قیمت قیر
قیمت قیر از تمامی برندها و کارخانجات تولید کننده قیر در لیست قیمت لحظه ای قیر قابل مشاهده می باشد.
قیمت قیر | لیست قیمت انواع قیر
انواع قیر و کاربردهای آن
احتمالاً شما هم تا به حال با این ماده پرکاربرد و در دسترس به نام قیر مواجه شدهاید. مادهای سیاهرنگ و خمیری شکل که بیشترین مصرف آن در بحث عایقکاری رطوبتی و ساخت آسفالت میباشد. مادهای که در صنعت خودروسازی نیز کاربردهایی دارد و همین کاربردهای وسیع دسترسی به این محصول را نیز آسان کرده است. قیر انواع گوناگونی دارد که برای شناخت بیشتر انواع آن به همراه ارائه لیست قیمت قیر باید با ما همراه باشید.
قیر چیست؟
قیر مادهای به رنگ سیاه تا قهوهای تیره است که در دمای محیط حالت جامد دارد؛ اما با افزایش دما، به حالت خمیری و سپس مایع میگردد. بهطور کلی این ماده بهشدت کاربردی است چراکه دو ویژگی غیرقابل نفوذ بودن در برابر آب و چسبنده بودن، این مادهی خمیری شکل را محبوب کرده است.
تاریخچه استفاده از انواع قیر
آغاز صنعت مدرن قیر را میتوان به سال ۱۷۱۲ میلادی نسبت داد که سنگهای قیر طبیعی در فرانسه کشف شدند. در آن هنگام مواد قیری را بهطور سادهای بهصورت کلوخه روی سطح جادههای محلی پخش میکردند که تکنیکِ کاملاً موفقیتآمیزی بود و در مدت کوتاهی پیشرفتهایی در کار صورت گرفت. درواقع با پیشرفت علم و تکنولوژی، قیر کاربردهای بسیار متنوع و گستردهای در صنایع گوناگون و جهت مصارف مختلف ازجمله راهسازی، پوشش کف، بام، لولههای زیرزمینی، محافظ فلزات، آببندی مخازن، کانالها، پلها، تثبیت شنهای روان، رنگآمیزی و … پیدا کردند و خیلی زود به یکی از کاربردیترین مصالح در صنعت راهسازی و ساختمان تبدیل شد.
مشخصات کلی قیر
درجه نفوذ
بهطور کلی بررسی درجه نفوذ قیر بهمنظور سنجش سختی این ماده انجام میشود و جالب است بدانید که هر چه درجه نفوذ کمتر باشد قیر سختتر است.
میزان گرانروی
گرانروی به میزان کند بودن یا روان بودن قیر برمیگردد، درواقع هر چه گرانروی بیشتر باشد ماده خاصیت جامدیت بیشتری را از خود نشان میدهد. همچنین واضح است در دماهای بالاتر روان پذیری بیشتری را در ماده شاهد خواهیم بود. بهطور کلی این مشخصه قیر با دستگاه سی بولت فیورل و یا به روش کینماتیکی اندازهگیری میشود.
درجه اشتعال
درجه اشتعال دمایی است که اگر قیر به آن دما برسد، گازهای متصاعد از آن با نزدیک شدن شعله، مشتعل میشوند و در سطح آن شعله به وجود میآید. بهطور کلی حداکثر دمایی که میتوان قیر را در کارگاه گرم کرد به درجه اشتعال آن وابسته میباشد.
افت وزنی
افت وزنی از جمله خواص مهم قیر میباشد که در دمای بالا، در اثر تبخیر قسمتی از روغنها و ترکیبات نفتی محاسبه میگردد. افت وزنی قیر در اُوِن در دمای ۱۶۳ درجه سانتیگراد و در مدت ۵ ساعت (شرایط تقریبی پخت آسفالت) اندازهگیری میشود.
درجه خلوص
دربارهی این ویژگی میتوان مطرح کرد که اگر نمونهای از قیر را در هر یک از مواد لازم در فرایند ساخت قیر حل کنیم، میزان ناخالصیهای که آن باقی میماند در جهت اندازهگیری درصد خلوص قیر استفاده میشود.
درجه نرمی
مشخصه درجه نرمی درواقع دمایی است که با رسیدن قیر به آن دما، ماده از حالتجامد به حالت روان درمیآید. لازم به ذکر است که هرچه درجه نرمی قیر بیشتر باشد، حساسیت کمتری نسبت به تغییرات دما دارد. درجه نرمی قیرهای بهطور معمول حدود ۶۰ تا ۷۰ میباشد.
شکلپذیری
اگر نمونهای از قیر با سطح مقطع ۱ سانتیمتر مربع را با سرعت ۵ سانتیمتر در دقیقه بکشیم، مقدار افزایش طول نمونه را قبل از پاره شدن خاصیت شکلپذیری قیر گویند.
انواع قیر و ویژگیهای آن
بهطور کلی قیر استخراج شده از نفت یا سنگهای معدنی مخصوص، قیر خالص نامیده میشود که با توجه به منشأ تشکیل، قابل طبقهبندی میباشند. همچنین قیرهای خالص برای به دست آوردن خواص مورد نظر، تحت فرآیندهای دیگری نیز قرار میگیرند که همین فرایندها انواع مختلف قیر را تشکیل میدهد. بهطور کلی انواع مختلف قیر به صورت:
قیر طبیعی
قیر طبیعی در اثر تبدیل تدریجی نفت خام و تبخیر مواد فرار آن در اثر گذشت سالهای بسیار زیاد به دست میآید. چنین قیری به طور معمول دارای دوام بیشتر از قیرهای نفتی است و بهصورت خالص در طبیعت وجود دارد.
بهطور کلی قیر طبیعی دارای خصوصیاتی از جمله قابلیت انحلال بالا در محلولهای آلی، خلوص بالا و خواص ثابت، وزن مولکولی بالا و محتوای نیتروژن بالا میباشد.
درواقع قیر طبیعی یک ماده آلی˛ هیدروکربن و بهترین عایق رطوبتی در طبیعت میباشد. همچنین˛ از نقطه نرمی ۱۳۰ الی ۲۵۰ درجه سانتیگراد˛ بسته به نوع و کیفیت آن˛ برخوردار بوده و اهمیت آن در مصارف عمرانی و حرارتی بالا است. قیر طبیعی بهعنوان ماده اولیه و افزودنی جایگزین و اصلاحکننده در مصارف متعددی از جمله طرحهای عمرانی و خصوصاً راهسازی مورد مصرف قرار میگیرد.
قیر نفتی
بهطور معمول قیر از تقطیر نفت خام به دست میآید که به چنین قیری قیر نفتی یا قیر تقطیری میگویند. به طور کلی قیر نفتی محصول دو مرحله تقطیر نفت خام در برج تقطیر است. بهطوری که در مرحله نخست تقطیر، مواد سبک مانند بنزین و پروپان از نفت خام جدا میشوند. این فرآیند در فشاری نزدیک به فشار اتمسفر انجام میشود.
در مرحله دوم نیز ترکیبات سنگین مانند گازوئیل و نفت سفید خارج میشوند. جالب است بدانید که این فرآیند در فشاری نزدیک به خلأ صورت میپذیرد. درنهایت مخلوطی از ذرات جامد بسیار ریز به نام آسفالت باقی میماند که در ماده سیال گریس مانندی به نام مالتن غوطهور است.
قیر دمیده
قیر دمیده از دمیدن هوای داغ به قیر خالص در مرحله آخر عمل تصفیه به دست میآید. در این فرآیند، هوای داغ با دمای ۲۰۰ تا ۳۰۰ درجه سانتیگراد توسط لولههای سوراخدار به محفظه حاوی قیر دمیده میشود. به طور کلی قیر دمیده نسبت به قیر خالص دارای درجه نفوذ کمتری دارد، درحالیکه درجه نرمی بیشتر و حساسیت کمتری نسبت به تغییرات دما دارد. کاربرد این نوع قیر بیشتر در ساختن ورقهای پوشش بام، باتری اتومبیل و اندودکاری است.
قیر امولوسیون
قیر امولسیون از مخلوط کردن قیر و آب و یک ماده امولسیون کننده به دست میآید. مقدار ماده امولسیون ساز در این نوع قیر کم میباشد درحالیکه مقدار آب مصرفی این نوع قیر در حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد وزن قیر است. جالب است بدانید که ماده امولسیون ساز بهطور معمول باعث باردار شدن ذرات قیر میشود و به این ترتیب ذرات قیر در اثر بار القایی یکدیگر را دفع میکنند و بهصورت کرههایی با قطر یکصدم تا یکهزارم میلیمتر در آب شناور میشوند که این نوع قیر جزو کاهشدهندههای آلایندگی محیطزیست محسوب میشود و در کنار این مسئله، خطر اشتعال در حین حمل و نقل قیر نیز کاهش مییابد.
قیر محلول یا مخلوط
بهطور کلی این نوع قیر در درجه حرارت محیط مایع میباشد و جالب است بدانید که این نوع قیر بر اساس درجه گرانرویشان درجهبندی میشوند. لازم به ذکر است که سرعت گیرش یا سفت شدن این نوع قیر بستگی به نوع محلول دارد. بهطور مثال به دلیل سرعت بالای تبخیر بنزین، قیر حل شده در بنزین سریعتر سفت میشود؛ که به این قیر، اصطلاحاً قیر تندگیر نیز میگویند. همچنین به قیرهایی که در نفت حل میشوند نیز قیر کندگیر گفته میشود. کاربرد قیر محلول یا مخلوط در انواع آسفالتهای پوششی میباشد.
کاربردهای انواع قیر
بهطور کلی و جامع از کاربردهای قیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد که شامل:
- صنعت راهسازی
- کاربردهای صنعتی
- عایق رطوبتی ساختمانهای تجاری و مسکونی
- عایق الکتریکی
البته لازم به ذکر است عمده کاربرد قیر در زمینه راهسازی بوده و در مراتب بعد بهعنوان عایق رطوبتی و بهعنوان ماده اصلی در ساخت ایزوگام مورد استفاده قرار میگیرد.
لیست قیمت قیر
انواع قیر در بازار ایران بهعنوان یکی از محصولات بسیار خاص مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول میتواند بهسادگی خرید و فروش گستردهای داشته و در کشور ایران بازدهی بسیار خاصی را برای خریداران به همراه داشته باشد. در این بین پارامترهای مختلفی ازجمله قیمت ارز، قیمت مواد اولیه، قیمت نفت، قیمت فلز و سایر موارد دیگر میتوانند بر قیمت این محصول تأثیرگذار باشد؛ اما بهطور کلی و در کنار این توصیفات شرکت پرشین سازه افتخار دارد که لیست قیمت انواع قیر و قیمت لحظهای این محصول را در اختیار شما قرار دهد.
جمعبندی
همانطور که در طول مقاله مطالعه کردید، قیر مادهای خمیری شکل است که نقش عایقکاری رطوبتی و ساخت آسفالت را بر عهده دارد. همچنین متوجه شدیم که از قیر خالص برای افزایش سطح کیفی ایزوگام در پوشش بام یا دیواره ساختمانها استفاده میشود که این کاربردها مسلماً با ویژگیهای خاص هر نوع از انواع قیر همراه است. در پایان باید اذعان کنیم که بهطور کلی هدف ما از آمادهسازی این مقاله افزایش اطلاعات شما درباره انواع قیر و کاربردهای آن در جهت یک خرید بهینه است که امیدواریم به این مهم نائل شده باشیم.
بانک اطلاعات ساختمان
بانک اطلاعات ساختمان پرشین سازه با جمعآوری حدود ۲۲۵۰۰ پروژه و ارائه اطلاعات دقیق و بهروز ساختمانهای در حال ساخت، اولین و جامعترین بانک اطلاعات ساختمانی در سطح تهران و حومهی تهران میباشد. این اطلاعات شامل شماره تماس سازنده، مرحله کار، آدرس پروژه، تصویر پروژه، تعداد طبقات و واحدها، متراژ، نقشه گوگلمپ و ... میباشد. اطلاعات بهصورت مداوم آپدیت شده و روزانه ۵۰ مورد پروژه جدید به این تعداد اضافه میگردد. برای بهروزرسانی صحیحتر پروژهها، ماهانه یک تصویر جدید از پروژه بارگذاری شده تا مرحلهی دقیق پروژه مشخصشده و با بهکارگیری جزئیات دقیق و کامل پروژه فرآیند بازاریابی بهراحتی انجام گیرد.
خدمات پرشین سازه
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید
بیشتر بدانید