیبر نوری شامل قیمت کابل شبکه بالا، تجهیزات گرانقیمت، ابزار راهاندازی گران هست. همچنین نصب آن نیز نیاز به حضور متخصص دارد. با مراجعه به لیست قیمت کابل شبکه میتوان از قیمت این نوع کابلها اطلاع یافت.
چه کابلی برایمان مناسب است؟
قبل از هر چیز گرفتن مشورت از یک متخصص ضروری است. یک فرد متخصص برای پیکربندی سیستم از روشهای مختلفی استفاده میکند تا درنهایت سیستم خروجی در بهینهترین حالت خود به انتقال پرسرعت و بدون نویز اطلاعات بپردازد؛ اما بنا بر مطالبی که گفته شد چند مورد از مواردی که میتوانیم آنها را در نظر بگیریم بهصورت زیر است.
اگر شبکه موردنظر ما یک شبکه معمولی با سرعت ۱۰۰ مگابایت است، تنها نیاز است که یک کابل Cat5 خریداری کنید و به تجهیزات بیشتری نیاز نیست. لازم به ذکر است که خارج از خانه از کابلهای شیلددار یا STP و در شبکه داخل خانه از کابل UTP استفاده میشود. برای سرعتهای بالاتر از استانداردهای بالاتری باید استفاده کرد. بهطور مثال، اگر نیاز به سرعتی بالغبر ۱۰ گیگابایت احساس میشود انتخابهای کابلهای شبکه Cat6a و Cat7 مناسب است؛ اما برای سرعت یک گیگابایت، خرید کابلهای شبکه Cat5e و Cat6 توصیه میشود و انتخاب بهینهتری است.
هرچند که میتوان از کابلهایی با استانداردهای بالاتر نیز استفاده کرد، اما توجه به این نکته ضروری است که سرعت شبکه وابسته بهسرعت کندترین جزء و یا دستگاه شبکه است. پس با خرید یک کابل پرسرعت، سرعت شبکه افزایش نمییابد چراکه دستگاه موجود در شبکه سرعت پایینی دارد. برعکس این موضوع نیز صادق است. اگر نیازمند انتقال داده با سرعتی ده گیگابایتی هستیم، خرید یک کابل که توانایی یک گیگابایتی دارد انتخاب نادرستی بوده و سرعت شبکه را به یک گیگابایت کاهش میدهد. برای جمعبندی قیمت مناسب کابل در کنار انواع کابلهای شبکه باید به لیست قیمت کابل شبکه مراجعه کرد.
قیمت کابل شبکه
از تولیدکنندگان مطرح کابل شبکه در سطح جهانی میتوان از کشورهای فرانسه، آلمان و آمریکا یادکرد که بیشتر تولیداتشان داخل چین انجام میشود. قدیمیترین و در دسترسترین این برندهای کابل شبکه میتوان برندهای لگراند و نگزنس بلدن، لئونی، اشنایدر و بسیاری از برندهای دیگر هستند که سالهاست در این حوزه فعالیت دارند.
بعد از تحریمها بسیاری از تولیدکنندگان داخل نیز به فکر تولید کابل شبکه افتادند و توانستند خود را بهروز کنند و تولیدات خود را در این زمینه به بازار عرضه کنند. ازجمله اولین و قدیمیترین این برندها میتوان به شهید قندی، مس رفسنجان، کابل کرمان و بسیاری از برندهای دیگر اشاره کرد؛ اما خریداران زیادی هستند که به دنبال تهیه این محصول از خارج از کشور هستند، اما قیمت کابل شبکه متأثر از بازار ارز جهانی است. حتی باید در نظر داشت که قیمتهای شرکتهای داخلی نیز بدون تأثیر از نرخ ارز نیستند.
به دلیل نوسانات نرخ ارز، قیمتهای این قطعات بهطور مرتب در حال تغییر بوده و برای خریدوفروش این قطعات نیازمند اطلاع بهروزی از قیمت کابل شبکه هستیم. قیمت این قطعات را میتوان به چندین روش به دست آورد که در ادامه با این روشها آشنا میشویم.
خرید کابل شبکه
قبل از خرید ابتدا از قطعاتی که برای پیکربندی سیستم خود قصد دارید تهیه کنید اطلاعات کاملی به دست بیاورید. همانطور که اشاره شد، با مشورت یک نیروی متخصص و استادکار، در کنار مطالبی که در این مقاله گفته شد میتوان به اطلاعات خوبی دست پیدا کرد. در هنگام خرید نیز سعی کنید از یک فروشگاه معتبر با ضمانت کالا و نماد اعتماد الکترونیک خرید کنید.
برای خرید میتوانید بهصورت حضوری به فروشگاهها مراجعه کنید و یا بهصورت اینترنتی محصول موردنظر خود را تهیه کنید. نکتهای که در خرید هر محصولی مهم است اشراف به قیمتهای مختلف ارائهشده در بازار برای یک محصول هست که از لیست قیمت کابل شبکه قابلدسترسی هست.
نکات خرید کابل شبکه
نکته قابلتوجه برای انتخاب کابل شبکه مناسب، بررسی نیازهای شبکه و قیمت کابل شبکه هست؛ چراکه این تجهیزات در بازار موجود است.
- فاصله موردنیاز بین اجزاء شبکه: در انتخاب نوع کابل شبکه باید به فاصلههای موجود بین اجزا شبکه توجه شود. باید از کابلی در پیکربندی استفاده شود که توانایی انتقال صحیح و پرسرعت اطلاعات را در فاصله موردنظر داشته باشد. بهطور مثال، کابل شبکه زوج سیم به هم تابیده در همه فواصل و متراژها امکان عملکرد صحیح را ندارد. هر نوعی از کابلهای شبکه زوج سیم به هم تابیده همانند دیگر انواع کابل شبکه در فواصل مخصوصی قابلیت فعالیت دارد و هر متراژی را پشتیبانی نمیکند. درنتیجه، برای انتخاب کابل شبکه مناسب باید به فاصله اجزای شبکه، یعنی کامپیوترها و سوییچها، دقت داشت تا مشکلی برای سرعت انتقال پیش نیاید.
- پهنای باند قابلدستیابی برای شبکه: کابلهای شبکه دارای پهنای باند و سرعت انتقال اطلاعات متفاوتی هستند. درنتیجه، قبل از خرید باید پهنای باند موردنظر را برآورد کرد تا انتخاب مناسبی داشته باشید.
- مسیر عبور کابل شبکه: در پیکربندی شبکه باید به میزان تداخل کابل شبکه با میدانهای مغناطیسی توجه داشت. میدانهای مغناطیسی همانطور که اشاره شد در انتقال درست سیگنال اطلاعات مشکل ایجاد کرده و ممکن است آنها را مخدوش کنند. به همین دلیل، استانداردهای متفاوتی تولیدشدهاند تا از تخریب سیگنال در معرض میدانهای مغناطیسی قوی جلوگیری کنند. در هنگام انتخاب کابل شبکه مناسب باید به مسیر کابلکشی دقت ویژهای داشت. اگر در مسیر کابلکشی هرگونه دستگاهی مانند کابل برق فشارقوی، چال آسانسور و موتوربرق صنعتی وجود داشته باشد که امکان دارد میدان مغناطیسی قوی تولید کند، باید از کابلی با استاندارد ضد تخریب سیگنال بالاتری استفاده کرد.
خرید اینترنتی کابل شبکه
سایتهای اینترنتی مختلفی وجود دارند که شما میتوانید در اینترنت با یک سرچ کوچک از قیمت کابل شبکه با خبر شوید. سایتهای مختلف اینترنتی انواع برندها باکیفیتهای متفاوت را در کنار یکدیگر قرار داده که به کمک این بستر میتوانید انتخاب درستی داشته باشید. خرید اینترنتی سرعت و دقت سفارش را بالاتر میبرد و بسیاری از سایتهای اینترنی اجازه بازگشت کالا را به شما میدهند. پس درصورتیکه از خرید خود راضی نبودید میتوانید جنس خود را مرجوع کنید. از طرف دیگر، در سایتهای خرید اینترنتی شما میتوانید با توجه به کامنتهای مردم انتخاب بهتری داشته باشید و از تجربیات دیگران آگاه شوید.
دسترسی به قیمت لحظهای چه سودی دارد؟
بهترین موقعیتی که خرید اینترنتی در اختیار شما قرار میدهد، در دست داشتن قیمت لحظهای است. به کمک قیمت لحظهای میتوانید از نوسانات بازار آگاه باشید و اگر قصد خرید غیر اینترنتی داشتید بادانش قبلی از قیمت کابل شبکه بازار اقدام به خرید از فروشگاهها کنید. هرچند در دوره بیماری و شیوع ویروس کرونا خرید اینترنتی توصیه میشود چراکه شمارا از خطر بیماری مصون میدارد.
خرید آنلاین زحمت زیادی برای شما نداشته و شما بهسادگی میتوانید با چند کلیک اقدام به خرید کابل شبکه کنید و پیش از خرید نیز مشخصات و قیمت کابل شبکه را بهخوبی ارزیابی و مقایسه کنید.
یکی از مهمترین اجزای یک شبکه کامپیوتری، کابل شبکه است. کابل شبکه برای ارسال و دریافت اطلاعات مورداستفاده قرار میگیرد. کابلهای شبکه با توجه به خصوصیاتی مانند پهنای باند، سرعت انتقال اطلاعات و توانایی در برابر میزان نویزهای مختلف دستهبندی میشوند. درنتیجه، انتخاب کابل شبکه مناسب یکی از مهمترین قسمتهای طراحی یک شبکه کامپیوتری است. برای اینکه شبکهای بهینه برای انتقال بهتر و پرسرعت اطلاعات بسته شود نیازمند دانش در مورد انواع کابل شبکه هستیم.
همچنین، استفاده بهینه از این قطعات در کنار یکدیگر شبکه بستهشده را مرتبتر و تمیزتر جلوه میدهد که کیفیت کار یک متخصص شبکه و آیتی را بالاتر میبرد. با توجه به اهمیت اطلاعات و اهمیت زمان برای کسبوکارهای امروزی که نیاز به شبکه کامپیوتری دارند باید کابل شبکه متناسب با نیاز انتخاب شود تا بهترین بستر ارتباطی در شبکه برای عملکرد مطلوب آن ایجاد شود. انتخاب کابل شبکه مناسب علاوه بر تضمین عملکرد صحیح شبکه باعث بهینهسازی هزینه طراحی و اجرای شبکه کامپیوتری میشود.
تکنولوژی کابلهای شبکه همچنان در حال پیشرفت است و در آینده نزدیک کابلهای باقابلیتهای بهتر توسط شرکتهای تولیدکننده روانه بازار میشوند. این احتمال وجود دارد که با ورود این کابلها قیمت کابل شبکه نیز دستخوش تغییراتی شود.
درنهایت توصیه بر این است که قبل از بستن پیکربندی شبکه از یک فرد متخصص شبکه یا اطلاعات مشورت بگیرید تا طراحی سیستم را به بهترین نحو انجام دهند. همانطور که اشاره شد، کابلهای شبکه مختلف تواناییهای متفاوتی دارند که هرکدام در بستر موردنیاز باید مورداستفاده قرار بگیرند.
پس از مشورت با یک استادکار، زمان انتخاب برندی مناسب برای این محصول فرامیرسد که برای یک انتخاب هرچه بهتر و باکیفیتتر، توصیه میشود به یک فروشنده با فاکتور معتبر یا یک سایت آنلاین دارای نماد اعتماد الکترونیک و ضمانت کالا مراجعه کنید. همچنین در سایتهای اینترنتی مختلفی، شما میتوانید انواع برندها را با یکدیگر مقایسه کرده، لیست قیمت کابل شبکه را بررسی کرده و برای خرید تصمیم بهتری بگیرید.
کابل شبکه لگراند
نام | برند | قیمت | توضیحات بیشتر |
---|---|---|---|
کابل شبکه ۱ *cat5 لگراند | لگراند | تماس بگیرید | ۳ مهر ۱۴۰۰ |
کابل شبکه ۱ *cat6 لگراند | لگراند | تماس بگیرید | ۳ مهر ۱۴۰۰ |
کابل شبکه نگزنس
نام | برند | قیمت | توضیحات بیشتر |
---|---|---|---|
کابل شبکه ۱ *cat6 نگزنس | نگزنس | تماس بگیرید | ۳ مهر ۱۴۰۰ |
بانک اطلاعات ساختمان
بانک اطلاعات ساختمان پرشین سازه با جمعآوری حدود ۲۲۵۰۰ پروژه و ارائه اطلاعات دقیق و بهروز ساختمانهای در حال ساخت، اولین و جامعترین بانک اطلاعات ساختمانی در سطح تهران و حومهی تهران میباشد. این اطلاعات شامل شماره تماس سازنده، مرحله کار، آدرس پروژه، تصویر پروژه، تعداد طبقات و واحدها، متراژ، نقشه گوگلمپ و ... میباشد. اطلاعات بهصورت مداوم آپدیت شده و روزانه ۵۰ مورد پروژه جدید به این تعداد اضافه میگردد. برای بهروزرسانی صحیحتر پروژهها، ماهانه یک تصویر جدید از پروژه بارگذاری شده تا مرحلهی دقیق پروژه مشخصشده و با بهکارگیری جزئیات دقیق و کامل پروژه فرآیند بازاریابی بهراحتی انجام گیرد.
خدمات پرشین سازه
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید